Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Παραγράφονται 1,3 εκατ. φορολογικές υποθέσεις


Στο αρχείο οδηγούνται περίπου 1,3 εκατομμύρια φορολογικές υποθέσεις μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, όπου έκρινε ότι τα στοιχεία των ημεδαπών τραπεζών δεν αποτελούν συμπληρωματικό στοιχείο.

Αυτό σημαίνει ότι τα δεδομένα που είχαν λάβει από την Ελληνική Ένωση Τραπεζών οι φορολογικές αρχές είναι «άχρηστα» καθώς με την απόφαση του ΣτΕ παραγράφονται οι χρήσεις μέχρι και το 2010.

Το μόνο που μπορούν να κάνουν οι φορολογικές αρχές από τη λίστα αυτή των τραπεζών είναι να ελέγξουν μόνο τις χρήσεις 2011 και 2012 οι οποίες παραγράφονται στα τέλη του 2014 και 2018 αντίστοιχα.

Η εξέλιξη αυτή θα αναγκάσει τη φορολογική διοίκηση να αναπροσαρμόσει πλήρως τον ελεγκτικό της μηχανισμό καθώς οι περισσότεροι ελεγκτές ασχολούνταν με τις εισαγγελικές παραγγελίες.

Ο διοικητής της αρχής Γ. Πιτσιλής, αναφερόμενος στο θέμα είπε: «Δεν θα ήθελα να κάνουμε κάποιο σχόλιο πριν δούμε το πλήρες κείμενο. Είναι σίγουρο ότι θα μας βάλει σε ένα νέο κύκλο ανασχεδιασμού. Μιλάμε για νέα αλλαγή με ότι επίπτωση θα έχει αυτή στον προγραμματισμό μας. Σε κάθε περίπτωση σεβόμαστε τις αποφάσεις της δικαιοσύνης».

Η υπ΄αριθμ. 2934/2017 απόφαση του ΣτΕ, (πρόεδρος η αντιπρόεδρος Μαίρη Σάρπ και εισηγητής, ο πάρεδρος Ιωάννης Δημητρακόπουλος), ελήφθη, με αφορμή υπόθεση ελέγχου επιχειρηματία, για την επταετία (2001-2008), ο οποίος έχει αποβιώσει και συνέχισε την δικαστική διεκδίκηση η κόρη του ως κληρονόμος. Η αρμόδια ΔΟΥ έλαβε υπόψη τις κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών ως συμπληρωματικά στοιχεία που περιήλθαν στην ΔΟΥ μετά την πάροδο 5ετίας.

Η επίμαχη απόφαση του Β΄ Τμήματος του ΣτΕ, πέραν του ότι οδηγεί εκατοντάδες χιλιάδες υποθέσεις στο αρχείο στερώντας το ελληνικό Δημόσιο από έσοδα, δίνει ανάσα και σε χιλιάδες πολίτες που βρίσκονται σε έλεγχο καθώς πέραν της πενταετίας τίποτα δεν μπορεί να ληφθεί υπόψη. Σύμφωνα με τους συμβούλους Επικρατείας, τον χρονικό αυτό περιορισμό επιβάλλουν οι συνταγματικές αρχές και ευρωπαϊκή νομοθεσία.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]