Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Επίδομα επικινδυνότητας: Εντολή Καμμένου για περικοπές


Με εντολή του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου οι περικοπές!
Δείτε πόσα έχουν κόβουν και εξοικονομούν από κάθε Επιτελείο!

Οι περικοπές στο επίδομα επικινδυνότητας είχαν ήδη δρομολογηθεί τον τελευταίο χρόνο, παρά τις διαβεβαιώσεις της πολιτικής ηγεσίας ότι δεν πρόκειται οι στρατιωτικοί να χάσουν από το εισόδημά τους.

Την ίδια ώρα που διαβεβαίωναν ότι δεν θα χαθούν χρήματα από το εισόδημα των στρατιωτικών υπέγραφαν και τις περικοπές στο επίδομα επικινδυνότητας και στα επιδόματα αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας των μονάδων.

Παράλληλα, ο σύμβουλος του υπουργού Εθνικής Άμυνας Συνταγματάρχης Ανέστης Τσουκαράκης σε τηλεοπτική εμφάνισή του είχε αποκαλύψει ότι ο ίδιος είχε εισηγηθεί τις περικοπές στο επίδομα επικινδυνότητας, δημιουργώντας εντυπώσεις ότι υπάρχουν αργόμισθοι στρατιωτικοί!


Ωστόσο ήδη είχαν δρομολογηθεί περικοπές στα επιδόματα επικινδυνότητας από το 2016, με εντολή του υπουργού Πάνου Καμμένου.
Όπως χαρακτηριστικά φαίνεται και από το έγγραφο που αποκαλύπτoυμε, ήδη από το 2016 είχε ζητηθεί η περικοπή του επιδόματος επικινδυνότητας και αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας ως εξής:
- 2,1 εκατομμύρια ευρώ από το ΓΕΣ
- 1,3 εκατομμύρια ευρώ από το ΓΕΝ
- 1,7 εκατομμύρια ευρώ από το ΓΕΑ

Μάλιστα, όπως μπορείτε να δείτε και από το σχετικό έγγραφο, οι περικοπές χαρακτηρίζονται "εξορθολογισμός", λέξη την οποία χρησιμοποιεί και ο κ. Τσουκαράκης, για να μην χτυπάει άσχημα η λέξη περικοπή.


Όλα αυτά είχαν αποφασιστεί ήδη από το 2016 και τελικά οι περικοπές νομοθετήθηκαν με το τέταρτο μνημόνιο τον περασμένο Απρίλιο.

Αποκαλύπτεται λοιπόν ότι αφενός ήταν ήδη δρομολογημένο και είχε σχεδιαστεί με κάθε λεπτομέρεια από το υπουργείο εθνικής άμυνας η περικοπή. Δεν ήταν απαίτηση του "κακού" υπουργείου Οικονομικών, αλλά σχεδιασμός του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και προκειμένου να μπορέσει να εξοικονομήσει τα 355 εκατομμύρια ευρώ που έχει δεσμευτεί από τον Οκτώβριο του 2015.

ArmyVoice


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρουΓράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]