Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

"Αλβανικές περιοχές στην Ελλάδα" στα σχολικά βιβλία της γείτονος


Οι ματαιώσεις πλειστηριασμών, η παρέλαση μουσουλμανόπαιδων στην Ξάνθη με μαντίλα για πρώτη φορά και το σχέδιο των Σκοπίων για την υποδοχή μεταναστών

Καταγγέλλει ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών-Πειραιά ότι συλλογικότητες ματαιώνουν πλειστηριασμούς σε ακίνητα μεγάλης αξίας και αναφέρει περιστατικά όπου οι "ευαίσθητοι" δεν επέτρεψαν πλειστηριασμό σε βίλες 1,2 εκατ. ευρώ και 2 εκατ. ευρώ.

Ο ρόλος κάποιων συλλογικοτήτων είναι γνωστός σε όλους. Και στην Πολιτεία. Δρουν όμως ανεύθυνα και ελεύθερα. Είμαι περίεργος να δω αν ποτέ διαψευσθούν ή επαληθευθούν οι φήμες που κυκλοφορούν εδώ και χρόνια, για τα οικονομικά συμφέροντα που θέλουν εκπαραθύρωση της εταιρείας που ανέλαβε το Ελληνικό, για να πάει στην θέση της άλλη. Ποιος θα τολμήσει;

Αλήθεια, αυτοί που βρίσκονται συνεχώς πότε στα δικαστήρια, πότε στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι, δεν εργάζονται; Με τι εισοδήματα ζουν; Για τι ξένες χώρες μάθαμε. Ο Σόρος χρησιμοποιούσε επαγγελματίες "αγανακτισμένους" από γραφεία της Γερμανίας, που συντόνιζαν τις "πορτοκαλί επαναστάσεις". Αυτά δημοσιοποιήθηκαν. Είναι δυνατόν να συμβαίνει κάτι παρόμοιο κι εδώ;

Σχετικά με τις εδαφικές διεκδικήσεις κατά της Ελλάδος στα αλβανικά σχολικά βιβλία, ο υφυπ. Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, δήλωσε στην Βουλή: «Η διατήρηση αυτού του απαράδεκτου και προσβλητικού για τη χώρα μας τμήματος των βιβλίων "αλβανικές περιοχές στην Ελλάδα" δυστυχώς μας δείχνει ότι το αλβανικό κράτος είναι ακόμα εγκλωβισμένο σε αναχρονιστικές, εθνικιστικές και μεγαλοϊδεατικές αντιλήψεις που είναι επιζήμιες».

Ωραία τα είπε… Ωραία τα έλεγε και ο Α. Τσίπρας το 2014. Τα λόγια όμως είναι "έπεα πτερόεντα". Στις πράξεις κολλάμε. Από το 2009 τρέχει επισήμως η Συμφωνία -ανεπίσημα πολύ νωρίτερα- για την αφαίρεση ιμπεριαλιστικών διεκδικήσεων από τα βιβλία. Εμείς φτάσαμε στο σημείο ν’ αρνηθούμε την Αυτονομία της Β. Ηπείρου, που είναι κατοχυρωμένη με Πρωτόκολλα. Το αυτί των Αλβανών όμως δεν ιδρώνει.

Αν λοιπόν, δεν έχουμε τρόπο να πείσουμε ούτε τους Αλβανούς να τηρούν αυτά που υπογράφουν, ας το κλείσουμε το μαγαζί. Τουλάχιστον να μη ξεφτυλιζόμαστε.

Μεταφέρω μια παράγραφο από κείμενο του Πομάκου δημοσιογράφου, Σεμπαϊντίν Καραχότζα, σχετικό με την για πρώτη φορά παρέλαση μουσουλμανόπαιδων στην Ξάνθη με… μαντίλα. Γράφει: «Υπάρχει κάτι το παράξενο, κάτι που δεν το αναφέρει κανένας. Γιατί το συγκεκριμένο σχολείο επέλεξε να επιβάλει τη μαντίλα στη φετινή παρέλαση; Γιατί δεν το έκανε πέρυσι, πριν 5, πριν 10 χρόνια; Μήπως το όλο θέμα σχετίζεται με την τροπολογία Κοντονή και την αναγνώριση της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης;

» Μήπως είναι ένα μήνυμα ορισμένων μειονοτικών κύκλων προς το ελληνικό κράτος; Μήνυμα τύπου "κάνουμε ό,τι γουστάρουμε στη Θράκη"; Μήπως με λίγα λόγια εφαρμόστηκε στην πράξη η παροιμία "δώσε θάρρος στον χωριάτη να σ’ ανέβει στο κρεβάτι";

Γενικότερα, το σχέδιο παραμονής προσφύγων-μεταναστών, στις χώρες που βρίσκονται [και σ’ εμάς ακόμη έρχονται, με κλειστά τα σύνορα στα Βαλκάνια]. Στις πληροφορίες της κυβέρνησης των Σκοπίων ότι σχεδιάζει να δεχθεί 150.000 μετανάστες στη χώρα, αναφέρθηκε η αξιωματική αντιπολίτευση. Οι μετανάστες πρόκειται να εγκατασταθούν σε σπίτια και θα δοθεί εργασία, ώστε να παραμείνουν στη χώρα.

Δημοσθένης προς τους Αθηναίους:
«Στρέψτε το βλέμμα προς τους σημερινούς πολιτικούς: άλλοι από φτωχοί έγιναν πάμπλουτοι, άλλοι από άσημοι χόρτασαν τιμές, ορισμένοι έφτιαξαν σπίτια δίπλα στα οποία τα δημόσια οικοδομήματα είναι πιο σεμνά, κι όσο ο πλούτος της πόλης ελαττωνόταν, τόσο ο δικός τους αύξανε».
Αυτά γράφηκαν πριν από 2.500 χρόνια. Να δεις που και μετά από 2.500 χρόνια πάλι τα ίδια θα συμβαίνουν.

Καλλισθένης εν δήμω
Πηγή Voria


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρουΓράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]