Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Ερντογάν στον δρόμο που χάραξε ο... Kim


Βαδίζει με σχέδιο για απόκτηση βαλλιστικών πυραύλων

«Υπάρχουν κι άλλα βήματα που πρέπει να κάνουμε για να ενισχύσουμε την άμυνά μας, όπως το να αποκτήσουμε βαλλιστικό πύραυλο». Με αυτή τη δήλωση, την οποία έκανε μιλώντας σε συνέδριο του Bloomberg, ο Tayip Erdogan προανήγγειλε τη συνέχεια και την ένταση των εξοπλισμών από την πλευρά της Τουρκίας, μετά τη συμφωνία με τη Ρωσία για την προμήθεια του υπερσύγχρονου αντιπυραυλικού συστήματος S-400.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάιο, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις είχαν πραγματοποιήσει με επιτυχία δοκιμή ενός βαλλιστικού πυραύλου μικρού βεληνεκούς στη Μαύρη Θάλασσα. «O δικός μας πύραυλος Bora βεληνεκούς 280 χιλιομέτρων εκτοξεύτηκε από τη Σινώπη χτυπώντας με επιτυχία στόχο στη Μαύρη Θάλασσα. Η Τουρκία φτιάχνει πια τους δικούς της πυραύλους, έχουμε αποκτήσει μεγάλη αυτοπεποίθηση και είμαστε περήφανοι γι' αυτό», είχε τονίσει στις δηλώσεις του ο υπουργός Άμυνας, προαναγγέλλοντας και άλλες δοκιμές στο μέλλον.

Η υπόθεση του εξοπλισμού της Τουρκίας με βαλλιστικούς πυραύλους μικρού και μέσου βεληνεκούς είναι, βεβαίως, αρκετά πιο παλιά. Για του λόγου το αληθές, σε ομιλία που είχε πραγματοποιήσει στα τέλη του 2011 (ως πρωθυπουργός ακόμη) στην επιτροπή «Τεχνολογίας και Υψηλής Τεχνολογίας», ο Erdogan είχε δηλώσει: «Το Ιράν κατασκεύασε πυραύλους 2.000-2.500 χιλιομέτρων. Οι δικοί μας πύραυλοι πόση εμβέλεια έχουν; 150 χιλιόμετρα, το πολύ 300 χιλιόμετρα. Αυτό δεν μπορεί να είναι έτσι πρέπει να το βελτιώσουμε. Το Ιράν το κατάφερε αυτό, γιατί να μην το κάνουμε κι εμείς;».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]