Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Να υπενθυμίζαμε στον Γερμανό τη Βρετάνη για τα της ΠΓΔΜ;


Δικαιολογημένη οργή προκαλεί στην Αθήνα το παραλήρημα του Γερμανού υφυπουργού Εξωτερικών, Μίκαελ Ροθ, ο οποίος πετάχτηκε ξαφνικά από το πουθενά μετά τη συνάντηση με τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ, ότι κανείς πλην «Μακεδονίας» και της Ελλάδας δεν μπορεί να αντιληφθεί την «εντελώς παράλογη» διαφορά για το όνομα!

Σχολιάζει ο Γιώργος Αναγνωστόπουλος

Απορεί κανείς αν ο κύριος Ροθ έχει κάποια συγκεκριμένη στόχευση ή είναι απλά βλαμμένος, έναν όρο τον οποίο χρησιμοποιούμε με πλήρη συνείδηση! Το πρώτο είναι εμφανώς πιθανότερο, αν συνυπολογίσει κανείς το χθεσινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Δημοκρατία» όπου η Γερμανία φέρεται να κατασκοπεύει συστηματικά επί τουλάχιστον 15 έτη το «τμήμα δημοσίου χρέους» στο ελληνικό υπουργείο Οικονομικών, μια αποκάλυψη που δεν έλαβε της δημοσιότητα που θα της άξιζε…

Η αναφορά αυτή αποδεικνύει ότι μια χώρα με τόσο εντυπωσιακά επιτυχημένη επιλογή στόχων παρακολούθησης από τις μυστικές της υπηρεσίες, που δίνει την αίσθηση ότι κάποιοι αντιλήφθηκαν με εξαιρετική καθαρότητα… τα μελλούμενα!

Ότι δηλαδή οι «άσωτοι» Έλληνες θα μπουν στην ΟΝΕ και το ευρώ και θα χωθούν «με το κεφάλι» στα δανεικά, τα οποία θα επέστρεφαν σε μεγάλο βαθμό σε γερμανικές εταιρίες και όχι μόνο του χώρου των εξοπλισμών, ώστε στη συνέχεια η χώρα ολόκληρη με την τόσο ενδιαφέρουσα γεωστρατηγική θέση θα πέσει σαν ώριμο φρούτο στην αγκαλιά του Βερολίνου, μάλλον δεν έχει θέση για «βλαμμένους».

Οπότε, όσα είπε στη συνάντηση με τον Σλαβομακεδόνα υπουργό (ναι κύριε Ροθ, Σλάβος είναι ό,τι και να κάνεις εσύ, ή ό,τι και να πει ο ομόλογός σου), μάλλον πρόδωσε την αγωνία του Βερολίνου να κλείσει όπως-όπως η υπόθεση, αδιαφορώντας παντελώς για τις ελληνικές ευαισθησίες.

Λαμβάνοντας λοιπόν ως δεδομένο ότι ο κύριος Ροθ… δεν είναι βλαμμένος, μήπως θα μπορούσε να μας εξηγήσει για ποιον λόγο η χώρα του δεν έλεγε τα ίδια όταν οι Γάλλοι ξεκαθάρισαν ότι κάθε απόπειρα των Βρετανών να ενταχθούν στην τότε Ευρωπαϊκή Κοινότητα θα έβρισκε μπροστά της το γαλλικό βέτο εάν επέμενε να ενταχθεί με το όνομα «Μεγάλη Βρετανία»;

Μήπως θυμάται ο κύριος Ροθ τι ακριβώς τι επικαλέστηκαν οι Γάλλοι που δεν το συζητούσαν καν να κάνουν πίσω, υποχρεώνοντας τους Βρετανούς να εισέλθουν ως «Ηνωμένο Βασίλειο»; Να του το θυμίσουμε εμείς: Ότι απέναντι από τις βρετανικές ακτές έχει επαρχία που ονομάζεται Βρετάνη. Θέλει περεταίρω εξηγήσεις; Όχι για στοιχειωδώς ευφυείς ανθρώπους.

Και να σκεφτεί ο Ροθ, ότι δεν υπήρχε καμία μαζική βρετανική ψύχωση να μιλούν για αλύτρωτες πατρίδες απέναντι στις γαλλικές ακτές, ούτε γελοιότητες οφθαλμοφανούς και ξεδιάντροπης καπηλείας της Ιστορίας σαν κι αυτή που κάνουν μαζικά οι Σκοπιανοί. Εξακολουθεί να μην καταλαβαίνει ο κύριος Ροθ και η χώρα του την ελληνική θέση για το όνομα «Μακεδονία»;

Τούτων λεχθέντων, πολύ καλά έκανε το υπουργείο Εξωτερικών που του υπενθύμισε ότι θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικός όταν επισκέπτεται χώρες των Βαλκανίων και να αποφεύγει να προσπαθεί να παραδίδει μαθήματα Ιστορίας, αλλά και να δείχνει τον απαιτούμενο σεβασμό στις ευαισθησίες των Ευρωπαίων εταίρων του.

Μήπως όμως και το υπουργείο Εξωτερικών θα πρέπει να ανασύρει το συγκεκριμένο επιχείρημα, τουλάχιστον απέναντι στην Ευρώπη; Η νέα κυβέρνηση των Σκοπίων εξακολουθεί στη πεπατημένη, αναμένοντας από τη Δύση που καίγεται να αποκόψει τη Ρωσία από ένα ακόμα βαλκανικό της προπύργιο (τους έχει αναγνωρίσει ως «Μακεδόνες» εξοργίζοντας και τους Βούλγαρους), να «καθαρίσει την παρτίδα» για λογαριασμό της και να τους μείνει η «μακεδονική ταυτότητα».

Πηγή Defence-Point


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]