Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Βρυχάται ο Ερντογάν: Απειλεί τις εταιρείες ενέργειας που συνεργάζονται με την Κύπρο


Ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν χαρακτήρισε ως απαράδεκτο το γεγονός ότι ορισμένες εταιρείες ενέργειας συμβάλλουν σε αυτό που αποκάλεσε ανεύθυνα μέτρα της πλευράς των Ελληνοκυπρίων.

«Είναι αδύνατο να εκτιμήσουμε (το γεγονός) ότι ορισμένες ενεργειακές εταιρίες ενεργούν (με τους Ελληνοκύπριους) και γίνονται μέρος ορισμένων ανεύθυνων μέτρων που λαμβάνουν οι Ελληνοκύπριοι. Θέλω να τους υπενθυμίσω ότι μπορεί να χάσουν μία φίλη, όπως η Τουρκία», είπε ο Πρόεδρος Ερντογάν στο πετρελαϊκό συνέδριο World Petroleum Congress, που διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Ταγίπ Ερντογάν δεν κατονόμασε τις εταιρείες.

Δήλωσε επίσης ότι μια σημαντική ευκαιρία χάθηκε στις συνομιλίες που διεξήχθησαν την περασμένη εβδομάδα για την επίλυση του Κυπριακού.

Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, σε αποφυγή βημάτων που μπορεί να οδηγήσουν σε ένταση, κάλεσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, αναφερόμενος στις ενεργειακές δραστηριότητες της Κυπριακής Δημοκρατίας σε ομιλία του στο 22ο Παγκόσμιο Συνέδριο Πετρελαίου στην Κωνσταντινούπολη.

“Δυστυχώς, την περασμένη βδομάδα χάσαμε μια μεγάλη ευκαιρία στην Ανατολική Μεσόγειο. Παρά την εποικοδομητική προσέγγιση της δικής μας πλευράς και της τ/κ, λυπούμαστε που εξαιτίας της αρνητικής στάσης της ε/κ πλευράς έμειναν για άλλη μια φορά χωρίς λύση οι διαφορές στο νησί. Ενώ είναι καθαρή η στάση των πλευρών, οπωσδήποτε, δεν μπορεί να αντικριστεί με κατανόηση το γεγονός ότι κάποιες εταιρείες ενέργειας έγιναν μέρος των ανεύθυνων βημάτων της ε/κ πλευράς. Η ανάγκη της δικαιοσύνης και του διεθνούς δικαίου επιβάλλει ότι οι υδρογονάνθρακες ανήκουν σε όλες τις πλευρές στο νησί. Η προσδοκία μας από όλους που εμπλέκονται στις εξελίξεις στο Κυπριακό είναι να αποφεύγουν βήματα που μπορεί να οδηγήσουν σε ένταση”, ανέφερε.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι η ενέργεια πρέπει να χρησιμοποιηθεί με τρόπο ώστε να διασφαλίζεται η ευημερία και ηρεμία της ανθρωπότητας. Πρόσθεσε ότι η Τουρκία είναι σε μια σημαντική γεωπολιτική θέση και βλέπει να έχει καθήκον ως φυσική γέφυρα μεταξύ παραγωγών και καταναλωτών. “Ως χώρα μεταφοράς κάνουμε ό,τι μπορούμε”, ανέφερε.

Ο κ. Ερντογάν ανέφερε ακόμη ότι είναι έτοιμοι να αξιολογήσουν προγράμματα στην Ανατολική Μεσόγειο και το Ιράκ, προσθέτοντας ότι οι ισορροπίες έχουν αλλάξει σε μεγάλο βαθμό και πως τώρα με την εμφάνιση νέων τεχνολογιών υπάρχει πρόσβαση σε πεδία όπου προηγουμένως δεν υπήρχε. “Η προτεραιότητά μας είναι ο διάδρομος νοτίου φυσικού αερίου”, ανέφερε.

Αναφερόμενος στο χάος που δημιούργησαν οι τρομοκρατικές οργανώσεις σε περιοχές ενέργειας, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι κανείς να μην περιμένει ότι η Τουρκία δεν θα αντιδράσει στα τετελεσμένα και ότι δεν θα απαντήσει στις επιθέσεις εναντίον της. Πρόσθεσε ότι είναι αποφασισμένοι να κάνουν ό,τι χρειάζεται για την ασφάλεια της χώρας τους χωρίς να πάρουν άδεια από κανέναν.

Πηγή MIgnatiou


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]