Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ερντογάν: Ισλαμιστής… όχι ιδεοληπτικός κρετίνος αλά Γκρέκα!


Την είδηση τη μεταφέρει ο ιστοχώρος της «Χουριέτ» και δεδομένης της πολύ σκληρής στάσης που τηρούμε εμείς απέναντι στον Ερντογάν, προσφέρεται για να αναδειχθεί πόσο χειρότεροι είμαστε – ή μάλλον είναι κάποιοι – στην Ελλάδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Του Μιχαήλ Βασιλείου

Η τουρκική Rönesans Health Investment και η γιαπωνέζικη Sojitz, συνήψαν χρηματοοικονομική συμφωνία ύψους 1,5 δισεκατομμυρίου δολαρίων (163 δισεκατομμυρίων γιεν) με οκτώ διεθνείς επενδυτές για την επένδυση σε πρότυπη γιγαντιαία νοσοκομειακή μονάδα στην κεντρική Κωνσταντινούπολη, η οποία ευελπιστούν να μετατρέψει την τουρκική μεγαλούπολη σε παγκόσμιο κέντρο «ιατρικού τουρισμού».

Περίπου το 80% της συνολικής επένδυσης του έργου καλύφθηκε με τη συμφωνία που υπογράφηκε στην Κωνσταντινούπολη στις 21 Ιουλίου με τους επενδυτές JBIC, NEXI, SMBC, BTMU, Nippon Life Insurance Company, Dai-ichi Life Insurance Company, Iyo Bank και τέλος την Standard Chartered.

Πρόκειται για νοσοκομειακή μονάδα δυναμικότητας 2.700 κλινών, που θα λάβει την ονομασία İkitelli City Hospital της Κωνσταντινούπολης, θα δημιουργήσει 10.000 θέσεις εργασίας όταν τεθεί σε λειτουργία, σύμφωνα με δελτίο Τύπου που θα εκδόθηκε από τη Rönesans.

Το νοσοκομείο θα παρέχει υπηρεσίες σε 23.600 ασθενείς σε καθημερινή βάση. Η κατασκευή του σχεδιάζεται να ξεκινήσει την 1η Οκτωβρίου και να ολοκληρωθεί εντός 36 μηνών. Θα είναι πλήρως αντισεισμική κατασκευή με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές, ώστε ακόμα και σε περιπτώσεις μεγάλων σεισμών να συνεχίζει ακώλυτα τη λειτουργία του.

Ο Ερμάν Ιλιτσάκ, πρόεδρος της Rönesans Holding, δήλωσε ότι το νοσοκομείο θα κατασκευαστεί σε μια τεράστια έκταση, ενώ στην κατασκευή του θα εργαστούν περισσότεροι από 5.000 εργαζόμενοι για περίοδο τριών ετών. Η εταιρεία σχεδιάζει επίσης να κατασκευάσει εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης σε τριπλάσια δυναμικότητας 9.500 κλινών, σε μια επένδυση ύψους 4,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο πλαίσιο του μοντέλου σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) μέχρι το 2020, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Έχουν κάθε δικαίωμα να κομπάζουν για την ανθεκτικότητα της τουρκικής οικονομίας και για την επίδειξη εμπιστοσύνης μετά από μια τέτοια συμφωνία! Υπενθυμίζεται, ότι στο μοντέλο ΣΔΙΤ, οι δημόσιες επενδύσεις πραγματοποιούνται από τον ιδιωτικό τομέα και εκμισθώνονται στο κράτος για μια προκαθορισμένη χρονική περίοδο, ενώ ο ιδιωτικός τομέας είναι υποχρεωμένος να παρέχει ορισμένες υπηρεσίες καθ’ όλη τη διάρκεια της μίσθωσης.

Η ίδια τουρκική εταιρία υπέγραψε προκαταρκτική σύμβαση ΣΔΙΤ για ένα νοσοκομειακό συγκρότημα αξίας 500 εκατομμυρίων δολαρίων στο Καζακστάν, ενώ αναφέρουν ότι είναι πολύ κοντά σε συμφωνία και με τη ρωσική κυβέρνηση για παρόμοια επενδυτικά προγράμματα στον χώρο της υγείας.

Μετά από αυτή την είδηση, κάντε τις συγκρίσεις και τους παραλληλισμούς! Από ποιον περιμένετε να καταλάβει και να ασχοληθεί με έργα που πραγματικά θα ανατάξουν την εθνική μας οικονομία; Από τον εκδοροσφαγέα που ασχολείται όλη μέρα γράφοντας τη μια ηλιθιότητα πίσω από την άλλη και εξαπολύοντας παρατεταμένη μετωπική επίθεση στη Δικαιοσύνη;

Ή μήπως από τον αγράμματο που νόμισε ότι θα μπορούσε να σύρει με φωνές και κλοτσιές τον κεντρικό τραπεζίτη της χώρας – άσχετο ποιος είναι και αν μας αρέσει ή όχι – πετώντας τον έξω από το κτίριο και απομακρύνοντάς τον με αυτόν το «αντρίκιο» τρόπο από το πόστο του; Ούτε ο Μαδούρο στη Βενεζουέλα δεν τα κάνει έτσι…

Ίσως από τον άλλον αστέρα που «ανέκτησε» όπως είπε -ο φελλός- την «εθνική κυριαρχία» με την κρατικοποίηση εκ νέου ιδιωτικού οργανισμού, ο οποίος εν πολλοίς χρεοκόπησε επειδή ο γελοίος αυτός τύπος και το κωλοκράτος που εκπροσωπεί, φέσωσε μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια την εταιρία επειδή ως γνήσιο οικονομικό φασιστοειδές δεν πλήρωνε; Από αυτούς τους κοπρίτες περιμένετε;

Από αυτούς του ιδεοληπτικούς που τα ίδια κάνουν σε οτιδήποτε ιδιωτικό; Από τον «εγκέφαλο» της παιδείας που θέλει για δικούς του λόγους να τερματίσει ένα από τα πιο σημαντικά μεταπτυχιακά για το μέλλον του τόπου, αν σκοπεύουμε ποτέ να αξιοποιήσουμε τους υδρογονάνθρακες όπως κάνει πλέον ολόκληρη η γειτονιά μας;

Αυτούς που ακούνε για ιδιωτικά πανεπιστήμια και βγάζουν φλύκταινες, ενώ κάποιοι ιδιαίτερα καλοζωισμένοι από αυτούς – δηλαδή οι περισσότεροι – με παχυλές καταθέσεις στο εξωτερικό και σπουδές σε σημαντικά πανεπιστήμια, στέλνουν φυσικά στον ιδιωτικό τομέα και τα παιδιά τους;

Αυτούς που στερούν πολύτιμο συνάλλαγμα από τη χώρα που θα μπορούσε να προσελκύσει ξένους φοιτητές, ή τουλάχιστον να δώσει διέξοδο σε τόσο κόσμο που κάνει το σκ… του παξιμάδι για να στείλει τα παιδιά του για ένα σοβαρό μεταπτυχιακό στο εξωτερικό, για να γυρίσει πίσω στην Ελλάδα τους και να πιάσει δουλειά με 500 ευρώ τον μήνα;

Αυτοί, αν συνεχίσουν έτσι, όλα δείχνουν ότι θα καταλήξουν στη φυλακή και να μου το θυμάστε. Έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση, η τρομάρα τους για τις αποκαλύψεις δεν κρύβεται και τους ήρθε από εκεί που δεν το περίμεναν, ενώ με ευφυολογήματα προσπαθούν να καλυφθούν.

Διότι ο Γιάνης με τα ένα «ν» τους είπε ένα τρελό σχέδιο το οποίο τα έπαιζε όλα για όλα, αρκεί να ήσουν διατεθειμένος να ακολουθήσεις μέχρι το τέλος. Αυτά που σκέπτονταν άλλοι συνιστούσαν πολιτειακή εκτροπή. Κι ας πουλάει ο Γιάνης βιβλία. Καλά κάνει. Αυτός τουλάχιστον δεν είναι ανίκανος να βγάλει το ψωμί του, αυτοί δεν ξέρουν άλλον τρόπο από το να ληστεύουν τον κρατικό κορβανά.

Ο cool Αλέξης όμως, φοβήθηκε νέο Γουδή… ίσως και να είχε δίκιο, διότι τέτοια εντολή δεν είχε λάβει. Δεν έλαβε όμως ποτέ εντολή να καταστρέψει τη χώρα και να υποθηκεύσει το μέλλον της τόσο άγρια. Αυτοί είναι ανίκανοι να κάνουν τα αυτονόητα και δεν δικαιούνται να μιλούν για τον Ερντογάν…

Διότι φαίνεται πως οι επενδυτές ενδιαφέρονται πολύ λιγότερο γι’ αυτό που έχουν κάποιοι στο αρρωστημένο τους μυαλό ως «δημοκρατία» και «ελευθερία» και περισσότερο για την κρατική υπογραφή, αρκεί να πιστεύουν ότι θα τηρηθεί. Με ποιους να συζητήσουν εδώ; Με αυτούς που αφήνουν ελεύθερα ένα μάτσο κωλόπαιδα να σπάνε την Ερμού και να ξυλοκοπούν τουρίστα επειδή τόλμησε να βγει για ψώνια την Κυριακή;

Καλύτερα να μην τους πούμε τι ακριβώς θα πάρουν… χρήμα πάντως δεν πρόκειται να τους δώσει κανείς, διότι δεν είναι στοιχειωδώς σοβαροί. Ένα τσούρμο τυχάρπαστοι είναι, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων που όμως ευθύνονται πλέον διότι δεν αποχωρούν παρότι βλέπουν τη χώρα να βυθίζεται. Και το επιχείρημα ότι θα έρθουν «οι μπήξε και οι δείξε» προηγούμενοι, ξέφτισε. Εμείς τους είπαμε που θα καταλήξουν.

Πηγή Defence-Point


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]