Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Όταν το ΟΧΙ γίνεται ΝΑΙ και... "σώζεται" η Ελλάδα!


Περί σχεδίου Β, και... σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής για την τιμωρία των ενόχων

Της Μαρίας Νεγρεπόντη - Δελιβάνη

Οι, οπωσδήποτε, αδικαιολόγητα, καθυστερημένες εκμυστηρεύσεις των δύο ξένων συμβούλων της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, σχετικά με την ύπαρξη σχεδίου Β, στα πλαίσια του δημοψηφίσματος του 2015, προκάλεσαν σωρεία αντιδράσεων. Αυτές, με επιείκεια χαρακτηρίζονται συλλήβδην ως εξωπραγματικές. Μέσα από αυτές, αποδεικνύεται, περίτρανα και για πολλοστή δυστυχώς φορά, ότι στη χώρα μας έχει απολεστεί η όποιου βαθμού δυνατότητα αντιμετώπισης των προβλημάτων μας, με βάση τη στοιχειώδη λογική και με γνώμονα τα εκάστοτε δεδομένα της πραγματικότητας. Εκλαμβάνονται έτσι, συστηματικά, ως αδιάσειστες αποδείξεις, υποθέσεις αβάσιμες, που φυσικά ουδέποτε επαληθεύθηκαν, αλλά που, αντιθέτως, μεθοδεύτηκε η αποθάρρυνση της όποιας σοβαρής και αντικειμενικής συζήτησης, γύρω από αυτές. Με βάση έωλες υποθέσεις, που ωστόσο η πλειοψηφία των ΜΜΕ τις διαχειρίζεται ως απόλυτη αλήθεια, βλέπουν τη δημοσιότητα σωρεία συζητήσεων, που κατά περίπτωση κατηγορούν ή υπερασπίζονται αποφάσεις και ενέργειες, διαμετρικά αντίθετες των ορθολογικών, προβαίνουν στην αποκάλυψη δήθεν σκανδάλων και επικαλούνται τη δήθεν αδήριτη ανάγκη σύστασης εξεταστικών επιτροπών για την τιμωρία των ενόχων.

Η τελευταία, προς το παρόν, περίπτωση ηθελημένης χάλκευσης των γεγονότων, αναφέρεται στις λεπτομέρειες ενός σχεδίου, που όπως φαίνεται είχε εκπονηθεί κατά την περίοδο που προηγήθηκε του δημοψηφίσματος, προκειμένου να προετοιμάσει τις συνθήκες μιας ομαλής μετάβασης στις απαιτήσεις του ΟΧΙ. Αντιπαρέρχομαι κρίσεις, σχετικά με τη μέθοδο, που επιλέχτηκε για τη μετάβαση αυτή, και που όπως έγινε γνωστό, περιελάμβανε την εισαγωγή παράλληλου νομίσματος και τη διεξαγωγή ορισμένων συναλλαγών με τη χρήση κουπονιών, διότι το πρόβλημα δεν είναι το πόσο καλή ή κακή ήταν. Αντιθέτως, το πρόβλημα όπως εμφανίζεται είναι, ότι κατά τους επικριτές του σχεδίου Β, αυτό δεν έπρεπε να υπάρξει, διότι συνιστά εγκληματική πράξη και θα οδηγούσε την Ελλάδα στην καταστροφή.

Η άποψη αυτή απορρέει από ένα όργιο μετάλλαξης της πραγματικότητας. Συγκεκριμένα:

1. Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ήταν ένα βροντερό ΟΧΙ. ΟΧΙ στα μνημόνια και στη λιτότητα. Πως, λοιπόν, (χωρίς την πραξικοπηματική μεταβολή αυτού του ΟΧΙ σε ΝΑΙ), θα μπορούσε να υλοποιηθεί η θέληση του 63% του ελληνικού λαού, αν δεν είχε προβλεφθεί ένα σχέδιο μετάβασης στη νέα αυτή κατάσταση, που ήταν ακριβώς το σχέδιο Β; Συνεπώς, εγκληματική θα ήταν η μη πρόβλεψη ενός σχεδίου Β, και όχι η εκπόνησή του.

2. Είναι όντως εξοργιστικό το γεγονός ότι οι διάφορες αντιδράσεις εναντίον της ύπαρξης του σχεδίου Β, που υποδεικνύουν την ανάγκη, της δήθεν τιμωρίας των δήθεν ενόχων, αποδέχονται με τέτοια ασύγγνωστη άνεση, ως νόμιμο, το αποτέλεσμα της κατεξοχήν συνωμοτικής και αντιδημοκρατικής μεταβολής της βούλησης του ελληνικού λαού, εξαφανίζοντας από το προσκήνιο το εντελώς ξεκάθαρο ΟΧΙ. Αυτό, ακριβώς, το ΟΧΙ που απαιτούσε, χωρίς την ελάχιστη αμφιβολία, την εκπόνηση ενός σχεδίου Β, προκειμένου να αποφευχθεί το χάος. Και πως να μην ανατρέξει κανείς, για να φρεσκάρει τη μνήμη, στην ανατριχιαστικού περιεχομένου συνομιλία του Νίκου Χατζηνικολάου με το Βαγγέλη Μεϊμαράκη στις 7.7.2016 στο REAL FM/Video; Σε αυτό, ξεδιπλώνονται αβίαστα οι συνωμοτικές μεθοδεύσεις της συνταγματικής εκτροπής, που κατέληξαν να εμφανίσουν το ΟΧΙ ως ΝΑΙ, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους την σαφέστατα εκφρασθείσα βούληση του ελληνικού λαού. Μέχρι και οι εταίροι/δανειστές μας επιστρατεύθηκαν εκείνη τη νύκτα για να βοηθήσουν στην άνομη αυτή επιχείρηση.



3. Είναι σαφές ότι, αν κάποτε, αναζητηθούν οι ένοχοι του ΟΧΙ που έγινε ΝΑΙ, για να εξηγήσουν στον ελληνικό λαό τι ακριβώς συνέβη εκείνη τη νύκτα, και πως ακυρώθηκε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, με την επιβολή απόφασης ολοκληρωτικού καθεστώτος, αυτοί σίγουρα δεν θα είναι οι συντάκτες του σχεδίου Β.

4.Το αποκορύφωμα, όμως, του παραλογισμού είναι η προβολή σχετικού επιχειρήματος, που καταδικάζει, μεταξύ άλλων, την εκπόνηση του σχεδίου Β, "επειδή δεν ρωτήθηκε ο λαός, αλλά όλα έγιναν πίσω από την πλάτη του". Το επιχείρημα είναι σαθρό, αφού παραβλέπει ηθελημένα ότι στο ΟΧΙ περιλαμβάνεται σίγουρα και το GREXIT. Γιατί, πως θα ήταν δυνατόν, για την Ελλάδα, να παραμείνει στην Ευρωζώνη, ενώ θα είχε απεμπολήσει λιτότητα και μνημόνια; Και, επιπλέον, είναι και φαιδρό αυτό το επιχείρημα, διότι πως, πότε και που ρωτήθηκε ο ελληνικός λαός, αν συμφωνεί με τα συνεχή απάνθρωπα μέτρα, που λαμβάνονται ερήμην του, και που προοδευτικά τον εξαθλιώνουν;

5. Ένας τραγέλαφος, εξάλλου, αναδύεται από το γεγονός ότι, μεταξύ άλλων, κατηγορείται ο Πρωθυπουργός επειδή "γνώριζε για το σχέδιο Β"! Αναμφίβολα, καλώς το γνώριζε, αλλά αλλού είναι το πρόβλημα. Δηλαδή στο ότι ο κ. Αλέξης Τσίπρας αδυνατεί να υπερασπιστεί το σχέδιο Β εφόσον, στην πορεία, απαρνήθηκε το ΟΧΙ μετατρέποντάς το αυθαίρετα σε ΝΑΙ .

6.Τέλος, πως αλήθεια να χαρακτηρίσει κανείς την ασύγγνωστη ελαφρότητα, με την οποία αποφαίνονται οι επικριτές του σχεδίου Β, για το ότι δήθεν αυτό το τελευταίο θα σήμαινε την καταστροφή της Ελλάδας... υπονοώντας εμμέσως πλην σαφώς ότι η καταστροφή απεφεύχθη χάρη στη μετάλλαξη του ΟΧΙ σε ΝΑΙ!


Θα χαθούμε γιατί, τελικά, μας λείπει το μέτρο, αλλά και ο κοινός νους.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Δεν είναι ότι ΜΑΣ λείπει το μέτρο και ο κοινός νους, γιατί ο ελληνικός λαός έχει πάψει να είναι ΕΝΑΣ. Χωρίζεται σε δύο κύρια κομμάτια. Αυτούς που περνάνε καλά και πίνουν το αίμα των υπόλοιπων. Και αυτούς, που τους αφαιρέθηκε το αίμα και "χαροπαλεύουν". Το καμμάτι που πίνει το αίμα των υπόλοιπων (πλουτοκράτες και παρατρεχάμενοι, μιντιάρχες και παρατρεχάμενοι, πολιτικά σαπίμια και παρατρεχάμενοι) έχει τη δική του "τετράγωνη λογική". Τη λογική του προσωπικού συμφέροντος, ακόμα και με το θάνατο των υπολοίπων. Οι υπόλοιποι "χανόμαστε", είναι γεγονός, γιατί δεν έχουμε βρει ακόμα τη δική μας "λογική", με την οποία θα μπορούσαμε να νικήσουμε την λογική του ασίγαστου πάθους για εξουσία και κέρδη.
    Αν ενώσουμε τα δύο κομμάτια του ελληνικού λαού, τότε ναι, μοιάζει να ΜΑΣ λείπει ο "κοινός νους". Κάτι πάρα πάνω: όλα μοιάζουν παράλογα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. “Η ΕΛΛΔΑ ΧΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΧΤΕΝΙΖΟΝΤΑΙ!
    Γράφει η Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη

    “ΔΡΑΧΜΗ: ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ; της Μαρίας Νεγρεπόντη-Δελιβάνη

    “Τρίτον, σε οικονομία που διαθέτει εθνικό νόμισμα, μία από τις κορυφαίες της δυνατότητες είναι η εκτύπωση χρήματος και η διάθεσή του με τρόπο που να περιορίζει τις ανισότητες (κάτι αδύνατον με το ευρώ)”

    Το επιχείρημα ότι «όσοι έχουν χρήματα έξω θα ευνοηθούν από ένα Grexit” δεν αποτελεί φυσικά επαρκή λόγο για να μη γίνει, αν καταλήξουμε ότι αυτό θα είναι σωτήριο για την Ελλάδα. Πρώτον, επειδή ανέκαθεν, και όχι μόνον τώρα με την κρίση, οι πλούσιοι Έλληνες είχαν χρήματα στο εξωτερικό. Δεύτερον, γιατί θα είναι ευχής έργο να πειστούν να τα φέρουν και να τα επενδύσουν στην Ελλάδα, συμβάλλοντας στην αναγέννησή της, και τρίτον γιατί σε μια ευνομούμενη και επιπλέον

    ελαφρώς αριστερή κυβέρνηση

    το ευκολότερο των πραγμάτων θα είναι να πληρώσουν οι πλούσιοι και οι φέροντες τις περιουσίες τους από το εξωτερικό υψηλότερους φόρους.”


    https://delivanis.wordpress.com/

    Να τυπώσουμε δικό μας νόμισμα με…ελαφρά βαριά αριστερή σοσιαλιστική κυβέρνηση όπως τυπώναμε εδώ και σαράντα χρόνια και “επί δημοκρατίας , μετά την επάρατη χούντα η οποία μας κατέστρεψε και χάσαμε και την μισή Κύπρο”;
    Δικό μας νόμισμα δεν είχαμε από το 74 έως και το 2000;
    Τον πληθωρισμό τον θυμάται κανείς …με κοινό νου;
    Εθνικό νόμισμα ; Δηλαδή η τράπεζα Ελλάδος θα περάσει στα χέρια του Ελληνοχριστιανικού έθνους μας;
    Ποία χώρα επάνω στον πλανήτη γη είναι αυτή που η τράπεζα της ανήκει στο έθνος της;
    Μήπως μια από αυτές , τι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού , είναι και …Η ΣΥΡΙΑ!;
    Χορτάσαμε εδώ και σαράντα χρόνια φαί από τους φόρους των αριστερών. Όποιος ακόμα ελπίζει να τον ταΐσουν οι πλούσιοι …χορτάτος θάναι και θα θέλει να παραμείνει!
    Αν δεν βρέξεις πόδι δεν τρως μπαρμπούνι.
    Αν δεν δουλέψεις την αυγή, γυμνός θα είσαι τη Λαμπρή.

    Κοινός νους;
    Συνεχίζεται…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συνέχεια
    Ρωσία, η μάχη των μαχών

    Χωρίς να επεκταθούμε σε λεπτομέρειες, οι οποίες υπάρχουν στα ιστορικά βιβλία, ο Λένιν δανείσθηκε ένα πολύ μεγάλο ποσόν μέσω της Warburg από τους Rothschild, οι οποίοι έλεγχαν το χρηματοπιστωτικό σύστημα, για να διεξάγει την επανάσταση – με αποτέλεσμα να αυξήσουν οι Rothschild την επιρροή τους, εξαργυρώνοντας την με τον έλεγχο της κεντρικής τράπεζας της κομμουνιστικής πλέον χώρας. Το συμβόλαιο δε που σύναψαν το 1917 οι Rothschild με το κράτος είχε διάρκεια 99 έτη – οπότε λήγει το 2016, εάν η ενημέρωση μας είναι σωστή.
    Εάν τώρα σκεφθεί κανείς τι έχει συμβεί με τη Ρωσία το τελευταίο χρονικό διάστημα, κυρίως δε το μέγεθος της υποτίμησης του ρουβλίου, η οποία (υποτίμηση) είναι πολλαπλάσια της πτώσης της οικονομίας της χώρας, εύλογα θα υποψιαστεί τη διεξαγωγή μίας ακόμη μάχης στο παρασκήνιο – αυτήν της οικογένειας Rothschild, σε συνεργασία με τη Fed, εναντίον της Ρωσίας και του νομίσματος της.
    Η συγκεκριμένη μάχη των μαχών, θεωρώντας πως ο πρόεδρος Putin δεν θα ανανεώσει τη συμφωνία με την κεντρική του τράπεζα (Bank Rossii, μέλος της BIS που ελέγχεται από τους Rothschild και τη Fed), έχει στόχο να μην επιτρέψει την ανεξαρτησία της Ρωσίας από το δυτικό χρηματοπιστωτικό σύστημα – οπότε τον περιορισμό της επιρροής του σε ολόκληρη την Ευρασία.
    Όπως φαίνεται πάντως, ο πρόεδρος Putin μάλλον σχεδιάζει να εθνικοποιήσει την κεντρική τράπεζα, αφού λήξει το συμβόλαιο της – γεγονός που σημαίνει πως θα μπορούσε μετά να ασκήσει μία δική του νομισματική πολιτική, εντελώς ανεξάρτητη από τη δυτική. Αυτό τουλάχιστον συμπεραίνεται από όλες τις υπόλοιπες ενέργειες του όπως, για παράδειγμα, από την κατασκευή ενός δικού του συστήματος διακανονισμού πληρωμών σαν το «Swift», το οποίο έχει μεν έδρα τις Βρυξέλες, αλλά ελέγχεται από τις Η.Π.Α. (άρθρο).

    http://www.analyst.gr/2016/04/19/rosia-i-maxi-ton-maxon/2/
    20-7-2017, 100 χρόνια μετά από τον Νοέμβριο του 1917 που ο κομμουνιστής Λένιν παρέδωσε , ΓΙΑ 99 ΧΡΟΝΙΑ , την τράπεζα που άρπαξε με πόλεμο από τους ιδιοκτήτες της , τους Ρώσους Χριστιανούς, στους τραπεζίτες!
    Σαν να μην πέρασε μια μέρα!

    Στα 3,2 εκατ. η αμοιβή της Rothschild ως τεχνικός σύμβουλος για την έξοδο Ελλάδας στις αγορές - Στα 6 εκατ η προμήθεια
    http://bankingnews.gr

    ΟΛΑ ΚΟΥΜΠΩΝΟΥΝ.
    ΜΟΝΟΝ ΟΙ ΤΥΦΛΟΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ.

    ΝΑ μιλήσουμε η καλλίτερα ας ΜΗΝ μιλήσουμε για τίποτα άλλο εξον …από αριστερούς που ενδιαφέρονται για να κάνουν πλούσιους τους φτωχούς!

    Σςςςς ο λαός ‘επαγρυπνα” θα μας έσωνε ίσως και να μας σώσει – εξαρτάται …από τις ψήφους του λαού- ο άλλος κομμουνιστής , ο γνήσιος , ο υπερασπιστής των πτωχών και των αδυνάτων ο με το ένα ν …της Πειραϊκής Πατραϊκής!!!
    Η Δανάη Στράτου, είναι η κόρη του Φαίδωνα Στράτου, το όνομα του οποίου είναι συνυφασμένο με την ιστορική Πειραϊκή Πατραϊκή, τη βιομηχανία βάμβακος που είχε ιδρύσει ο πατέρας του Σταμούλης Στράτος (1891-1963) με τον Χριστόφορο Κατσάμπα (1893-1984).


    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]