Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Μόσχα δηλώνει έτοιμη για αντίποινα εις βάρος της Ουάσινγκτον


Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι η Μόσχα διατηρεί το δικαίωμα να προχωρήσει σε αντίποινα εις βάρος των ΗΠΑ έπειτα από συνάντηση στην Ουάσινγκτον η οποία έληξε χωρίς συμφωνία για την επιστροφή ρωσικής διπλωματικής περιουσίας που έχουν κατασχέσει οι ΗΠΑ.

Τον Δεκέμβριο, ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ Βarack Obama διέταξε την κατάσχεση δύο ρωσικών διπλωματικών κτιρίων και την απέλαση 35 ρώσων διπλωματών για τις φερόμενες ρωσικές παρεμβολές στις προεδρικές εκλογές του 2016 στις ΗΠΑ, κάτι το οποίο η Ρωσία αρνείται κατηγορηματικά.

Η Μόσχα είχε δηλώσει ότι πολλά θα εξαρτηθούν από το αποτέλεσμα της συνάντησης στην Ουάσινγκτον χθες Δευτέρα ανάμεσα στον υφυπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Sergei Ryabkov και τον Aμερικανό ομόλογό του Thomas Shannon, οι οποίοι συζήτησαν την διπλωματική διένεξη.

Αλλά το υπουργείο Εξωτερικών σε σημερινή του ανακοίνωση αναφέρει ότι δεν βρέθηκε λύση για το πρόβλημα.

"Η ρωσική πλευρά τόνισε (στη συνάντηση) ότι αν η Ουάσινγκτον δεν άρει αυτό και άλλα ενοχλητικά στοιχεία, περιλαμβανομένων των συνεχιζόμενων εμποδίων στο έργο των διπλωματικών μας θεσμών, διατηρούμε το δικαίωμα να προχωρήσουμε σε αντίποινα με βάση την αρχή της αμοιβαιότητας", αναφέρει η ανακοίνωση.

Η Ρωσία ήθελε να ξεκινήσει τακτικό διάλογο με τις ΗΠΑ σχετικά και με την στρατηγική σταθερότητα, όπως είπε, τονίζοντας ότι είναι στο χέρι της Ουάσινγκτον να κάνει μια κίνηση για το ζήτημα.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Βασικά η ..Μόσχα θα κάνει το μόνο που ξέρει:
    Γαβγίσματα απελπισίας και ψευτο παληκαριάς και μετά...κατευθείαν στο κοτέτσι να κλωσήσει κανένα αυγουλάκι.
    Μας έχει κάνει όλους εξπέρ με την ....τακτική της εδώ και 10 χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]