Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκία: Οι ΗΠΑ θα πάρουν τα όπλα από την κουρδική πολιτοφυλακή μετά την ήττα του ISIS


Ο αμερικανός υπουργός Άμυνας James Mattis δήλωσε στον Tούρκο ομόλογό του πως τα όπλα, που προμηθεύουν οι ΗΠΑ στην κουρδική πολιτοφυλακή YPG στη Συρία, θα επιστραφούν μόλις ηττηθεί το Ισλαμικό Κράτος, δήλωσαν σήμερα πηγές στο τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

Σε επιστολή του προς τον τούρκο υπουργό Άμυνας Fikri Isık, ο Mattis αναφέρει πως οι ΗΠΑ ενημέρωσαν την Τουρκία για τα όπλα που έχουν δώσει στη YPG και πως θα της παρέχουν κάθε μήνα καταλόγους με τα όπλα τα οποία παραδίδονται, αναφέρουν οι πηγές σε δήλωση.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, στην επιστολή του ο Mattis δηλώνει στον Ισίκ πως οι ΗΠΑ θα λάβουν αποφασιστικά μέτρα για να ανταποκριθούν στις ανησυχίες της Τουρκίας για την ασφάλεια και πως Άραβες θα αποτελέσουν το 80% των δυνάμεων που θα καταλάβουν την Ράκα της Συρίας από το Ισλαμικό Κράτος.

Η YPG είναι ένα ηγετικό τμήμα των υποστηριζόμενων από τις ΗΠΑ Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) που νωρίτερα αυτόν τον μήνα εξαπέλυσαν επιχείρηση για να καταλάβουν την Ράκα, την ντε φάκτο πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία. Η Τουρκία έχει δηλώσει πως θα προχωρήσει σε αντίποινα εναντίον της YPG, αν αισθανθεί πως απειλείται από την οργάνωση αυτή.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]