Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

"Μιά τσογλανοπαρέα που κάνει κριτική"...


Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος


Στον δίσκο  "Ο Αριστοφάνης Που Γύρισε Από Τα Θυμαράκια", που πολλοί (και το blog μαζί) θεωρούν ως την κορυφαία δουλειά του Διονύση Σαββόπουλου -πριν ο ίδιος τελικά θεωρήσει σωστό να ξεφτιλίσει στα γεράματά του την νεανική του ορμή και επαναστατικότητα, γενόμενος στα στερνά δεκανίκι κι ακόλουθος  του συστήματος (είναι πολλά τα λεφτά Νιόνιο)-, στην "Παράβαση" της κωμωδίας ( αφού όλος ο δίσκος δεν είναι παρά η μουσική επένδυση για τους Αχαρνής του Αριστοφάνη ) ο εμπνευσμένος καταπληκτικός του στίχος κάπου λέει:
"...Ποιος μας γηροκομεί, τη σήμερον ημέρα
ψηστιέρα καρβουνιέρα, μούσα Δεκεμβριανή;
Πολέμησα καιρό σε όλα τα πεδία
και με τυφλή μανία, ξέσκιζα τον εχθρό.
Τώρα με χειρουργεί, μια αλλήθωρη νεολαία
μια τσογλανοπαρέα που κάνει κριτική..."

Αυτό, ακριβώς αυτό, μιά τσογλανοπαρέα που έκανε κριτική, μας κυβερνάει σήμερα.

Όταν πριν δυόμιση χρόνια ο ελληνικός λαός απελπισμένος από την προδοσία των μνημονίων και θέλοντας να αποτινάξει πιά από πάνω του την σκόνη του δωσιλογισμού της Κατοχής, που είτε με την μία είτε με την άλλη κομματική μορφή και πολιτικό προσωπικό κυβέρνησαν την χώρα από τότε ως και τις μέρες μας για 70 συναπτά χρόνια, στράφηκε στην αριστερά, έχοντας στο μυαλό του εκείνο το στερεότυπο του έντιμου, συνεπή αριστερού ιδεολόγου που προτιμούσε να εξοριστεί, να βασανιστεί και να πεθάνει, παρά να προδώσει και να εγκαταλείψει τις ιδέες του.
Αυτό αποτελούσε και το περίφημο "ηθικό πλεονέκτημα" της αριστεράς.

Δεν πρόσεξε όμως τότε ο απελπισμένος ψηφοφόρος, ποιοί ήταν αυτοί που ενσάρκωναν την "νέα Αριστερά" του -όχι τυχαία στάσιμου- 4% που κάλεσε για να τον κυβερνήσει.
Δεν κατάλαβε πως πρόκειται για μια αλλήθωρη, ημιαγράμματη νεολαία, σπουδασμένη και καλοζωϊσμένη με τα λεφτά του μπαμπά, άσχετη από δουλειά, ανίκανη να σχεδιάσει κάτι παραπάνω από πλακίτσες και "events", παρέα με κάποιους λίγους ηλικιωμένους αριστερούς, μονομανείς με την εξουσία που την έβλεπαν σαν δικαίωση κι εκδίκηση μαζί και με κάποια μεσόκοπα λυκόρνια που η μόνη σχέση που είχαν κατά βάθος με τη αριστερά ήταν -και είναι- να καπηλεύονται το όνομά της, να την χρησιμοποιούν ως φερετζέ για να πλουτίζουν.

Όλος αυτός ο συρφετός βρισκόταν βολεμένος στο 4% με τις κρατικές επιχορηγήσεις, με τις βουλευτικές αποζημιώσεις και με ανέξοδη, ακίνδυνη για τους ίδιους ρητορική κριτική, αφού κανείς τους δεν φανταζόταν πως θα μπορούσαν κάποτε να κυβερνήσουν.

Το χειρότερο είναι πως στην προσπάθειά τους να σταθούν τάχα "αντάξιοι" των παλιών αριστερών ιδεολόγων αγωνιστών και αντί για γνήσια επαναστατικότητα και αντίδραση προς το σύστημα,  ντεμέκ αριστερός συρφετός του ΤΣΥΡΙΖΑ ανέπτυξε μία θρασύτητα, μία κοινωνική αγένεια, μία προσβλητική στάση προς τους ιδεολογικούς του αντίπαλους εφάμιλλη φασιστικών προτύπων, μιά γλώσσα και έκφραση χυδαία, τάχα λαϊκή αλλά στην πραγματικότητα λαϊκίστικη, πεζοδρομιακή, περιθωριακή (με την έννοια του περιθωρίου της παρανομίας, και όχι του περιθωρίου της ιδεολογίας, ή της σκέψης, ή των τεχνών).

Η συμπεριφορά τους αυτή, που σήμερα έχει μεταφερθεί ατόφια στην κυβερνητική τους πολιτική έχει την ρίζα της στο σύμπλεγμα κατωτερότητας που σέρνουν όλοι αυτοί πίσω τους, γνωρίζοντας ενδόμυχα ο καθένας τους το βάθος της ανικανότητάς τους, το έρεβος της ημιαγραμματοσύνης τους, και προπαντός το κρυφό και ένοχο μυστικό της απατεωνιάς τους και της ακόρεστης δίψας τους για εξουσία και χρήμα.

Πρόκειται ακριβώς γι αυτό: μιά τσογλανοπαρέα που κάνει κριτική, γιατί αυτό μόνο ξέρει να κάνει. Μόνο αυτό μπορεί.
Αυτό, και να καταστρέφει με οίηση, θράσος, και απύθμενη αλαζονεία τις όποιες παρακαταθήκες είχαν αφήσει πίσω τους με αγώνες και προσωπικές θυσίες άνθρωποι που πίστεψαν -σωστά ή όχι- αλλά δεν πρόδωσαν ποτέ, τις αριστερές ιδέες.

Οι τσογλανοπαρέες αποτελούνται συνήθως από κ@λοπαιδάκια που τα σπασμένα τους τα πληρώνει ο μπαμπάς τους.
Σε εμάς εδώ, τα πληρώνει ο λαός.
Ο λαός... "Ο παραγγέλων και υπεύθυνος"!...

Πηγή "Ουδέν Σχόλιον"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

23 σχόλια :

  1. Εξαιρετικό! Και κάθε σχόλιο περιττεύει, μόνο παράκληση διπλής και τριπλής ανάγνωσης. Για να κατανοούμε όλο και πληρέστερα ποιοι είναι αυτοί που μας κυβερνάνε. Κάποιοι τιποτένιοι, που θέλουν να ξηλώσουν κάθε "μεγάλο" αυτού του τόπου στο όνομα της... "καρέκλας" τους.Κι αφού πράττουν σύμφωνα με την πιο βάρβαρη δεξιά πολιτική, προσποιούνται τους αριστερούς στις ά-θεες και α-πάτριδες και α-ήθης ιδέες και πρακτικές.Να δούμε πως θα τους βγάλουμε από πάνω μας, γιατί προσπαθούν να γαντζωθούν για τα καλά στην εξουσία, τώρα που τους έλαχ-ε. Αλλά Λάχ-εσις ήταν δυστυχώς ο ίδιος ο λαός που τους έδωσε το λαχ-νό της εξουσίας.Και μετά σου λένε οι αριστεροί παλιάτσοι ότι η νεοελληνική δεν είναι η συνέχεια της μίας και ενιαίας ελληνικής γλώσσας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επειδή είναι αριστεροί για αυτό κάνουν και αυτά που κάνουν.
    Παντού όπου κυβέρνησε η αριστερά τα ίδια και χειρότερα έκαναν.
    Τα ίδια ακριβώς κάνουν ολα τα αριστερά κόμματα της σοβιετίας, μετά από την πτώση της Ελληνοχριστιανικής κυβέρνησης των συνταγματαρχών. Τα χρώματα και τα ονόματα τους αλλάζουν.
    Δεν φταίει ο συριζα αλλα η αριστερή-κομμουνιστική ιδεολογία και πολιτική του. Πάντα και παντού τα ίδια καταστροφικά αποτελέσματα όπου και εάν με την βία απέσπασαν την εξουσία.
    Δεν φταίνε όμως οι αριστεροί αλλα οι Ελληνες Χριστιανοί , η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων που έχουμε υποφέρει τα πάνδεινα απο τις ιδεοληψίες τους και καθόμαστε ακόμα και σήμερα και τους ακούμε...

    Ευτυχώς τωρα πια την αριστερά την πιστεύουν μόνο όσοι έχουν συμφέρον και αυτοί όσο πάνε και λιγοστεύουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πρώτη φορά αριστερά!
    Ούτε και οι κομμουνιστές αριστερά;

    Και ολο το ΕΑΜ ΕΛΑΣ
    Βαφειάδης , οι …ήρωες , Γλέζος , Μίκης , Αγγελόπουλος και λοιποί,
    ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΛΟΙΠΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΜΑΧΗΤΕΣ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ, ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΙ , ΑΝΤΙΧΟΥΝΤΙΚΟΙ
    μέσα στην ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ , το πα.ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ κίνημα και στο Κ.Κ.Ε.(με τα πολλά ονόματα ως π.χ. ΔΗΜΑΡ ΣΥΡΙΖΑ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ) που κυβέρνησαν επι δεκαετίες , άλλοτε μόνοι και άλλοτε σε συνεργασίες , τι ηταν …δεξιοί;

    Απόλυτο δίκιο έχετε , στα κομμουνιστικά καθεστώτα δεν το γλιτώνει κανείς εύκολα …το γκουλαγκ-ψυχιατρείο!!!

    ΠΑΜΕ μια σύντομη αναδρομή.
    (Μήπως αρχίσουμε να θυμόμαστε και γλιτώσουμε τα γκουλάγκ, τα ψυχιατρεία με τους αριστερούς αποκλείεται).

    ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ
    ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.1981. ΣΥΝΤΑΓΜΑ
    ΑΠΟΨΕ ΠΕΘΑΙΝΕΙ Η ΔΕΞΙΑ …ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΝΥΓΗΡΙ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΔΥΝΑΣΤΕΥΤΗΚΕ επι ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΡΒΑΡΗ ΔΕΞΙΑ
    (…παρακολουθήστε το "ζωντανά" παλαιοί και νέοι για να μην μας περνούν για …ζωντανά οι… δεν κυβέρνησε η αριστερά!)

    https://www.youtube.com/watch?v=oJ9G9PmIJ7k

    ΠΑΜΕ στο σήμερα ,

    “…παρά να προδώσει και να εγκαταλείψει τις ARISTERES ιδέες του…”

    Δηλαδη οι συριζαίοι προδίδουν τις κομμουνιστικές ιδέες τους;
    Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΗΘΙΚΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΙΔΕΑ;
    Δεν είναι σκοταδιστικός ο Ελληνοχριστιανικός πολιτισμός μας και θα πρέπει να ανατραπεί;
    Διαφωνείται κύριε πως τα παρακάτω είναι αριστερές ΙΔΕΕΣ που συμβάλλουν σε αυτήν την κατεύθυνση της ανατροπής της Ελληνοχριστιανικής ηθικής και του σκοταδιστικού (έτσι δεν τον ονμάζει η αριστερή ΙΔΕΑ ;) Ελληνοχριστιανικού πολιτισμoύ μας ;

    Η Διαφθορά των Νέων
    Δημοσιεύτηκε στις 18 Μαΐ 2017
    Το πρόγραμμα "σώμα και ταυτότητα" στα γυμνάσια της Ελλάδας που μας έφερε η κυβέρνηση θα μας φέρει και τα ίδια αποτελέσματα που απολαμβάνει η Αυστραλία εδώ και τρία χρόνια;
    https://www.youtube.com/watch?v=wrtHhZX8p_k

    Από ότι γράφει η ιστορία , Εβραίοι ίδρυσαν τον κομμουνισμό στην Ελλάδα ,ψέματα η αλήθεια;
    Είναι λοιπόν το παρακάτω ΑΡΙΣΤΕΡΗ “ΙΔΕΑ” η δεν είναι;

    ΤΣΙΠΡΑΣ-ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ-ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΠΛΑΚΕΤΑΣ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ(TV100-150617)
    https://www.youtube.com/watch?v=2XUuICrm67I

    Ο ΔΙΕΘΝΙΣΜΟΣ που επιτυγχάνεται …εξαιτίας των πολέμων που κάνουν οι καπιταλιστές …εχθροί των κομμουνιστών; Ουτε και αυτό είναι αριστερή ΙΔΕΑ;

    Εντάξει δεν τρώμε ακόμα όλοι με χρυσά κουτάλια όπως έταζε και τάζει η αριστερή ΙΔΕΑ , σύμφωνοι , αλλά δεν γίνονται και όλα μεσα σε ένα εξάμηνο…στο χέρι των εργατών είναι να παλέψουν να γίνει πραγματικότητα …ο επίγειος μαρξιστικός παράδεισος με συνθήματα λαϊκά
    Κανένα σπίτι σε χέρι τραπεζίτη, εργάτη πολέμα σου πίνουνε το αίμα, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά …
    που παράγουν λεφτά ….στα όνειρα μας τα γλυκά…ΑΡΚΕΙ ΠΟΥ ΠΕΘΑΝΕ Η ΔΕΞΙΑ!! !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η λεγομενη αριστερα κυβερνα την Πατριδα μας απο το '74 .
    Οι δεξιες κουνιστρες ειναι το αλλο προσωπο της και δεν ειναι τυχαιο που το ξηλωμα της Ελληνικης κουλτουρας ξεκινησε με δαυτους με αρχηγο τον ψευτοεθναρχη . Δεν ειναι τυχαιο που ο αλκολικος πορνογερος με την Ιαχωβου γυναικα εκανε τον ψευτοεθναρχη προεδρο της συμμοριας τους .
    Οσοι δεν το βλεπουν , η , δεν μπορουν να το καταλαβουν ειναι επειδη τρωνε ακομη ! πολυ , μα παρα πολυ σανο απο τα συμμοριτοκομματα του κατοχικου αγγλοσαξωνικου κ(Υ)νοβουλιου .
    Ομως οσο οι νεοραγιαδες τους κοιτανε και τους πληρωνουν τα κατοχικα χαρατσια τοσο και θα συνεχιζουν οι αλητες πολιτικοι να ισοπεδωνουν οτι εχει απομεινει σε τουτη την δυστυχη χωρα μας .
    Η λυση ειναι ΜΙΑ και ΜΟΝΑΔΙΚΗ . Με τις κλωτσες ΟΛΟΙ τους εξω απο το εχθρικο κ(Υ)νοβουλιο και ανυπακοη στο εχθρικο ανθελληνικο κρατος ΤΟΥΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. “Αυτό αποτελούσε και το περίφημο "ηθικό πλεονέκτημα" της αριστεράς.

    Δεν πρόσεξε όμως τότε ο απελπισμένος ψηφοφόρος, ποιοί ήταν αυτοί που ενσάρκωναν την "νέα Αριστερά" του -όχι τυχαία στάσιμου- 4% που κάλεσε για να τον κυβερνήσει.
    Δεν κατάλαβε πως πρόκειται για μια αλλήθωρη, ημιαγράμματη νεολαία…”

    Γράφει ο Αντίοχος

    Πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι μας κυβερνά το 4% -αναφερόμενοι προφανώς στα προ κρίσης ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ. Η αλήθεια είναι πολύ χειρότερη: μας κυβερνά το 0,28% της ΑΚΟΑ!

    Τι εστί ΑΚΟΑ; Το 1987, που ο Κύρκος οσμίστηκε τις επικείμενες εξελίξεις (αυτοκατάρρευση των… «σοσιαλιστικών παραδείσων») και μετεξέλιξε το ΚΚΕ εσωτερικού σε ΕΑΡ (εγκαταλείποντας το σφυροδρέπανο), η ομάδα Μπανιά (οι λεγόμενοι «Μπανιάδες») διασπάστηκε κι έστησε το ΚΚΕ Εσωτερικού – Ανανεωτική Αριστερά (με σήμα το σφυροδρέπανο), που έλαβε στις εκλογές ποσοστό 0,28%. Στην συνέχεια, ο Μπανιάς έφτιαξε την Κομμουνιστική Οικολογική Αριστερά (ΑΚOΑ), η οποία το 2004 έγινε συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 2007 εκλέχτηκε βουλευτής επικρατείας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

    Σήμερα, οι «Μπανιάδες» αποτελούν την ραχοκοκαλιά της σημερινής κυβέρνησης: Αλ. Φλαμπουράρης, Ν. Βούτσης, Ν. Φίλης, Π. Σκουρλέτης, Ν. Παππάς, Όλγα Γεροβασίλη, Στ. Κοντονής, Θεανώ Φωτίου, Θ. Δρίτσας, κυρά- Τασία Χριστοδουλοπούλου, Μ. Μπαλαούρας, Χρ. Παπαδόπουλος, Κ. Γαβρόγλου, Ν. Μανιός, Π. Λάμπρου (της διαβόητης «Επιτροπής Δικαιωμάτων») και άλλα… φρούτα.

    Ιδού και τα –σύμφωνα με την φυλλάδα των Ιών- «άμεσα αντανακλαστικά» ενός εκ των «Μπανιάδων», του «Ρουμάνου» (καθότι σπούδασε στην Ρουμανία -του Τσαουσέσκου, φυσικά- και η μόνη ξένη γλώσσα που γνωρίζει είναι τα ρουμανικά…) Κοντονή, για υπόθεση κόκκινης τρομοκρατίας:

    «Ο υπουργός Δικαιοσύνης ζήτησε από τον πρόεδρο του Εφετείου το σκεπτικό της απόφασης και την επίσπευση της καθαρογραφής για την υπόθεση της πανεπιστημιακού Ηριάννας που καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών με την κατηγορία της εμπλοκής της με την οργάνωση «Πυρήνες της Φωτιάς».
    Την υπόθεση ανέδειξε και η «Εφημερίδα των Συντακτών» φιλοξενώντας επιστολή της ίδιας της Ηριάννας αλλά και συναδέλφων της στο Πανεπιστήμιο, ενώ ανακοίνωση εξέδωσαν και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ…».

    Παρατήρηση 1η: Το Σύνταγμα της Ελλάδος ορίζει σαφώς ότι η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη (και «τυφλή», όπως λέει ο λαός μας). Αλλά εδώ, έχουμε ωμή παρέμβαση, αρχικά των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που έκαναν… επερώτηση (!!!) και τώρα και του ίδιου του αρμόδιου υπουργού! Ο οποίος, δεν ζητά τυχαία επίσπευση της καθαρογραφής, καθότι αν μια υπόθεση δεν έχει καθαρογραφεί δεν μπορεί να ασκηθεί έφεση!

    Παρατήρηση 2η: Η «πανεπιστημιακός» (όπως την αποκαλούν οι Ιοί, για να της προσδώσουν κύρος) είναι απλώς… υποψήφια διδάκτωρ.

    Παρατήρηση 3η:
    Βρέθηκε DNA της δήθεν «πανεπιστημιακού» πάνω σε γεμιστήρα όπλου,
    εξ’ ου και το δικαστήριο την καταδίκασε για συμμετοχή στην τρομοκρατία.
    https://ethnikismos.net/

    Το χειρότερο είναι πως στην προσπάθειά τους να σταθούν τάχα "αντάξιοι" των παλιών αριστερών ιδεολόγων αγωνιστών και αντί για γνήσια επαναστατικότητα και αντίδραση προς το σύστημα”

    “Βρέθηκε DNA της δήθεν «πανεπιστημιακού» πάνω σε γεμιστήρα όπλου,
    εξ’ ου και το δικαστήριο την καταδίκασε για συμμετοχή στην τρομοκρατία.”

    “Αυτό αποτελούσε και το περίφημο "ηθικό πλεονέκτημα" της αριστεράς…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ..γεμίσαμε με ΜΕΤΑ Χριστό Προφήτες… Γεμίσαμε με ΜΕΤΑ Χριστό κλακαδόρους σχολιαστές ‘’τι καλά τα λέει’’… !!Γεμίσαμε με ΜΕΤΑ Χριστό ‘’ΠΕΣΤΑ Χρυσόστομε ‘’… !! Γεμίσαμε με θεραπευμένους τυφλούς που επιτέλους ειδαν τελικά αυτά όπου βλέπει πλέον όλη η Ελλάδα….!! Γεμίσαμε με ΜΕΤΑ Χριστό τι καλα τα λες, αλλα εσυ τα λες καλύτερα από ολους..!! Και επειδη γεμίσαμε πολλους από δαυτους ας τους βάλουμε στην σειρά να δούμε τι ψάρια πιάνουν και πόσους μπορούν να ταΐσουν .. Ενδεικτικά 2 αθρα για την Αριστερά και τον Αστέρα πολίτικο ηγέτη της . Έτσι γιατί γεμίσαμε με πολλούς ΜΕΤΑ ΧΡΙΣΤΟ ΠΡΟΦΗΤΕΣ… .
    http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/03/700.html... http://eamb-ydrohoos.blogspot.gr/2011/03/blog-post.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλλά αν κατάλαβα καλά ο δικός σου ΧΡΙΣΤΟΣ που τα έχει πει όλα, και μετά από αυτόν δεν υπάρχουν προφήτες, είναι το eamb-hydrohoos. blogspot.com. Ε, τι να κάνουμε δεν ανακαλύπτουν όλοι ταυτόχρονα τις αλήθειες του "Κυρίου" σου. Μερικοί αργούν λιγάκι.

      Διαγραφή
  7. ποιο 4% ειστε σοβαροι ρε?????
    συμφωνα με προσφατη σοκαριστικη δημοσκοπιση πανω απο 60% του οχλου εδω μεσα δηλωνουν αριστεροι δηλαδη ρεπουσιοι μισελληνες που δεν πιστευουν στην εννοια του εθνους που μισουν την πατριδα τους και θελουν να την κατατστεψουν κανοντας την ενα πολυπολιτισμικο μπουρδ%λο τυπου σουηδιας...
    που ειναι ο εθνικος χωρος ο δεξιος ο κεντρωος ο φιλελευθερος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οι νεοελληνες στην πλειοψηφια μας ειμαστε πλεον μεταλλαγμενοι, ας παραδεχθουμε την σκληρη πραγματικοτητα. Σκεφτομαστε και αποτιμουμε τα παντα σε ευρω, χαθηκαν οι ιδεες, το πνευμα, οι αρχες, το φιλοτιμο, και οσα αλλα παραδοσιακα μας εκαναν ξεχωριστους στην γηραια ηπειρο και παγκοσμιως. Γι' αυτο εχουμε την τσογλανοπαρεα που εκτελει εντολες ξενων συμφεροντων και προδωσε οικτρα την αριστερη ιδεολογια και μετα απο αυτους περιμενει στην σειρα ο Κυριακος να συνεχισει το σηριαλ της καταστροφης της χωρας, αφου ετσι επιτασσει το Δ' Ραιχ και οι δυτικοι αλλοι οικονομικοι καρχαριες. Οσο ο λαος συνεχιζει να τους ψηφιζει αγνοωντας την πραγματικοτητα και εχοντας στον νου του μονον τα ευρω που αποτελεσαν την καταδικη μας, εχουμε την ηγεσια που μας αξιζει. Ποτε θα αναλαβουμε την ευθυνη μας ο καθενας μας για οσα γινονται και θα αντιδρασουμε συσσωμοι και συνειδητα;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ιων, που τόσο σωστά και στοχαστικά μιλάς, υπάρχει στο "δες το όλον" σημερινό άρθρο, που ίσως συμπληρώνει το ερώτημα με το οποίο κλείνεις το σχόλιό σου.

      Διαγραφή
  9. Αντιγραφή σχολίου από άλλο ιστότοπο που ταιρειάζει γάντι . Φαίνεται πως οι αριστεροί το φυσάνε και δεν κρυώνει. Βλέπουν την ΑΝΑΔΙΑΝΟΜΗ να οδεύει προς το τέλος της και βγήκαν προς άγραν …γνησίων αριστερών. Μέχρι και ιδεαλιστές και Χριστιανοί ορθόδοξοι είναι ικανοί να το παίξουν οι εξόρισμού υλιστές ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ αριστεροί. Βεβαίως εάν το εξορισμού δεν τους κάνει …φτιάχνουν ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ* θεωρία , Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΙΑ , που να ταιράζει με όλα… σαν την κοκα κολα.

    Όπως στο καφενείο:
    Συγγνώμη ναουμ… μπορεί και να κάνω και λάθος αλλά αυτή είναι η γνώμη μου…

    Φυσικά από ευγένεια , που ολοφάνερα πιά διακρίνει μόνο τους ιδεαλιστές δεξιούς , κανείς δεν τους λέει τι αναφέρει περί της γνώμης ο Πλάτων: ΓΝΩΜΗ ΔΥΝΑΝΤΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΑΝΤΕΣ, ΓΝΩΣΙΝ ΔΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΜΗ ΕΧΟΥΝ ;" Από ευγένεια πάλι δεν τους αναφέρουν τίποτα για το σημαίνον και το σημαινόμενον. Ισως η πολύ ευγένεια τελικά να έχει κάνει περισσότερο κακό παρά καλό!

    (Η ετυμολογία της λέξης Άνθρωπος κατα τον Σωκράτη
    Η Ελληνική γλώσσα, είναι η μόνη εννοιολογική γλώσσα της γης, δηλαδή η μόνη γλώσσα στην οποίαν το σημαίνον (όνομα) εμπεριέχει απολύτως και άνευ παρερμηνείας το σημαινόμενον (νόημα). Το ότι δίδονται σήμερα διά κάθε λέξιν της Ελληνικής καθομιλουμένης διάφορες ερμηνείες, αυτό είναι απόδειξις της απωλείας της σοφίας, η οποία ενυπάρχει στην γλώσσα μας, από τους σημερινούς χρήστες αυτής, δηλαδή από εμάς τους σημερινούς Έλληνες.

    Όμως, σχετικά με το θέμα αυτό, υπάρχει ένας πραγματικός θησαυρός της Ελληνικής Γραμματείας, τον οποίον θα πρέπει όλοι οι Έλληνες να τον μελετήσουν. Είναι ο Πλατωνικός διάλογος «ΚΡΑΤΥΛΟΣ», ο οποίος αναφέρεται ακριβώς στην ιστορία, φιλοσοφία και ετυμολογία των ονομάτων της Ελληνικής γλώσσας….
    http://www.logiosermis.net/2014/03/blog-post_3742.html#.WVF5Dk2Qxjo)

    ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ, αντε να μας πουν για την ορθογραφία και το ν προ του σ , οι αριστεροί "παντογνώστες" της δημοτικιάς για να... είμαστε όλοι ίσοι...

    "ποια ειναι η αριστερα ;;
    πρωτα-πρωτα, ας το ξεκαθαρισουν αυτοι που την επικαλλουνται... αλλα... και παλι δεν ειναι σωστο να το αφησουμε σε αυτους ..!!... γιαυτο λοιπον ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ, να γινεται η φαγωμαρα-τους, κατω ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΙΚΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ... γιατι ;; γιατι αν τους αφησεις μονους-τους να το λυσουν.. ΘΑ ΣΦΑΧΤΟΥΝ... γιαυτο..!!... τοσο απλο... ειναι που σε κανει ανωτερο ντε, νεος τυπος ανθρωπου και τα ρεστα ;; α γεια-σου χιτλερ... κι αυτος κατι τετχια ελεγε...

    "Σε σοβαρές χώρες, με υψηλό βιοτικό επίπεδο, σε αυτές που θέλει να μεταναστεύσει συνήθως ο κόσμος, π.χ. Ελβετία, Καναδάς, Δανία, κλπ, ασχολούνται συνέχεια με βλακείες του τύπου "ποια είναι η πραγματική αριστερά", "ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς", κλπ;"

    Τι άλλο να πει κανείς;

    End of story.

    Προς τους κλαψιάρηδες που μας έχουν πρήξει με το: "αυτό δεν είναι αριστερά" για τον Θαλέξη

    Για ν τελειώνουμε:

    Ακριβώς αυτό είναι αριστερά!

    Να έχεις γίνει ρόμπα παλικάρι μου με αυτά που έλεγες και να μην ντρέπεσαι.”

    Ηρωα Πάτερ εσυ ετοιμάσου να σε πουν ...φασίστα, οι αριστεροί που θέλουν να εμφανίζονται και ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ! Αυτό πια και εάν απαιτεί "ειδική ειδικότατη μοναδική " ...γνώμη και γνώση!!!

    Κάλεσμα Ιερέα για συμμετοχή στη διαβούλευση της συνταγματικής αναθεώρησης

    https://www.youtube.com/watch?v=utC5zisRBlY

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2017

    Αριστερά σημαίνει : την ημέρα που εκλέγεσαι να κυβερνήσεις να αποθέτεις τριαντάφυλλα στον τοίχο της Καισαριανης,στη μνήμη των ηρώων που δολοφονήθηκαν και ένα μήνα μετά να συνθηκολογείς και να εκτελείς όσους επεζήσαν...

    Η αριστερά είναι ένα μεγάλο ψέμα που σήμερα αποκαλύπτεται μπροστά μας....

    Καθήλωσε τον λαό στον φόβο, στην απελπισία, στο αδιέξοδο (φτάσαμε σε σημείο εν μέσω κρίσης όλες οι συγκεντρώσεις να χαρακτηρίζονται φασιστικές, δεξιές γιατί δεν αρέσουν).

    Αν εξαφανισθεί θα σωθεί και ο Ελληνισμός.

    Πρέπει ο λαός να φτάνει στην πείνα και την εξαθλίωση για να βλέπει και να διεκδικεί;


    Ο μπολσεβίκος Αλεξέ'ι' παίρνει 7.644,79 ευρώ μισθό,δηλαδή 85.479 ευρώ τον χρόνο.

    O μηνιαίος μισθός για έναν Έλληνα εργαζόμενο είναι 427 ευρώ,δηλαδή 5.124 το χρόνο!

    Λιγότερα απ' τον μηνιαίο (!) μισθό του κοπρίτη ...

    https://youtu.be/fpuJRtOHXoM

    Ο μπολσεβίκος Αλεξέ'ι' παίρνει 7.644,79 ευρώ μισθό,δηλαδή 85.479 ευρώ τον χρόνο.
    O μηνιαίος μισθός για έναν Έλληνα εργαζόμενο είναι 427 ευρώ,δηλαδή 5.124 το χρόνο!
    Λιγότερα απ' τον μηνιαίο (!) μισθό του κοπρίτη ...

    Ποια είναι η επιτέλους αλήθεια; "Η Ελλάδα είναι πλέον de facto μια άσχημη αποικία" που ξεπουλιέται από σκληρούς κομμουνιστές χωρίς να δείχνουν το παραμικρό έλεος.

    Κομμουνιστές με πανίσχυρο ηγετικό ρόλο στα άδυτα της μεταπολίτευσης.

    Koμμουνιστές που το σίγουρο είναι ότι θα βγουν κερδισμένοι από αυτή την κρίση.

    Τα πάντα για την εξουσία. Τα πάντα για τις ξένες πολυεθνικές. Τα ίδια είχαμε και στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης που ξεπουλήθηκαν για πλάκα από τους κομμουνιστές με τον λαό να λιμοκτονεί και να ξεφτιλίζεται "υπερήφανα"…

    Ποιος ξεχνά τη Ρωσία του Γιέλτσιν; Μιλάμε για μια τραγικά εφιαλτική κατάσταση.

    Η ιστορία κάνει κύκλους αλλά ο Ελληνικός λαός δεν γνωρίζει από ιστορία.
    Είναι ξερόλας. Είναι αλαζόνας. Είναι μυθομανής. Είναι συμφεροντολόγος. Κάνει πλάκα....χωρίς να παίρνει τίποτα στα σοβαρά. Στις δύσκολες καταστάσεις διακατέχεται από στείρες αντιδράσεις, από το σύνδρομο του εμφυλίου χωρίς να έχει την παιδεία να μάθει τι έγινε πραγματικά στον εμφύλιο. Υπάρχουν πολλά ιστορικα κενά, γιατί έτσι το αποφάσισε ο λαός μαζί με τους πολιτικούς.

    Γιατί η μάζα αυτή αλλάζει μορφή και όνομα, έρπει και αναρριχάται σαν παράσιτο....και στο τέλος σε αποκαλεί και φασίστα αν τολμήσεις και μιλήσεις...

    Ποιος θα είναι αυτός που θα τολμήσει να δώσει μια γερή "σφαλιάρα" στον λαό; Ποιος θα είναι αυτός που θα ξεσκεπάσει τον υπόκοσμο της μεταπολίτευσης;

    Αυτός ήταν ο πραγματικός στόχος της αριστεράς.

    Ο Τσίπρας δεν είχε τη θέληση να διεκδικήσει τα δίκια του ελληνικού λαού.

    Παρέδωσε τον Ελληνικό λαό στα αρπακτικά.

    Επιμένουμε με την αριστερά.
    Γιατί η αριστερά είναι αυτή που μιλά για φασισμούς.
    Η αριστερά είναι αυτή που ελέγχει την δημόσια Εκπαίδευση όπως και τις δημόσιες υπηρεσίες.
    Η αριστερά είναι αυτή που στήνει οδοφράγματα και συγκρούεται με την κοινή λογική.
    Η αριστερά είναι αυτή που μια ζωή ασχολείται με εμφύλιους.
    Η αριστερά είναι αυτή που μονίμως οπλοφορεί και απειλεί.
    Η αριστερά είναι αυτή που γιγάντωσε τους διαφθορείς της μεταπολίτευσης.
    Η αριστερά είναι αυτή που μεθοδεύει να μην πηγαίνουν φυλακή οι Σημίτηδες και οι Τσοχατζόπουλοι (τον έβγαλαν έξω) οι Μαντέληδες, oι Λιάπηδες, οι Καραμανλήδες, οι Καμμένοι… οι Παπανδρέηδες....

    Η αριστερά είναι αυτή που έκοψε τα φτερά της νεολαίας πετώντας στα σκουπίδια την λέξη κίνητρο σε μια ζωή χωρίς προοπτική.

    Η αριστερά είναι αυτή που εις το όνομα της δημοκρατίας διχάζει κόσμο για δεκαετίες...

    Η αριστερά βάπτισε την διαφθορά εκσυγχρονισμό και την λεηλασία μεταρρύθμιση.

    Χωρίς αυτή την απάτη ο πρόεδρος της σοσιαλιστικής διεθνούς δεν θα μας έβαζε στο ΔΝΤ.

    Η αριστερά είναι ένα μεγάλο ψέμα που σήμερα αποκαλύπτεται μπροστά μας....
    http://attikanea.blogspot.gr/2017/06/blog-post_347.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αριστερα και δεξια ειναι μια συμμορια που κομματιασε τον λαο , του εκλεψε το κρατος και τωρα του πουλαει την περιουσια του στα αφεντικα τους .
      Δεν υπαρχει δεξια- αριστερα . Αμπελοφιλοσοφιες ειναι σκοτεινων μυαλων και οσοι ακομη πιστευουν σε αυτες , τους αξιζει αυτα που ο κ(Υ)νοβουλευτισμος τους ετοιμασε .

      Διαγραφή
  11. “Δεν υπαρχει δεξια- αριστερα…”

    Βολικό νεοταξίτικο κομμουνσιτικό κατασκεύασμα . Τωρα που έγινε εμφανέστατη η κοροϊδία – γνωστή σε όλους πλην Ελλήνων- του κομμουνισμού περάσαμε σε …ΝΕΑ παγίδα!
    Δεν υπάρχει δεξιά δεν υπάρχει αριστερά. Όταν πέθαινε η δεξιά το 74 υπήρχε και παραυπήρχε! Τωρα που κατάλαβαν έστω και αργά και οι πέτρες τι εστι αριστερά …δεν υπάρχει δεξιά και αριστερά!

    Υπάρχει και παραυπάρχει.
    Όπως υπάρχει ο Ιησούς Χριστός μας και ο αντίχριστος. Η μεταφυσική εξήγηση του σύμπαντος κόσμου και η υλιστική!
    Όπως υπάρχει το φως και το σκοτάδι. Το Επάνω και το κάτω. Το Εμπρός και το πίσω.
    Ετσι υπήρχε και θα υπάρχει εως της συντελείας των αιώνων , η δεξιά και η αριστερά!

    ΔΥΟ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΕΝΑ: ΨΕΥΤΟΔΕΞΙΑ & ΨΕΥΤΟΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΠΟΙΗΣΗ
    ΨΕΥΤΟΔΕΞΙΑ
    Γράφει ο Βαρώνος Μυνχάουζεν
    Τι είναι δεξιά; Είναι ένας πολιτικός χώρος, ή μάλλον ορθότερα ένα γενικό πνεύμα με τη πλατωνική έννοια; Η Δεξιά ως έννοια είναι μέρος της Τετρακτύος του Πυθαγόρα για όλα τα καλά και θετικά. Η Αριστερά είναι για τα αντίθετα αυτών. Ο όρος δεξιά χρησιμοποιείται από αυτό το συγγραφέα για να περιγράψει κατανοητά μία μεταφυσική έννοια, ένα πνεύμα που βρίσκει επαφή στη ζωή, σε συμπεριφορές αλλά ακόμη και σε πολιτικά μορφώματα. Ως γνωστόν, η αριστερά ελέγχει τα πάντα σχεδόν στο δυτικό κόσμο, το πρόβλημα όμως γίνεται ακόμη πιο σοβαρό όταν αυτή παίρνει δεξιό προσωπείο. Για να γίνει η διαφορά αυτή κατανοητή θα παρουσιαστεί συνοπτικά η δεξιά θέση καθαρή και συνοπτικά η διαφορά της καθαρής από της φαύλης. Στο αριστερό μέρος είναι η ψευτοδεξιά στο δεξί η δεξιά

    http://theodotus.blogspot.gr/2015/07/blog-post_9.html


    ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΙ: Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ


    Επειδή ο όρος «αριστερά» έχει ταυτιστεί με τις ιδεολογίες κομμουνιστικής-σοσιαλιστικής προέλευσης, δημοσιεύουμε αυτό το άρθρο που έχει ως στόχο να ξεκαθαρίσει, μια για πάντα, την πραγματική σημασία αυτού του όρου.

    http://theodotus.blogspot.gr/2015/02/blog-post_17.html

    ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΔΕΞΙΟΣ

    Το παρακάτω κείμενο αποτελείται από αποσπάσματα από σημαντικά κείμενα του Adriano Romualdi (1940-1973)

    Με αυτές τις δηλώσεις που, όπως όλοι οι αληθινοί ισχυρισμοί, θα σκανδαλίσουν τους περισσότερους, θα εξηγήσουμε τι σημαίνει να είσαι Δεξιός.
    Σημαίνει, κατά πρώτον, ότι αναγνωρίζεις τον ανατρεπτικό χαρακτήρα των κινημάτων που προέκυψαν από την Γαλλική επανάσταση, δηλαδή τον φιλελευθερισμό, την δημοκρατία, τον σοσιαλισμό. Κατά δεύτερο σημαίνει, ότι βλέπεις την παρακμιακή φύση των ορθολογιστικών, προοδευτικών και υλιστικών μύθων που προετοίμασαν τον ερχομό του πολιτισμού του όχλου, του βασιλείου της ποσότητας, της τυραννίας των ανώνυμων και τερατωδών μαζών. Να είσαι δεξιός, σημαίνει επίσης, ότι αντιλαμβάνεσαι το κράτος ως μία οργανική ολότητα όπου οι πολιτικές αξίες κυριαρχούν πάνω στις οικονομικές δομές, και όπου το ρητό «στον καθένα το δικό του» δεν σημαίνει ισότητα, αλλά δίκαιη ποιοτική ανισότητα. …
    http://theodotus.blogspot.gr/2013/07/blog-post_7340.html

    Τωρα θα μου πείτε ποίος κάθεται να μορφωθεί. Λέμε την γνώμη μας και όπου βγει.Αυτή είναι η μεγάλη αλήθεια …

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια ματια πισω απο τις κουρτινες και θα καταλαβεις οτι δεν υπαρχει δεξια - αριστερα .
      Το ιδιο διεστραμενο σκοτεινο και δαιμονισμενο μυαλο εγραψε τις αμπελοφιλοσοφιες του , για να κομματιασουν τα Εθνη και τους λαους και να τους κλεψουν τις Πατριδες τους .
      Οι ιδιοι που χρηματοδοτουσαν τον Χιτλερ , στηριζαν και τον Σταλιν . Αυτοι οι ιδιοι εγραψαν τις μπουρδοθεωριες περι καπιταλισμου και Κομμουνισμου .
      ΞΥΠΝΑΤΕ . Το κκε γιατι δεν λεγεται Ελληνικο κομμουνιστικο κομμα ;
      Γνωριζεις ποιοι το ιδρυσαν και γιατι ; Γνωριζεις την θεση της επισημης κομμουνιστης φυλαδας για την καταστροφη της Ιωνιας ; Για το επος του ' 40 ; Για την Μακεδονια μας ; Ετσι μερικες απο τις προδοσιες τους .
      Οι δεξιοι νομιμοποιησαν τους Εθνοκτονους και γενοκτονους κομμουνιστες μετα τον καταστροφικο συμμοριτοπολεμο και ΜΑΖΙ διαλυσαν την Πατριδα μας .
      Δεν υπαρχει δεξια - αριστερα . Υπαρχουν ομως κομματοσκυλα αμορφωτα και ανθελληνικα σε ολες τις παραταξεις της κ(Υ)νοβουλευτικης Αγγλοσαξωνικης και φανερα πλεον κατοχικης ολιγαρχιας , που βοηθουν τα ανθελληνικα κομματα στην αποστολη τους .
      Οπως λεει και ο φιλος στο σχολιο του , εαν τα τσοκλανια δεν ειχαν εμποδισει τον κοσμο τοτε να μπει στο καφενειο των Εθνοκτονων-γενοκτονων κ(Υ)νοβουλευτικων , ισως να ειχαμε ελευθερωθει απο την καταραμενη συμμορια των 300+1 .

      Διαγραφή
  12. Το βασικό λάθος όλων σχεδόν των παραπάνω σχολίων είναι πως ασκείτε (κριτική) εις βάρος μίας κυβέρνησης η οποία η πολιτική που εφαρμόζει είναι ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΉ.
    Κομουνιστική εξουσία μπορεί να εφαρμόσει μόνο το Κ.Κ.Ε. και αυτό μόνο εάν ο Ελληνικός Λαός το θέλει και το επιβάλει με την δικτατορία του προλεταριάτου.
    Οταν γίνει αυτό και ο Λαός πάρει την εξουσία στα χέρια του όλα τα μέσα παραγωγής και ο πλούτος που αυτά παράγουν θα μοιράζεται σύμφωνα με της ανάγκες του κάθε Ανθρώπου.
    Σήμερα μόνο ένα πολιτικό κόμμα το Κ.Κ.Ε.καταδικάζει τα ναρκωτικά τυχαίο;
    Σήμερα μόνο ένα κόμμα το Κ.Κ.Ε. έχει βροντοφωνάξει πως δεν υπάρχει δημόσιο χρέος ,και οποιαδήποτε συναλλαγή ή διαπραγμάτευση νομοτελειακά οδηγά προς τον αφανισμό της εθνικής κυριαρχίας.
    Το μόνο πολιτικό κόμμα το οποίο έχει καταδικάσει επίσημα ώς εγκληματική την πολιτική του Ισραήλ απέναντι στον Παλαιστινιακό Λαό είναι το Κ.Κ.Ε.
    Και μία ερώτηση απλή και λογική, ποιοι είναι αυτοί που συγκροτημένα και οργανωμένα διαμαρτύρονται στην κυβέρνηση Συριζα-ΑΝΕΛ ;

    Π.Τ.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από διαμαρτυρίες άλλο τίποτα! Αλλά όταν ήταν έτοιμος ο λαός να μπουκάρει στη Βουλή, το ΚΚΕ έκανε προστατευτικό τείχος και τον εμπόδισε! Με δογματικά τσιτάτα και χίμαιρες περί δικτατορίας του προλεταριάτου τα αυγά του κατεστημένου δε σπάζονται. Και το ΚΚΕ δε φαίνεται καθόλου διατεθειμένο να σπάσει τα μούτρα του κατεστημένου.Ακόμα και χωριστές πορείες κάνει για να σπάζει όχι το κατεστημένο αλλά την ενωμένη δύναμη των εργαζομένων. Μάλλον Θεωρεί για εχθρό κάθε εργαζόμενο που δεν τον ελέγχει.

      Διαγραφή
  13. Παρεπιπτόντως πήγα το Περασμένο Σάββατο στην Ημερίδα για το ζήτημα της Αχρήματης Κοινωνίας το οποίο πραγματοποιήθηκε στο ΣΕΦ στην Αίθουσα "Μελίνα Μερκούρη" και θέλω να σχολιάσω ότι Α)Ομολογουμένως Είχε αρκετό ενδιαφέρον η Παρουσίαση του θέματος απο τους Ομιλητές σε Επίπεδο θεολογικό+Επιστημονικό Β) Στην Αρχή της Εκδήλωσης και για κάμποση Ώρα η Αίθουσα ήταν Σχεδόν Γεμάτη κάτι που δείχνει Ανησυχία+Ενδιαφέρον απο τον Κόσμο για αυτό το θέμα και πως Επηρεάζει τις Ζωές μας. Γ)Επίσης Παρατήρησα κάτι που μου έκανε Άσχημη Εντύπωση στο Φυλλάδιο της Εστίας Πατερικών Μελετών που Μοιράστηκε σε ΑΡΚΕΤΑ ΣΗΜΕΙΑ του οι λέξεις που αφορούσαν την Ελλάδα ή την Ελληνική Γλώσσα ή οποιοδήποτε ΠΑΡΑΓΩΓΟ που είχε να κάνει με αυτό το ΠΡΩΤΟ γράμμα ήταν Μικρό και ΟΧΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ όπως θα έπρεπε...Ξέρετε αυτό το έχω Παρατηρήσει Πολύ καιρό τώρα να συμβαίνει σε 'Αρθρα Εφημερίδων-Ιστολογίων-Επίσημες Ανακοινώσεις Κομμάτων κτλ. παραδείγματα η ελληνική Παιδεία ΑΝΤΙ για Ελληνική Παιδεία,οι έλληνες ΑΝΤΙ για το Σωστό Έλληνες ή στην Πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα γίνεται η τάδε συγκέντρωση ΑΝΤΙ για στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου κτλ. Έχω την Εντύπωση ότι όλο αυτό εντάσσεται στο Κομμάτι της Παγκοσμιοποιήσης/Νέας Εποχής που έχει Διεισδύσει ΠΑΝΤΟΥ ΠΛΕΟΝ..και είναι Τεχνηέντως δημιουργημένο ώστε να Αποδομήσει έννοιες-όρους που είναι Συστατικά Στοιχεία του Ελληνισμού

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  14. “ΞΥΠΝΑΤΕ . Το κκε γιατι δεν λεγεται Ελληνικο κομμουνιστικο κομμα ;
    Ετσι μερικες απο τις προδοσιες τους .”

    Εάν δεν ήταν και όλα τα άλλα κόμματα αριστερά τίποτα δεν θα μπορούσε να ΚΡΥΨΕΙ ( εάν εννοείς και αυτό με το ΞΥΠΝΑΤΕ) το κκε ΑΠΟ ΜΌΝΟ ΤΟΥ!

    “Οι δεξιοι νομιμοποιησαν τους Εθνοκτονους και γενοκτονους κομμουνιστες μετα τον καταστροφικο συμμοριτοπολεμο και ΜΑΖΙ διαλυσαν την Πατριδα μας .”

    Ποια δεξιά κυβέρνησε την Ελλάδα μετά τον Β.Π.Π. ;
    Ποίοι ήταν οι δεξιοί;
    ΕΧΟΥΜΕ ΦΑΕΙ ΤΗΝ ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΜΕ ΤΟ ΚΟΥΤΑΛΙ
    που πρώτα θα σβήσει το Ελληνοχριστιανικό έθνος μας και …,μετά θα μάθουν την αλήθεια όσοι ΘΑ ασχολούνται μαζί μας , όπως εμείς σήμερα με τους Φοίνικες (ένας πρώην σημιτικός λαός ΚΑΙ αυτός) … εάν δεν ...ΜΑΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ!


    Η μεταπολεμική “μαύρη κατάμαυρη δεξιά που δολοφονούσε” όποιον τύχαινε έστω και κατά λάθος να σηκώσει το ΑΡΙΣΤΕΡΟ του χέρι , θυμίζει τίποτα αντίστοιχο στην δημοκρατία μας , …έβγαζε κυβερνήσεις που συμμετείχαν το σοσιαλιστικό κόμμα του Γέρο Παπανδρέου, των Μητσοτάκηδων Βενιζελικών φιλελευθέρων ( άσπονδων εχθρών της δεξιάς , εθνικός διχασμός δεξιά- φιλελεύθεροι ) , της ΕΝΙΑΙΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ » [«Ε.Δ.Α.» στην ουσία το ΚΚΕ], και άλλων φανερών και κρυφών αριστερών σοσιαλιστικών κομμάτων και σοσιαλιστών ως του Κωνσταντίνου Καραμανλή.
    Πάρα πολύ δεξιοί ΟΛΟΙ οι παραπάνω σχηματισμοί!
    Όσο για τον ιδρυτή της “δεξιάς” νέας δημοκρατίας …

    Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΙ Η ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥ

    Κατά την διάρκεια της κατοχής ο καθηγητής Άγγελος Θ Αγγελόπουλος δημιούργησε την αντιαξονική οργάνωση «Σοσιαλιστική Ένωση», ο Α. Αγγελόπουλος πήρε μέρος σαν αντιπρόσωπος στην ΠΕΕΑ το 1944.

    Τα μέλη της «Σοσιαλιστικής Ένωσης» μετείχαν
    ο Κων Τσάτσος (πρόεδρος Δημοκρατίας),
    ο Ξενοφών Ζολώτας (καθηγητής και πρωθυπουργός),
    ο Ιωάννης Πολίτης (πρέσβης στην Ιταλία πριν τον πόλεμο),
    ο Πέτρος Κόκκαλης (υπουργός της Προσωρινής κυβέρνησης στην περίοδο του Εμφυλίου),
    ο Γιώργος Οικονομόπουλος,
    ο Γιώργος Λάππας,
    ο Πέτρος Γαρουφαλιάς (υπουργός στην περίοδο της αποστασίας),
    ο Δημήτρης Νιάνιας (Ευρωβουλευτής),
    ο Απόστολος Γουλής (δημοσιογράφος)

    και ο Κώνσταντίνος Καραμανλής (πρωθυπουργός και Πρόεδρος Δημοκρατίας),

    συνεργαζόντουσαν χωρίς να είναι μέλη ο Αλέξανδρος Σβώλος και Γεώργιος Μαύρος.

    http://pluton22.blogspot.gr/2015/03/blog-post_25.html

    Ενδεικτικό της σκληρής “ΔΕΞΙΑΣ” μεταπολεμικής περιόδου είναι πως εκλέχθηκε δήμαρχος της ΑΘΗΝΑΣ το 1959

    Ο Άγγελος Τσουκαλάς , βουλευτής με το κόμμα φιλελευθέρων και ΔΗΜΑΡΧΟΣ (29 Ιουνίου 1959 έως τις 5 Ιουνίου 1964) της Αθήνας με την υποστήριξη της ΕΝΙΑΙΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ .( Ε.Δ.Α). ,δηλαδή του ΚΚΕ που απλώς ήταν παράνομο αλλά οι κομουνιστές ελεύθεροι να δρουν σε όλα τα άλλα κόμματα. Η ιδεολογική κυριαρχία της αριστεράς δεν είναι μόνο μεταπολιτευτικό προνόμιο της , ηταν από τις αρχές του 20ου αιώνα με τον Βενιζέλο! Άλλος “σκληρός κομουνιστοφάγος” και αυτός.
    Για τόσο σκληρή δεξιά μεταπολεμική περίοδο συζητάμε!!!

    Παρεμπιπτόντως ήταν τόσο σκληρός δεξιός ο καθημερινός δολοφόνος αριστερών “αγνών Ελλήνων πατριωτών” , που τον Άγγελο Τσουκαλά , τον έκανε υπουργό των κυβερνήσεων του.
    Διετέλεσε από τις 29 Ιουνίου 1970 έως τις 11 Μαΐου 1973, υπουργός Δικαιοσύνης στις κυβερνήσεις του Γεωργίου Παπαδόπουλου [5].
    Ο δε σκληρός και αυτός “αριστεροφάγος” από τον πρώτο του γάμο απέκτησε ένα γιο τον Κωνσταντίνο Τσουκαλά,

    μετέπειτα Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, καθηγητή Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
    Τελικά έχουν δίκιο όσοι λένε για τις … πολύ δεξιές και πολύ βίαιες δολοφονικές δεξιές χούντες από τον Β.Π.Π. και έπειτα!

    Όσο περισσότερο το ψάχνεις τόσο περισσότερο ανακαλύπτεις πως στην ουσία ελάχιστες οικογένειας κυβερνούν την Ελλάδα από τότε που δολοφόνησαν τον ΔΕΞΙΟ κυβερνήτη Ιωάννη Καποδιστρία , οι εκσυγχρονιστές αριστεροί ΑγγλοΓάλλοι της κομμούνας του Παρισιού και της προοδευτικής λαιμητόμου …

    Εχεις απόλυτο δίκιο.
    ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΚΟΜΟΥΝΙΣΜΟΣ
    ΟΙ ΔΥΟ ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ!
    ΕΦΟΣΟΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΑΥΤΑ ΟΜΝΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΟΜΜΟΥΝΑ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άκου νεοέλληνα.
      Πρέπει να αναγνωρίσεις ότι:
      1.Το Κ.Κ.Ε. έχει 100 χρόνια συνεχούς καταγεγραμμένης ιστορίας που βροντοφωνάξει πως αντίπαλος του είναι ταξικός και όχι εθνικός.
      2.Μπερδεύεις τον κρατικό Καπιταλισμό που προκρίνει την κρατικοποίηση τον Μέσων Παραγωγής με την Κοινωνικοποίηση των Μέσων Παραγωγής.
      3.Δεν γνωρίζεις ότι η Γαλλική Επανάσταση έγινε από την Αστική Τάξη το 1789,και Γαλλική κομμούνα των Παρισίων το 1871,δηλαδή κάνεις ένα χρονικό άλμα 82 ετών χωρίς να προσδιορίζεις την ουσιώδη διαφορά των δύο ιστορικών γεγονότων.

      Θεωρό ότι θες να εκφραστείς συνωμοσίολογικά αλλά είσαι ντροπαλός, παραθέτοντας λοιπόν κονσερβοποιημένα στοιχεία τα οποία αποσπασματικά παραπληροφορούν κάθε ανυποψίαστο αναγνώστη θεωρείς ότι υπερασπίζεσαι κάτι που έχει αξία απαξιώνοντας ολικά κάθε ιστορικό κοινωνιολογικό κομβικό γεγονός .
      Μπερδεύεις τον Καπιταλισμό με τον Κομμουνισμό,τον πατριωτισμό με τον εθνικισμό και σε σχέση με την Γαλλική Επανάσταση ταυτίζεις τους κομμουνάριους του 1871 με τους αστούς του 1789!!!!!!

      Π.Τ.

      Διαγραφή
  15. Τί έγραφε ο Στρατής Μυριβήλης, για τους κομμουνιστές. Άν ανήκετε "εκεί", μήν το διαβάσετε...

    Στρατής Μυριβήλης, 1892 - 1969

    Μετά το ... «αφιέρωμα» στην Αλέκα, που μας ‘φεύγει’, είπαμε να το συνοδεύσουμε με μία αναφορά ενός σημαντικού Έλληνος, του κόσμου των γραμμάτων, του Στρατή Μυριβήλη. Διαβάστε το, θα είναι σας διαβεβαιώνουμε, πάντοτε επίκαιρο...

    «Δεν υπάρχουν Έλληνες κομμουνιστές. Όταν κανείς γίνει συνειδητός κομμουνιστής, παύει να είναι Έλληνας! Για αυτό και το κόμμα λέγεται Κομμουνιστικό Κόμμα της Ελλάδος και όχι Ελληνικό Κομμουνιστικό Κόμμα... Η κομμουνιστική φυλή, ζεί μιά ζωή τερατώδη αληθινά, πραγματικά μεταφυσική. Ο κομμουνιστής, ο διαφοροποιημένος πιά κομμουνιστής, δεν βλέπει όπως βλέπουν όλοι οι άνθρωποι, δεν ακούει όπως ακούν οι άλλοι, δεν διαβάζει όπως διαβάζουν οι άλλοι...»

    [Προτάθηκε τρεις φορές για το Νόμπελ Λογοτεχνίας χωρίς αποτέλεσμα(!) και έξι φορές(!!!) για την Ακαδημία μέχρι να γίνει δεκτός το 1958...]

    http://logia-tou-aera.blogspot.gr/2013/04/blog-post_937.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΛΕΟΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΧΩΡΑ.

    Αυτοί είναι το πρόβλημα της Ελλάδας …“(Πολλοί φαίνονται …)”

    και για τις καρέκλες τους η χώρα καταστρέφεται ολοκληρωτικά, αυτή και ο λαός της.
    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΝΝΟΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΝΟΜΩΝ.
    ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ...
    ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ
    http://attikanea.blogspot.gr/2017/07/blog-post_19.html
    “ελάχιστοι είναι
    Ν.Δ.- ΠΑ.ΣΟ.Κ – Κ.Κ.Ε .
    …Τρία σε ένα!”

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ακου νεοραγια Π.Γ , το κκε εχει 100 χρονια συνεχους ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ και ειναι φυσιολογικο διοτι αυτος ηταν και ο λογος υπαρξης του .

    Ας μην ξεχναμε το φρικιαστικα εγγκληματα των κατσαπλιαδων συμμοριτων και την συμμαχια τους με Βουλγαρους στους Μακεδονικους αγωνες του Εθνους αλλα και στον Β'ΠΠ . Διαβασε και την φυλλαδα τους το '23 να δεις τι λενε για την καταστροφη της Μ.Ασιας .
    Μια ζωη γεματη προδοσιες το κκε ( και οχι το ΕΚΚ γνωριζεις γιατι ; ) μεχρι και προσφατα που το ΠΑΜΕ εμποδισε τους Ελληνες να μπουν στο κ(Υ)νοβουλιο των ελληνοφωνων και ισως ειχαμε σταματησει την Εθνοκτονια - Γενοκτονια που ζουμε . Δεν ειναι τυχαιο αλλωστε που ακομη και τσιριζα ειναι παιδι της προδοτικης κνε .

    Οσο για τις Γαλλικες επαναστασεις ΔΙΑΒΑΣΕ να μαθεις ποιοι την εκαναν και κυριως
    το ΓΙΑΤΙ .
    Εδιωξαν τους Βασιλεις κατακρεουργοντας τον κοσμο ( οπως εκαναν και στην Αγια Ορθοδοξη Ρωσια ) . Και φυσικα πολεμησαν και την Χριστιανοσυνη . ( οι δημιουργοι της αλλης οψεως του καπιταλισμου και με τον κομμουνισμο απλα θελουν λαους μπασταρδεμενους , διχως ιστορικες μνημες , διχως ηθη και εθιμα διχως παρελθον και μελλον για να τους εξουσιαζουν ευκολοτερα ) .

    Εμεις οι Ελληνες εχουμε τους Σοφους μας και μας ειπαν λεπτομερως πως να κυβερνηθουμε προς το συμφερον της φυλης μας και την ευημερια των πολιτων-οπλιτων.

    Οι δυτικες και ανατολικες αμπελοφιλοσοφιες δεν εχουν να μας προσφερουν απολυτως τιποτα . Παρα μονον Εθνικες καταστροφες . Οσοι δε τις ασπαζονται ειναι επειδη δεν εχουν μελετησει τους Ελληνες φιλοσοφους , ειτε απλως ειναι ελληνοφωνοι και θελουν την καταστροφη και εξαφανιση του Ελληνισμου διοτι το αφεντικο τους μας μισει θανασιμα .
    Ολα τα αλλα μπουρδες γραμματιζουμενων μεν αμορφωτων δε .

    Δ.Μ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]