Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μαχητικό των ΗΠΑ κατέρριψε συριακό πολεμικό


Άγνωστες ποιές θα είναι οι αντιδράσεις της Ρωσίας στην "πισώπλατη μαχαιριά" των ΗΠΑ

Ο συριακός στρατός κατηγόρησε τον υπό τις ΗΠΑ διεθνή συνασπισμό ότι κατέρριψε συριακό αεροσκάφος στην επαρχία της Ράκα, όπου οι κυβερνητικές δυνάμεις έχουν προσεγγίσει τις αραβο-κουρδικές δυνάμεις που υποστηρίζονται από την Ουάσινγκτον.

Η αμερικανική στρατιωτική διοίκηση ανακοίνωσε από την πλευρά της ότι αμερικανικό αεροσκάφος κατέρριψε συριακό μαχητικό αεροσκάφος που έριχνε βόμβες κοντά σε θέσεις μαχητών που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ στη Συρία.

Η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι το αεροσκάφος καταρρίφθηκε στο πλαίσιο «της συλλογικής αυτοάμυνας των δυνάμεων που υποστηρίζονται από τον συνασπισμό», δηλαδή των μαχητών των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων.

«Η αεροπορία του διεθνούς συνασπισμού έβαλε εναντίον ενός από τα μαχητικά μας αεροσκάφη στην περιοχή της Ρεσάφα, στο νότιο τμήμα της επαρχίας της Ράκα, την ώρα που εκτελούσε αποστολή κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος», αναφέρεται σε ανακοίνωση του συριακού στρατού.

«Η γενική στρατιωτική διοίκηση του στρατού προειδοποιεί για σοβαρές συνέπειες αυτής της κατάφωρης επίθεσης στις προσπάθειες με στόχο την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Λίγη ώρα αργότερα, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε ότι συγκρούσεις ξέσπασαν για πρώτη φορά στην Συρία αναμεσα στις δυνάμεις του συριακού καθεστώτος και του αραβο-κουρδικού συνασπισμού στην επαρχία της Ράκα.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, οι συγκρούσεις εξελίσσονται σε δύο χωριά που βρίσκονται σε απόσταση 40 χιλιομέτρων από την πόλη της Ράκα.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]