Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η πλεονεξία του Βερολίνου


Η αποτίμηση της νοοτροπίας των Γερμανών δεν είναι δύσκολη υπόθεση, διότι οι εκδηλώσεις της είναι διαχρονικά όμοιες, σαφείς και μετρήσιμες. Οποτεδήποτε αυτό το έθνος έχει βρεθεί σε θέση ισχύος λειτουργεί αρπακτικά, βάναυσα, εκδικητικά, δίχως να τηρεί κάποια προσχήματα δικαιοσύνης και ανθρωπισμού.

Ο ψυχολογικός χρόνος των Γερμανών δεν εξελίσσεται, δεν προχωρά, η συμπεριφορική διάστασή τους είναι παγιωμένη, πακτωμένη σε βουνά από οστά και ποταμούς ξηραμένου αίματος των θυμάτων τους. Η εμπειρία μας με εκείνους είναι παρόμοια - από τα τέλη του 4ου αι. μ.Χ. που ο Αλάριχος κατέσφαζε όσους Ελληνες έβρισκε μπροστά του στην Αττική, μέχρι και τον 20ό αιώνα, όταν η ανθρωπότητα συγκλονίστηκε από τα εγκλήματα των Ες Ες και της Βέρμαχτ που έβγαζαν με την ξιφολόγχη έμβρυα από τις κοιλιές των εγκύων στα μαρτυρικά χωριά της Ελλάδας.

Τώρα οι άρπαγες Γερμανοί, που έχουν το ταλέντο να διατηρούν σταθερούς στόχους αλλά να προσαρμόζουν τις μεθόδους τους στους καιρούς, ήδη δημιουργούν εκατόμβες και προετοιμάζουν τις επόμενες συγκρούσεις μέσω της δημιουργίας εμπορικών πλεονασμάτων!

Τα πλεονάσματα της Γερμανίας είναι παγκόσμια απειλή, ενώ «η επεκτατική πολιτική του Βερολίνου, που έχει πυροδοτήσει έναν “ακήρυχτο πόλεμο” με τις Ηνωμένες Πολιτείες, κινδυνεύει να εξελιχθεί σε μπούμερανγκ, που θα τινάξει στον αέρα την ευρωζώνη».

Οι Γερμανοί απομυζούν τους λαούς με τους οποίους έρχονται σε επαφή -με πρώτους και… ατυχέστερους όλων τους Ευρωπαίους- μέσω των μειωμένων εισαγωγών που πραγματοποιούν και του ράλι των εξαγωγών δικών τους προϊόντων, που έχουν κατορθώσει να επιβάλουν στις αγορές. Βασικό εργαλείο για το μεγάλο οικονομικό κόλπο τους είναι η ευρωζώνη και το από εκείνους χειραγωγούμενο και ελεγχόμενο νόμισμα του ευρώ, αλλά και η αποφυγή να πληρώσουν όσα οφείλουν για τις αμυντικές δαπάνες τους και για τη συμμετοχή τους στο ΝΑΤΟ. Κυριολεκτικά, ζουν πάνω από τις δυνατότητές τους σε βάρος των άλλων!

Οι Αμερικανοί έχουν αντιληφθεί το γερμανικό παίγνιο και αντιδρούν διά του προέδρου Τραμπ. Η Ευρώπη ακόμα δείχνει να… κοιμάται.

Πηγή "Δημοκρατία"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]