Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Νέα στρατιωτική επιχείρηση στο Ιράκ ανακοίνωσε ο Ερντογάν


Για «δεύτερη και τρίτη φάση» της στρατιωτικής επιχείρησης Ασπίδα του Ευφράτη έκανε λόγο την Τρίτη ο πρόεδρος της Τουρκίας Tayyip Erdogan. Όπως ανακοίνωσε δε, η νέα επιχείρηση θα είναι «πιο εκτεταμένη», καθώς θα περιλαμβάνει ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων τόσο στη Συρία όσο και σε Ιρακινό έδαφος για την αντιμετώπιση «τρομοκρατών».

«Υπάρχει το Ταλαφάρ, υπάρχει το Σιντζάρ… Έχουμε συγγενείς στη Μοσούλη» πρόσθεσε, σε συνέντευξή του στο τουρκικό δίκτυο NTV, αναφερόμενος σε περιοχές του Ιράκ στην οποία υπάρχουν Τουρκμένοι.

Ο Erdogan αναφέρθηκε επίσης, στο θέμα του Κιρκούκ, ένα από τα αμφισβητούμενα εδάφη του Ιράκ, χαρακτηρίζοντας ως απαράδεκτη την κίνηση των Κούρδων του Ιράκ να υψώσουν την κουρδική σημαία σε δημόσια κτίρια.

«Το γεγονός ότι μια δεύτερη σημαία υψώθηκε στο Κιρκούκ μού φαίνεται ως απόπειρα κατοχής. Όλοι γνωρίζουμε ότι το Κιρκούκ είναι μια Τουρκμενική πόλη» υποστήριξε.

Το μήνυμα Erdogan ήλθε λίγες ημέρες μετά την απόφαση του τοπικού επαρχιακού συμβουλίου να εγκρίνει την έπαρση κουρδικής σημαίας.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]