Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η εμπροσθοφυλακή του ελληνικού έθνους


Πριν αναλάβουν καθήκοντα, εκπαιδεύονται σκληρά και ορκίζονται να υπερασπίζονται την Ελλάδα μέχρις εσχάτων. Φέρουν όπλα και τα τιμούν. Είναι διαθέσιμοι στην υπηρεσία 365 ημέρες τον χρόνο, 24 ώρες το 24ωρο. Οι άδειές τους μπορεί να ανακληθούν με μεγαλύτερη ευκολία απ' όση τους δίνονται.

Στα δύσκολα της πατρίδας είναι πάντοτε παρόντες και αποτελούν την εγγύηση της ελευθερίας και την εμπροσθοφυλακή του έθνους. Δεν είναι λίγες οι φορές που, ακόμα και σε περίοδο ειρήνης, πέφτουν την ώρα της εκτέλεσης των καθηκόντων τους. Οι μισθοί και τα «προνόμιά» τους είναι κλάσματα όσων απομυζούν από τα δημόσια ταμεία οι άκαπνοι και δειλοί χρυσοκάνθαροι που τους ειρωνεύονται.

Ο λόγος γίνεται για τους αξιωματικούς και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Κάθε τιμή, αρωγή και σεβασμός τούς πρέπει και σε ηθικό επίπεδο και σε υλικό. Επιπλέον, οι θεσμοί του κράτους πρέπει να ενημερώνουν τους πολίτες για το περιεχόμενο της αποστολής Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, ώστε τα στελέχη τους να μην αισθάνονται το σαράκι της αμφισβήτησης της αξίας και της προσφοράς τους να διαλύει τη σχέση τους με την κοινωνία.

Φυσικά, όσα αναφέρθηκαν προηγουμένως δεν είναι άσχετα με την πτώση του στρατιωτικού ελικοπτέρου σε δύσβατη περιοχή στην Ελασσόνα, με αποτέλεσμα τον θάνατο του υποστρατήγου Ιωάννη Τζανιδάκη, του συνταγματάρχη Θωμά Αδάμου, του ταγματάρχη Δημοσθένη Γούλα και του υπολοχαγού Κωνσταντίνου Χατζή, και τον τραυματισμό της αρχιλοχία Βασιλικής Πλεξίδα.

Επίσης σχετική με τα προαναφερθέντα είναι και η απάνθρωπη συμπεριφορά του κράτους απέναντι στις χήρες και στα ορφανά που αφήνουν πίσω τους και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, αλλά και οι απλοί εργαζόμενοι και συνταξιούχοι.

Οι περικοπές που θεσμοθετήθηκαν πρόσφατα στις συντάξεις χηρείας καθιστούν την επιβίωση των απορφανισμένων οικογενειών ακόμα δυσκολότερη και την εικόνα των κυβερνητικών αξιωματούχων που πήραν τη σχετική απόφαση ακόμα απεχθέστερη στους πολίτες.

Τα παιδιά της πατρίδας πέφτουν στο καθήκον και οι αδίστακτοι πολιτικοί εξαθλιώνουν τις χήρες και τα ορφανά τους.

Πηγή "Δημοκρατία"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]