Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Βίλντερς: «Θα κήρυσσα όλο το υπουργικό συμβούλιο της Τουρκίας persona non grata»


Ο Ολλανδός ακροδεξιός πολιτικός Γκέερτ Βίλντερς, που αναμένεται να αποκομίσει σημαντικά κέρδη στις βουλευτικές εκλογές της 15ης Μαρτίου, δήλωσε σήμερα ότι θα απαγόρευε σε Τούρκους αξιωματούχους να πραγματοποιήσουν εκστρατεία στην Ολλανδία, ενόψει του δημοψηφίσματος στην Τουρκία.

Την Παρασκευή η ολλανδική κυβέρνηση γνωστοποίησε ότι τα σχέδια των τουρκικών αρχών να οργανώσουν μια προεκλογική συγκέντρωση στο Ρότερνταμ είναι «ανεπιθύμητα», ωστόσο δεν προσπάθησε να τα αποτρέψει.

Ο Βίλντερς είπε σε δημοσιογράφους στο Άμστερνταμ ότι η απάντηση του πρωθυπουργού της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε ήταν «πολύ αδύναμη. Θα ενεργούσα με διαφορετικό τρόπο».

«Θα κήρυσσα όλο το υπουργικό συμβούλιο της Τουρκίας persona non grata» είπε ο Βίλντερς.

Ο Ολλανδός πολιτικός αποκάλεσε τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «ισλαμοφασίστα» και τόνισε την αντίθεσή του στην προσπάθειές του αναθεώρησης του Συντάγματος στην Τουρκία προκειμένου να ενισχύσει τις εξουσίες του.

Σε απομόνωση στις τουρκικές φυλακές ο δημοσιογράφος της Die Welt, Ντενίζ Γιουτζέλ

Ο Ντενίζ Γιουτζέλ, ο γερμανικής και τουρκικής υπηκοότητας δημοσιογράφος που συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα στην Τουρκία, θεωρεί την απομόνωση στην οποία τον έχουν θέσει στις τουρκικές φυλακές «σχεδόν μια μορφή βασανιστηρίου», ωστόσο επισημαίνει ότι η υγεία του και η ψυχική του κατάσταση είναι καλές, έγινε σήμερα γνωστό από την γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag.

Η εφημερίδα δημοσίευσε μια σύντομη επιστολή, την οποία υπαγόρευσε ο Γιουτζέλ στον Σαφάκ Παβέι, στέλεχος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος CHP, όταν τον επισκέφθηκε στην υψίστης ασφαλείας φυλακή, που βρίσκεται σε απόσταση 80 χιλιομέτρων από την Κωνσταντινούπολη.

Η σύλληψη του Γιουτζέλ κορύφωσε την ένταση στις σχέσεις Άγκυρας και Βερολίνου. Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατήγγειλε ότι ο ανταποκριτής της γερμανικής εφημερίδας είναι «Γερμανός πράκτορας» και ταυτόχρονα στέλεχος των Κούρδων αυτονομιστών. «Παράλογες» χαρακτήρισε από την πλευρά της τις κατηγορίες αυτές μια πηγή από το γερμανικό ΥΠΕΞ.

Ο δημοσιογράφος συνελήφθη τη Δευτέρα κατηγορούμενος για προπαγάνδα υπέρ τρομοκρατικής οργάνωσης και υποκίνηση δημόσιας βίας και είναι αντιμέτωπος με ποινή κάθειρξης έως και 10 ετών και 6 μηνών, εφόσον καταδικαστεί. Το Βερολίνο ζήτησε την άμεση αποφυλάκισή του.

«Εδώ στην φυλακή του στη Σηλυβρία κρατούμαι μόνος σε χωριστό κελί. Αυτό είναι πολύ δυσάρεστο. Μου συμπεριφέρονται καλά, αλλά το να είμαι μόνος είναι σχεδόν μια μορφή βασανιστηρίου» τονίζει ο Γιουτζέλ στην επιστολή.

Ο ίδιος περιέγραψε ότι οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι δεν του επέτρεψαν να συντάξει ο ίδιος την επιστολή και ήλεγξαν ακόμη και τα χέρια του για να επιβεβαιώσουν ότι δεν είχε γράψει μυστικά μηνύματα.

«Υποτίθεται ότι δεν μπορώ να επικοινωνήσω με κανέναν και παραμένω σε απομόνωση στο κελί μου» λέει ο δημοσιογράφος.

Ένα τεράστιο πανό όπου αναγράφεται το σύνθημα «#freedeniz» έχει αναρτηθεί από την στέγη των κεντρικών γραφείων των εφημερίδων Bild και Welt στο κέντρο του Βερολίνου.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]