Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αντελήφθησαν οι οπαδοί του σχεδίου Ανάν ότι μας εμπαίζουν οι Τούρκοι;


Οι Τούρκοι εξακολουθούν να επικαλούνται έωλα επιχειρήματα προς εκφοβισμό των Ελλαδιτών και Κυπρίων, ενώ κατ’ ουσίαν στρέφονται εναντίον τους

Με πρόσχημα μια τροπολογία στο Κοινοβούλιο της Κύπρου, περί διενεργείας εκδηλώσεων στα σχολεία κατά την επέτειο του ενωτικού δημοψηφίσματος (15 Ιανουαρίου), η τουρκική πλευρά δεν επανέρχεται στο τραπέζι των συζητήσεων.

Βεβαίως, είναι πασιφανές ότι πρόκειται περί προσχήματος, με δεδομένο άλλωστε πως η ίδια η Τουρκία οδήγησε σε αδιέξοδο τις συνομιλίες στη Γενεύη τον παρελθόντα Ιανουάριο, για πολλούς λόγους, αλλά κατ’ αυτήν την χρονική στιγμή, κυρίως λόγω της προσπάθειας του Ερντογάν να προσεταιριστεί το φασιστικό κόμμα των "Γκρίζων Λύκων", άνευ των ψήφων των οποίων είναι αδύνατο να συγκεντρώσει την ποθούμενη πλειοψηφία κατά το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου, ώστε να καταστεί και τύποις δικτάτορας.

Το εντυπωσιακό όμως είναι, ότι οι Τούρκοι εξακολουθούν να επικαλούνται έωλα επιχειρήματα προς εκφοβισμό των Ελλαδιτών και Κυπρίων, ενώ κατ’ ουσίαν στρέφονται εναντίον τους, χωρίς να τολμούν οι Κύπριοι πολιτικοί να τα αντιστρέψουν, επειδή εκκινούν εκ μίας βάσεως η οποία θεωρείται δεδομένη και απαράβατη. Ότι το κυπριακό κράτος πρέπει πάση θυσία να διατηρηθεί ενιαίο.

Ο αυτοαποκαλούμενος "υπουργός Εξωτερικών" του παράνομου τουρκοκυπριακού καθεστώτος Ταχσίν Ερτουγρούλογλου, δήλωσε ότι οι Τουρκοκύπριοι θα καθίσουν στο τραπέζι ως "Τουρκική Δημοκρατία Βορείου Κύπρου", όχι ως κοινότητα. Ο Ερτουγρούλογλου υποστήριξε ότι εδώ και 50 χρόνια οι Ελληνοκύπριοι δεν έχουν αλλάξει την διαπραγματευτική τους τακτική και βλέπουν τους Τουρκοκύπριους ως μειονότητα και όχι ως ίσους. Το "έχουν δέσει", όπως λέγεται, οι Τ/κ ότι διαπραγματεύονται επί ίσοις όροις, το δε δικαίωμα αυτό τους το έδωσε ο ίδιος ο Ν. Αναστασιάδης στην Συμφωνία που προσυπέγραψε με τον Ακκιντζί, τον Φεβρουάριο του 2014, ότι οι συνομιλίες θα διεξαχθούν μεταξύ "ισοτίμων μερών".

Ο δε Ακκιντζί, επιχειρηματολογεί εκφοβίζοντας του Κυπρίους, ότι εάν δεν γίνουν αποδεκτοί οι όροι του, τότε "στην Κύπρο θα ριζώσουν δύο κράτη". Είναι τόσο γελοίο αυτό το επιχείρημα, και απορώ που δεν βρίσκεται ένας Έλληνας πολιτικός να του πει το απλό: Εάν η οριστική απόσχιση των Κατεχομένων και η αμετάκλητη ίδρυση άλλου κράτους, είναι συμφέρουσα στην Τουρκία, τότε γιατί θέλει να συνεχιστούν οι συζητήσεις και δεν κόβει οριστικά τους δεσμούς με το ελεύθερο τμήμα;
Είναι πολιτικά αφελείς, ή ενεργούμενα εξωθεσμικών κέντρων, όσοι εκφοβίζουν τους Έλληνες πως είτε η Τουρκία θα ενσωματώσει τα Κατεχόμενα στην επικράτειά της, είτε θα επέλθη οριστική διχοτόμηση. Αν ένα από τα δύο ενδεχόμενα συνέφεραν στην Τουρκία, υπάρχει κανείς που αμφιβάλλει ότι δεν θα τα υλοποιούσε;

Απεναντίας, και τα δύο είναι καταστροφικά γι’ αυτήν, αφενός επειδή αποκόπτεται από τα ενεργειακά αποθέματα της Κύπρου, που βρίσκονται όλα στο νότο, και αφετέρου χάνει την επαφή της τόσο με την Μέση Ανατολή, όπου θέλει ο στόλος της να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο -για εκεί χτίζει μεγάλα πλοία, όχι για τον περιορισμένο χώρο του Αιγαίου που απαιτεί ευέλικτα- όσο και με την Ε.Ε.

Προσέξτε, τι θέλει η Τουρκία από την Ευρώπη, σε περίπτωση που καταστεί δυνατή η Ομοσπονδία στην Κύπρο. Θέτει θέμα αντιμετώπισης των Τούρκων πολιτών, ως πολιτών της ΕΕ μετά την επίλυση του Κυπριακού. Μάλιστα θεωρεί πως αν αυτό δεν γίνει τότε και οι Έλληνες υπήκοοι στη Κύπρο δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται όπως οι υπόλοιποι πολίτες της ΕΕ.

Τις απόψεις αυτές διετύπωσε ο Τούρκος αντιπρόεδρος, Τουγρούλ Τουρκές, σε δηλώσεις του στην Άγκυρα. Σύμφωνα με τηλεγράφημα του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων από την Τουρκία ο κ. Τουρκές ζήτησε την εφαρμογή των τεσσάρων ελευθεριών της ΕΕ για τους Τούρκους πολίτες, όπως θα ισχύει και για τους Έλληνες πολίτες. Μάλιστα συνέδεσε την αποδοχή αυτής της απαίτησης, με την συνέχιση επίδειξης ενδιαφέροντος από την Τουρκία για επίλυση του Κυπριακού.
Ο Τουγρούλ είπε επίσης -και οφείλουν οι Έλληνες να το επικαλούνται συνεχώς στα διεθνή φόρα- πως ακόμη και αν στην Κύπρο δεν ζούσε κανένας Τουρκοκύπριος, για την Τουρκία πάλι υπάρχει Κυπριακό και πως η Κύπρος είναι ζωτικής σημασίας λόγω πολιτικής Ανατολικής Μεσογείου. Είπε το αυτονόητο δηλαδή, το οποίο ο Ν. Αναστασιάδης και το ΑΚΕΛ, κάνουν πως δεν το αντιλαμβάνονται.

Μακεδών
Πηγή VoriaΟι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]