Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τα κράτη-μέλη της ΕΕ δεν είναι υποχρεωμένα να χορηγούν άδειες εισόδου για ανθρωπιστικούς λόγους


Τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν χρειάζεται να εκδώσουν άδειες εισόδου σε άτομα που κινδυνεύουν με βασανιστήρια ή απάνθρωπη μεταχείριση, όπως έκρινε σήμερα το ανώτατο δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποκλείοντας πιθανό δίαυλο εισόδου για τους πρόσφυγες στην Ένωση.

Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου είναι αντίθετη στην πρόταση του γενικού εισαγγελέα, ο οποίος εισηγήθηκε τον περασμένο μήνα ότι τέτοιου είδους άδειες εισόδου πρέπει να εκδίδονται στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής νομοθεσίας.

Η απόφαση του δικαστηρίου αφορά την υπόθεση μιας οικογένειας Σύρων από το Χαλέπι που έκαναν αίτηση για βίζα προκειμένου να διαμείνουν με γνωστούς τους στο Βέλγιο τον Οκτώβριο. Οι βελγικές αρχές αρνήθηκαν τη χορήγηση βίζας, οδηγώντας σε δικαστική διαμάχη.

«Τα κράτη-μέλη δεν είναι υποχρεωμένα, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, να χορηγήσουν άδεια εισόδου για ανθρωπιστικούς λόγους σε άτομα που θέλουν να εισέλθουν στα εδάφη τους με στόχο να υποβάλουν αίτηση ασύλου, αλλά συνεχίζουν να διατηρούν το δικαίωμα να το πράξουν βάσει της εθνικής τους νομοθεσίας», ανακοίνωσε το δικαστήριο.

Ο υπουργός Μετανάστευσης του Βελγίου είχε δηλώσει τότε ότι μια απόφαση υπέρ της χορήγησης άδειας εισόδου για ανθρωπιστικούς λόγους θα «άνοιγε διάπλατα τις πύλες» για τους αιτούντες άσυλο.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]