Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

«Εξέγερση» κατά του ευρώ με γαλλικό έναυσμα ζητά η Le Pen


Στη θέση της εναντίον του ενιαίου νομίσματος επικεντρώνεται με συνέντευξη στη βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph η Πρόεδρος του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου της Γαλλίας και υποψήφια στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές της χώρας Marine Le Pen.

«Η Γαλλία είναι η πολιτική καρδιά της Ευρώπης και τη στιγμή που θα φύγουμε από το ευρώ, το όλο οικοδόμημα θα καταρρεύσει», αναφέρει η κα Le Pen και δηλώνει ότι ελπίζει σε συλλογική εξέγερση εναντίον του «γερμανικού ευρώ» με συμμετοχή της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Ελλάδας και άλλων χωρών.

«Ίσως ενωθούν γύρω από τη Γαλλία και συμφωνήσουν σε μια διάλυση αυτής της δομής με τάξη, πριν καταρρεύσει με χαοτικό τρόπο», λέει χαρακτηριστικά.

Η κα Le Pen χαρακτηρίζει το ευρώ «πολιτικό όπλο εξαναγκασμού χωρών» να εφαρμόσουν τις πολιτικές που αποφασίζει η ΕΕ.

«Βολεύει μια χαρά τους Γερμανούς αλλά εμείς οι ατυχείς σύντροφοι στο ταξίδι δεν μπορούμε να υπαγόμαστε σε αυτή τη μιζέρια για πάντα για να προωθούν την ευτυχία τους. Κοιτάξτε τι συνέβη στους Έλληνες όταν είπαν όχι στη λιτότητα, όπως σωστά έκαναν: η ρευστότητα για τις τράπεζες διακόπηκε», συμπληρώνει.

Παραδέχεται ότι η στάση της κατά του ευρώ της στερεί ψηφοφόρους, αλλά λέει ότι οι «πατριωτικές» πολιτικές της δεν μπορούν να εφαρμοστούν εντός της ευρωζώνης. Η Telegraph σημειώνει ότι η Marine Le Pen μιλά για συνύπαρξη δύο νομισμάτων: το φράγκο για εσωτερικές συναλλαγές και ομόλογα και το ευρώ για εξωτερική χρήση.

Γάλλος δημοσκόπος δηλώνει στην εφημερίδα ότι η ακροδεξιά πολιτικός έχει ενισχυθεί διότι έχει καταφέρει να θεμελιώσει τον εαυτό της ως «άγκυρα σταθερότητας» στο ρευστό πολιτικό τοπίο της Γαλλίας.

Σε ό,τι αφορά τις πολιτικές της, αναφέρει ότι αυτό που την απασχολεί είναι «η μαζική μετανάστευση ανειδίκευτων εργατών κυρίως από το Μαγκρέμπ και την Αφρική, που ρίχνει τους μισθούς στη Γαλλία».

Η Telegraph συνοψίζει τους όρους που θέτει η κα Le Pen για παραμονή της Γαλλίας στην ΕΕ: ελεγχόμενη διάλυση του ευρώ, επαναφορά ελέγχων στα σύνορα των χωρών της Συνθήκης του Σένγκεν, δικαίωμα επιβολής εμπορικών περιορισμών και υπερίσχυση του γαλλικού δικαίου έναντι του κοινοτικού. Εάν οι όροι δε γίνουν δεκτοί, προτίθεται να διοργανώσει δημοψήφισμα για τη συμμετοχή της Γαλλίας στην ΕΕ και για επιστροφή στο φράγκο.

Η Marine Le Pen λέει ότι ελπίζει για μία τελική μάχη στις προεδρικές εκλογές με τον Emmanuel Macron, καθώς όπως σχολιάζει πλέον το δίλημμα στη σύγχρονη πολιτική δεν είναι μεταξύ αριστεράς και δεξιάς, αλλά μεταξύ «πατριωτών και οπαδών της αχαλίνωτης παγκοσμιοποίησης».

Χαιρετίζει, τέλος, το Brexit επικρίνοντας τους Ευρωπαίους πολιτικούς: «Τι νόημα έχει να τιμωρήσεις μία χώρα; Είναι ανόητο, εκτός αν νομίζεις ότι η ΕΕ είναι μια φυλακή και ότι είσαι καταδικασμένος αν δραπετεύσεις. Θέλω να ξαναχτίσω τις χαλασμένες σχέσεις μας με το Ηνωμένο Βασίλειο».

Η ευρωσκεπτικιστική Telegraph σημειώνει ότι οι δηλώσεις της έρχονται σε πλήρη αντιδιαστολή με την προειδοποίηση Hollande ότι η Βρετανία πρέπει να πληρώσει ένα τίμημα ως παραδειγματισμό για άλλες χώρες με φυγόκεντρες τάσεις.

«Δεν μπορείς να αναγκάσεις μία χώρα να κάνει κάτι που είναι εναντίον των συμφερόντων της ή εναντίον της δημοκρατικής διαδικασίας», συμπληρώνει η κα Le Pen, η οποία παραδέχεται ότι το Brexit και η εκλογή Trump αποτελούν ένα «ισχυρό όπλο» για το Εθνικό Μέτωπο. «Ένα ολόκληρο ψυχολογικό πλαίσιο διαλύεται. Νομίζω ότι το 2017 πρόκειται να είναι η χρονιά της μεγάλης επιστροφής του εθνικού κράτους, του ελέγχου των συνόρων και των νομισμάτων», καταλήγει.

Πηγή Skai


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΚΙ ΑΥΤΗ ΕΝΑ 30-35% ΣΤΟ Β ΓΥΡΟ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΑΝΑΠΑΥΤΕΙ ΣΤΘΣ ΔΑΦΝΕΣ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΟΥΛΑ....
    ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΚΑΙ Ο ΜΙΣΕΛΛΗΝΑΣ ΟΛΑΝΔΟΣ...ΚΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΕΥΣΕΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ Η ΕΥΡΩΠΗ ΜΑΣ , Η "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΡΩΦΡΟΝΗΜΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΒΟΟΕΙΔΩΝ.
    ΟΛΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]