Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Εμφύλιο πόλεμο προανήγγειλε υψηλόβαθμο στέλεχος του Ερντογάν


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Την αναπόφευκτη έκρηξη ενός άγριου εμφυλίου πολέμου προανήγγειλε το υψηλόβαθμο στέλεχος του κυβερνώντος ισλαμικού κόμματος του Ερντογάν, Ozan Erdeme, στην περίπτωση που δεν περάσει η συνταγματική μεταρρύθμιση στο δημοψήφισμα και η είδηση αυτή φιγουράρει στα πρωτοσέλιδα των τούρκικων εφημερίδων προκαλώντας μεγάλη αίσθηση.

Όπως αναφέρεται, ο Ozan Edreme, υψηλόβαθμο στέλεχος του ισλαμικού κόμματος και υπεύθυνος αντιπρόεδρος των οργανώσεων της περιοχής Μαγνησίας της ευρύτερη περιοχής της Σμύρνης, ανήγγειλε ότι αν δεν περάσει το "ναι" στο επικείμενο δημοψήφισμα στις 16 Απριλίου το ποσοστό του 50%, τότε είναι αναπόφευκτη η έκρηξη ενός εμφυλίου πολέμου με όλες τις συνέπειες μιας τέτοιας εξέλιξης.

Για τον λόγο αυτό κάλεσε τις οργανώσεις του ισλαμικού κόμματος, ιδιαίτερα στις περιοχές Άγκυρα, Κωνσταντινούπολη και Τραπεζούντα, να είναι έτοιμες για κάθε ενδεχόμενο και να εντείνουν την προεκλογική τους εκστρατεία υπέρ του "ναι" στο δημοψήφισμα.

Εντωμεταξύ άκρως αντιφατικές είναι οι πρώτες δημοσκοπήσεις για το δημοψήφισμα καθώς άλλες εφημερίδες, όπως οι αντιπολιτευόμενες Aydınlık, Sçzçü και Cumhurriyet, δίνουν στο "όχι" ποσοστό 53%, ενώ οι φιλοκυβερνητικές όπως η Sabak, Akşam και Vatan προβλέπουν θρίαμβο το "ναι" με πάνω από 55%.

Γεγονός πάντως είναι ότι από εδώ και πέρα, μέχρι την ημερομηνία του δημοψηφίσματος, η κατάσταση αναμένεται να πολωθεί επικίνδυνα, με όλα τα ενδεχόμενα πιθανά, ακόμα και με…

Πηγή ΝikosΧeiladakis


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]