Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Economist: Πόσο πιθανό και πότε είναι ένα Grexit


Σε νέο κύκλο ασφυκτικών πιέσεων βρίσκεται η Ελλάδα με τα ξένα μέσα ενημέρωσης να επαναφέρουν τα εφιαλτικά σενάρια της χρεοκοπίας και του Grexit. Η μία μετά την άλλη οι αναλύσεις προκαλούν τρόμο με πιο χαρακτηριστικό το σημερινό ρεπορτάζ του έγκυρου οικονομικού περιοδικού Economist που αναφέρει ότι το ενδεχόμενο εξόδου από την Ευρωζώνη δεν φαίνεται πιθανό μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, αλλά ούτως ή άλλως υπάρχουν πλέον μερικοί λόγοι που καθιστούν λιγότερο ανησυχητικό ένα τέτοιο ενδεχόμενο σε σχέση με το παρελθόν. Ποιοι είναι αυτοί;

Κατ’ αρχάς το ότι το χρέος βρίσκεται στα χέρια άλλων κρατών, το ρίσκο άτακτης χρεοκοπίας και «μόλυνσης» του τραπεζικού συστήματος είναι πολύ μικρότερο.

Επιπλέον, η προοπτική του Grexit δεν δημιουργεί πια το σοκ που προκαλούσε πριν από μερικά χρόνια και οι επιχειρήσεις, τα νοικοκυριά και οι κυβερνήσεις έχουν πάρει ήδη τα μέτρα τους για να περιορίσουν την έκθεσή τους σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Ο τρίτος λόγος είναι ότι μετά από σχεδόν έξι χρόνια μόνιμης ύφεσης, όλο και περισσότεροι Έλληνες πιστεύουν ότι ο πόνος της εξόδου δεν θα είναι χειρότερος από αυτόν που βιώνουν ήδη.

Οπως αναφέρει η ανάλυση το ελληνικό χρέος δεν έχει μπει σε ένα μονοπάτι που θα το καθιστούσε βιώσιμο εντός της νομισματικής ένωσης, παρά τις θυσίες που έχουν γίνει.

Η ανάλυση του Economist τελειώνει με την εκτίμηση ότι επίκειται αύξηση της πολιτικής έντασης ενόψει των εκλογικών αναμετρήσεων στην Ευρώπη, με αυξανόμενη μάλιστα πιθανότητα και η Ελλάδα να οδηγηθεί σε πρόωρες κάλπες.

Πηγή "Ημερησία"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. ΑΝ ΣΤΟ ΓΙΟΥΡΟΓΚΡΟΥΠ ΤΗΣ 20/2 ΔΕΝ ΤΑ ΒΡΟΥΝΕ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΣΤΑΤΕΣ ΜΑΣ, ΟΙ ΔΕΥΤΕΡΟΙ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΕ ΚΟΥΡΕΜΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΩΣ ΚΑΙ 100% ΓΙΑ ΔΥΟ ΛΟΓΟΥΣ:
    1ον ΕΠΕΙΔΗ ΔΕ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΝΑ ΤΑΪΣΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟ-ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΤΟΥΣ ΩΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΓΙΟΥΡΟΓΚΡΟΥΠ
    2ον ΕΠΕΙΔΗ Η ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 6 ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΛΕΧΤΗΚΕ Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΕΠΟΝΙΤΗ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΓΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και ομως δεν εχουν να βρουν ΤΙΠΟΤΑ !
      Ολα βαδιζουν βαση σχεδιου καταστροφης μας .
      Ειναι το πειραμα με τον βατραχο και για να μην πηδηξει ο βατραχος εξω απο το καυτο νερο , ΠΟΤΙΖΟΥΝ με ναρκωτικα τα μυαλα με τα μμε και με τα δηδεν πολιτικα δρωμενα .
      Οσοι καταλαβαν πριν χρονια τι ερχοταν και ετοιμαστηκαν θα τα καταφερουν να βγουν απο την κολαση που ερχεται . Οι υπολοιποι που παρακολουθουν τους αληταραδες ελληνοφωνους κυνοβουλευτικους και τις ΔΗΔΕΝ διαπραγματευσεις αρλεκινων και κατακτητων , απλα θα χασουν την γη απο τα ποδια τους ενα πρωινο ΔΕΥΤΕΡΑΣ .

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]