Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Νότης Μαριάς: Η Τουρκία να μην ξεχνά τις "Δωδεκανησιακές ιδιοκτησίες" στη Μικρά Ασία


Το θέμα των αποκαλούμενων "Δωδεκανησιακών ιδιοκτησιών" που συμπεριλαμβάνουν όχι μόνο ολόκληρα νησιά αλλά και χιλιάδες στρέμματα γης στα παράλια της Μικράς Ασίας, έφερε με γραπτή ερώτηση που κατέθεσε στην Ευρωβουλή ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς.

Σύμφωνα με τον κ. Μαριά «πρόκειται για τις αποκαλούμενες "Δωδεκανησιακές ιδιοκτησίες" που συμπεριλαμβάνουν όχι μόνο ολόκληρα νησιά αλλά και χιλιάδες στρέμματα γης στα παράλια της Μικράς Ασίας. Το ζήτημα αυτό έφερε προ ημερών στην επικαιρότητα με άρθρο του ο πρώην δήμαρχος Καλύμνου Δημήτρης Διακομιχάλης».

Στην Ερώτησή του η οποία απευθύνεται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής επισημαίνει ότι
«την ώρα που η Τουρκία αμφισβητεί την Ελληνική κυριαρχία στα Ίμια, στη νήσο Παναγιά και σε άλλα νησιά του Αιγαίου, επί δεκαετίες συνεχίζει να παραβιάζει το δικαίωμα ιδιοκτησίας των Ελλήνων πολιτών σε σχέση με τις αποκαλούμενες «Δωδεκανησιακές περιουσίες».
Πρόκειται για τα νησιά Αρκόνησος ή Ακρόνησος απέναντι από την Αλικαρνασσό, τα Τσατάλια απέναντι από το Karatoprak και τους Άγιους Απόστολους απέναντι από το Gomuslok, που ανήκουν σε Έλληνες βάσει επίσημων οθωμανικών τίτλων καταχωρημένων στο κτηματολόγιο περιοχής Αλικαρνασσού πλην όμως βρίσκονται υπό τουρκική κυριαρχία».

Ο Νότης Μαριάς υπογραμμίζει ότι:
«Τα νησιά αυτά μαζί με πολλές χιλιάδες στρέμματα γης στα παράλια της Μικράς Ασίας που ανήκουν σε 140 οικογένειες Δωδεκανησίων σύμφωνα με το πρακτικό του Συλλόγου Δωδεκανήσιων Γαιοκτημόνων εν Μικρά Ασία της 8/6/1952 είναι καταχωρημένα στο Τουρκικό κτηματολόγιο στο όνομα των παραπάνω δικαιούχων Ελλήνων με τη σημείωση ότι ανήκουν σε περιουσίες μη ανταλλάξιμες. Η Ελλάδα έθεσε στη Τουρκία το θέμα των «Δωδεκανησιακών ιδιοκτησιών» επανειλημμένα αρχής γενομένης το 1952».
Για τους λόγους αυτούς, σημειώνει ο Νότης Μαριάς καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του προενταξιακού διαλόγου με την Τουρκία να αναλάβει δράση προκειμένου οι Έλληνες ιδιοκτήτες των παραπάνω «Δωδεκανησιακών περιουσιών» να έχουν ακώλυτη χρήση και αξιοποίηση της περιουσίας τους σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Πηγή Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]