Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τσαβούσογλου: Αν η Τουρκία ήθελε να πατήσει στα Ιμια, θα το έκανε


Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε Τούρκος υποργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου απαντώντας στον Ελληνα ομόλογό του, Νίκο Κοτζιά.

Ο Ελληνας ΥΠΕΞ, στη συνέντευξη που είχε δώσει στο ΣΚΑΪ, είχε αναφέρει ότι ο αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων δεν θα μπορούσε να ανέβει στα Ιμια γιατί η Ελλάδα είχε λάβει τα μέτρα της.

«Αν το καθήκον του Τούρκου αρχηγού ήταν να ανέβει στα Ιμια, θα το είχε κάνει», είπε ο Τσαβούσογλου και συμπλήρωσε με νόημα, αναφερόμενος στην κρίση του 1996 «Μην ξεχνάμε ότι εμείς ανεβήκαμε οποτεδήποτε χρειάστηκε».

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε και στην υπόθεση των 8 στρατιωτικών και την απόφαση να απορριφθεί η έκδοσή τους από τον Αρειο Πάγο. Αυτό, σχολίασε, δεν αρμόζει στις σχέσεις καλής γειτονίας ούτε έχει σχέση με τη Δικαιοσύνη.

«Αυτό δεν μας προκαλεί απορία», πρόσθεσε, συμπληρώνοντας πως ο επικεφαλής του κουρδικού PKK «είχε βρει καταφύγιο στην Ελλάδα».

Κοτζιάς για Τσαβούσογλου: Πιθανόν δεν κατανοείτε τα πολιτικά γεγονότα

Απάντηση στις εμπρηστικές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου για τα Ιμια, δίνει με ανακοίνωση του ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Ο κ. Κοτζίας υπογραμμίζει: «Οταν κάποιος αδυνατεί να απαντήσει πολιτικά στα γεγονότα, πιθανόν, να μην τα κατανοεί. Ίσως να μην αντιλαμβάνεται τις τεχνικές, νομικές και πολιτικές πλευρές των ζητημάτων και γι’ αυτό επιλέγει τις προσωπικές επιθέσεις. Επιθέσεις που δεν προάγουν τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και είναι ξένες στον πολιτικό πολιτισμό μας. Ο καθείς και το μέτρο του.»


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. ΒΑΣΙΚΑ, ΟΠΟΤΕ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΕΛΗΣΕΙ, ΑΠΟΒΙΒΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΖΩΝΗ ΑΠΟ ΣΟΥΝΙΟ ΜΕΧΡΙ ΖΕΑ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΕΚΤΗ ΜΕ ΖΗΤΟΚΡΑΥΓΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΡΑΓΙΑΔΕΣ (ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ) ΝΑ ΤΣΩΝΟΥΝ ΔΑΦΝΕΣ ΟΠΟΥ ΠΑΤΕΙ Ο ΕΝΔΟΞΟΣ ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ.
    ΚΙ ΑΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΗΛΙΘΙΟΣ (ΜΕΛΟΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ,ΣΙΓΟΥΡΑ) ΝΑ ΠΕΙ Ή ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ, ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΓΙΑ ΠΟΤΕ ΘΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΝ ΜΠΟΥΚΙΕΣ ΤΑ ΛΑΘΡΟΚΟΥΡΑΔΑ ΤΟΥ ΠΛΗΣΙΕΣΤΕΡΟΥ ΧΟΤΣΠΟΤ Ή Ο ΤΟΠΙΚΟΣ ΛΟΧΟΣ ΟΥΤΣΕΚΑΔΩΝ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ.
    ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΛΕΕΙ Ο ΠΑΣΑΣ ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΟΣΟΝΟΥΠΩ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΚΙΟΛΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσείς που κατηγορείτε όλο τον ελληνικό λαό ή βαλτοί είστε να τον εξουθενώνετε τελείως ή ότι ό,τι βλέπετε μέσα στον εαυτό σας το προβάλλετε στον ελληνικό λαό. Αυτοεκτίμηση μηδέν. Και πετάτε προς τα έξω το πρόβλημά σας.Τον ταπεινώνουν οι εχθροί του τον ταπεινώνετε κι εσείς. Με κατηγόριες δε λύνεται αυτή η κατάσταση που τον έχουν φέρει. Χρειάζεται αλληλοεκτίμηση και αλληλοστήριξη. Έτσι κι αν υπάρχουν κάποιοι σκάρτοι μέσα στο λαό (σε όλους τους λαούς υπάρχουν και σκάρτοι), θα απομονωθούν, αν οι καλοί και θετικοί άνθρωποι φτιάξουν μια αλυσίδα ενότητας.

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]