Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σκόπια: Σοβαρές απειλές κατά του Αμερικανού πρέσβη

Μετά από συνέντευξη του πρέσβη των ΗΠΑ, Τζες Μπέιλι, στην εφημερίδα των Σκοπίων, ‘Ούτρινσκι Βέσνικ’, στην οποία ανέφερε ότι θα πρέπει να γίνει κάθαρση σε σχέση με το σκάνδαλο των υποκλοπών, ώστε η χώρα να ξεπεράσει την πολιτική κρίση, δέχθηκε πυρά καταγγελιών και απειλών κατά της ζωής του...

Ο Τζες Μπέιλι, είπε σχετικά όπως διαβάζουμε στην σλαβική εφημερίδα των Σκοπίων:
«Με βάση τις εκθέσεις της ΕΕ, με εκτιμήσεις μας, αλλά και των δημοσκοπήσεων των πολιτών, δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στο δικαστικό σύστημα της χώρας σας. Απαιτείται μια διαδικασία (κάθαρσης) στο δικαστικό σώμα και σύμφωνα με την εμπειρία μας υπάρχουν άνθρωποι στην FYROM που είναι ικανοί για να διεκπεραιώσουν την υπόθεση με αμερόληπτο τρόπο, σύμφωνα με τους κανόνες και τις διαδικασίες που προβλέπονται. Αυτό θα βοηθήσει τη χώρα να προχωρήσει μπροστά».
Μάλιστα, ο δημοσιογράφος από το σλαβικό «Κανάλ 5», Μιλένκο Νεντελκόφσκι μέσω του λογαριασμού του στο Facebook, έστειλε μήνυμα προς την αμερικανική πρεσβεία ότι «μπορεί να έχει την τύχη της πρεσβείας της Βεγγάζης» [Πυρπολήθηκε η πρεσβεία και σκοτώθηκε ο πρέσβης Κρίστοφερ Στίβενς, από φανατικούς ισλαμιστές].

Επίσης, στα κοινωνικά δίκτυα οι δηλώσεις του Μπέιλι πυροδότησαν αντιδράσεις κατά της αμερικανικής πρεσβείας, που μιλούν για «κάψιμο της αμερικανικής πρεσβείας», όπως είχε γίνει κατά το 1999.

Η αμερικανική πρεσβεία μετά τις απειλές αυτές απέφυγε να σχολιάσει οτιδήποτε. Από την Εισαγγελία, ωστόσο, αναφέρθηκε ότι θα αρχίσει έρευνα για να αναλύσει όλα όσα δημοσιεύθηκαν.

Χαρακτηριστικό είναι και το δημοσίευμα του «Infomaks» που πρόσκειται στην πολιτική του Νίκολα Γκρούεφσκι:
«Οι δημόσιες δηλώσεις του Μπέιλι προκάλεσαν μεγάλη οργή στους πολίτες, οι οποίοι με τη σειρά τους, χρησιμοποιούν τα κοινωνικά δίκτυα για να εκφράσουν τη διαφωνία τους, συγχρόνως όμως προειδοποιούν. Μεταξύ αυτών είναι και ο δημοσιογράφος Μιλένκο Νεντελκόφσκι που συγκρίνει τη σημερινή κατάσταση με εκείνη του 1999-2000, όταν κάηκε η παλιά αμερικανική πρεσβεία, όταν ο λαός είχε έρθει σε «σημείο βρασμού» και προειδοποιούμε να μην ξεχασθεί αυτό που συνέβη τότε, γιατί και αυτήν τη φορά ο λαός δεν θα σταθεί άπραγος».
Πηγή "Βαλκανικό Περισκόπιο"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]