Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Συνελήφθη στη Γερμανία τζιχαντιστής που νοίκιαζε σπίτια στην Ελλάδα για τον ISIS


Στη σύλληψη ενός 24χρονου Μαροκινού με το όνομα Redouane S, που είχε σχέσεις και με την Ελλάδα, προχώρησαν χθες οι γερμανικές αρχές στην Κάτω Σαξονία

Όπως αναφέρει το τηλεγράφημα του Reuters, ο συλληφθείς, που είναι μέλος του ISIS, είχε στενές σχέσεις με τον Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ που είχε ενορχηστρώσει τις επιθέσεις στο Παρίσι τον Νοέμβριο του 2015.

Στη συνέχεια το τηλεγράφημα του διεθνούς πρακτορείου ειδήσεων αναφέρεται στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, στο ρεπορτάζ σημειώνεται ότι «ο Μαροκινός είχε αναλάβει από τον Οκτώβριο του 2014 έως την Άνοιξη του 2015 την ενοικίαση διαμερισμάτων στην Ελλάδα και στην Τουρκία, όπου χρησιμοποιούνταν από τα μέλη της οργάνωσης για το σχεδιασμό των τρομοκρατικών επιθέσεων».

Σύμφωνα με τις γερμανικές εισαγγελικές αρχές, ο 24χρονος κατηγορείται ότι μεταξύ Οκτωβρίου 2014 και άνοιξης 2015 έβρισκε κρησφύγετα για μέλη του ISIS που σχεδίαζαν τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Παρισιού, ενοικιάζοντας διαμερίσματα στην Ελλάδα και στην Τουρκία. Ακόμη, φέρεται να είχε σχέσεις και με τον εγκέφαλο των επιθέσεων Αμπτελχαμίντ Αμπαούντ. Τον Μάιο του 2015, ο Μαροκινός επέστρεψε στη Γερμανία και φαίνεται ότι παρέμεινε σε επικοινωνία με τα μέλη του ISIS.

Στις αρχές Δεκεμβρίου, η τελευταία έκθεση της Europol για τον τρόπο δράσης των τρομοκρατών του Ισλαμικού Κράτους αναφερόταν και στους «μοναχικούς λύκους», που επιτίθενται σε στόχους χρησιμοποιώντας ως όπλο ό,τι τους είναι πιο εύκολα διαθέσιμο: από ένα μαχαίρι μέχρι ένα φορτηγό. Το παράδειγμα βασιζόταν στην επίθεση του Ιουλίου στη Νίκαια της Γαλλίας, κατά την οποία σκοτώθηκαν από την πορεία φορτηγού 85 άνθρωποι. Αυτή η μέθοδος επιλέχθηκε ξανά, τη Δευτέρα, στο Βερολίνο.

Πηγές της ΕΛ.ΑΣ. πάντως αναφέρουν ότι δεν περίμεναν το τελευταίο γεγονός στη Γερμανία για να λάβουν αυξημένα μέτρα ασφαλείας. Οπως τονίζουν, «υπάρχει επαγρύπνηση, αν και δεν έχουμε ενδείξεις, ούτε περιμένουμε τέτοιου είδους χτυπήματα στην Ελλάδα». Πηγές της ΕΛ.ΑΣ. προσθέτουν ότι ήδη έχουν ληφθεί μέτρα για την εορταστική περίοδο με αυξημένες περιπολίες ενστόλων, αλλά και αστυνομικών με πολιτικά, σε χώρους όπου συγκεντρώνεται πολύς κόσμος (αγορές, μέσα μαζικής μεταφοράς, εμπορικά κέντρα).


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]