Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Wikileaks: Οι οδηγίες Κλίντον σε Τσίπρα για το πως να χειριστεί τη Μέρκελ


Αίσθηση προκαλούν τα στοιχεία που διαρρέουν μέσω emails που έχει υποκλέψει το WikiLeaks από τον Τζον Ποντέστα συνεργάτη και σύμβουλο δυο Αμερικανών προέδρων, των Ομπάμα και Κλίντον.

Το πιο ενδιαφέρον email όπως αναφέρει δημοσίευμα της «Καθημερινής της Κυριακής» είναι εκείνο της 11ης Ιουλίου με τις πέντε συμβουλές Κλίντον στον έλληνα πρωθυπουργό.

* Ακόμη κι αν οι εταίροι έχουν παράλογα αιτήματα εκείνος να παραμείνει ήρεμος.

* Να τονίσει πως η αναγνώριση μιας αναδιάρθρωσης του χρέους είναι σημαντική νίκη για την Ελλάδα και την ανάπτυξή της και θα έπρεπε να πάει πέρα από την παραδοχή της που είχαν καταφέρει οι προκάτοχοι του κ. Τσίπρα.

* Να αποκτήσει εμπιστοσύνη και να δείξει ότι η Ελλάδα έχει τη διάθεση και τη δυνατότητα να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις και θα έπρεπε να κινηθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα ψηφίζοντας βασικές μεταρρυθμίσεις από τη Βουλή τις επόμενες μέρες.

* Να θυμάται ότι η Μέρκελ αλλά και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν πολιτικούς περιορισμούς και ότι πρέπει να έχουν δυνατή απόδειξη ότι η Ελλάδα είναι αποφασισμένη για μεταρρυθμίσεις και ευελιξία.

Η εφημερίδα διευκρινίζει πως τα emails δεν είναι μεταξύ του κ. Κλίντον και Τσίπρα αλλά των συνεργατών τους.

Παράλληλα, υπάρχει και ανταλλαγή πλήθους emails και μεταξύ του Ποντέστα και άλλων στελεχών της αμερικανικής κυβέρνηση με ελληνοαμερικανούς παράγοντες όπως ο Φιλ. Αγγελίδης και ο Μάικλ Δουκάκης.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]