Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η "βαρβαρότητα" του Μαρξ...

Γράφει ο Πάνος Καράπας

Αντίθετα με την γενική σημερινή "μόδα" και φρασεολογία από τους περισσότερους πολιτικούς επιστήμονες που δηλώνουν ότι η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται, λέω πως τα πάντα είναι δυνατά ακόμη και από μαθηματικής άποψης.
Αν οι μηχανισμοί ενός φαινομένου είναι ίδιοι τότε θα παράξουν και ίδια ή παρόμοια αποτελέσματα όπως π.χ. έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο. Η Ιστορία δεν επαναλαμβάνεται αλλά και ούτε αποκλείεται να επαναλαμβάνεται.

Τολμώ να πω πως μάλλον και οι δύο προηγούμενες θέσεις περί επανάληψης ή μη τελικά είναι και άτοπες-άστοχες. Οι μηχανισμοί - συναρτήσεις είναι που καθορίζουν τα αποτελέσματα στην πολιτική όπως και στην μηχανική και στα μαθηματικά.

Η συνάρτηση και η μεθοδολογία οδηγούν σε ίδια αποτελέσματα. Σήμερα η "συνάρτηση" και οι "σταθερές" (φτώχεια, οικονομική κρίση, apolitik κοινωνίες, εξαθλίωση λαϊκών στρωμάτων κτλ) είναι όμοιες με αυτές του 1930.
Αν δεν αλλάξει κάτι ναι τότε σίγουρα θα οδηγηθούμε σε έναν πόλεμο ή κάτι παρόμοια βίαιο. Ίσως μία πανανθρώπινη καταστροφική μανία η οποία θα ξεσπάσει από παντού και ταυτόχρονα-αναίτια.. η "βαρβαρότητα" του Μαρξ...

Το πεδίο ορισμού κύριοι και κυρίες είναι το άπειρο και όλα είναι δυνατά και αυτή τη στιγμή τα μαθηματικά είναι εναντίον μας...

«Απάντησή μου σε επιστημονικό συνέδριο σχετικά με την κυκλικότητα ή μη της ιστορίας και αν η σημερινή κατάσταση είναι όμοια με τον μεσοπόλεμο και μπορεί να δώσει έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο…»

 Η θέση σχεδόν του συνόλου των συνέδρων ήταν η θεωρία της μη κυκλικότητας. Αλλά αυτό μάλλον είναι άλλο ένα ισχύον ηγεμονικά στημένο επιστημονικό κυρίαρχο παράδειγμα το οποίο και πάλι είναι μέρος μόνο της Αλήθειας αλλά όχι και η ίδια η Αλήθεια…Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]