Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ψευδομουφτής Ξάνθης: Η Ορθόδοξη Ελλάδα δεν θέλει ένα τζαμί-τουρκικό μνημείο στην μέση της Αθήνας


Ο ψευδομουφτής Ξάνθης-Δυτικής Θράκης Αχμέτ Μέτε δήλωσε πως ¨Η Ελλάδα είναι ένα ορθόδοξο κράτος. Μακριά από το Ισλάμ και εχθρός των οθωμανικών μνημείων. Δεν θέλει ένα ενεργό τζαμί-τουρκικό μνημείο στην μέση της Αθήνας, που δεν έχει ανάγκη από ένα τζαμί, αλλά από αρκετά όπως συμβαίνει και στις άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Η Τουρική εφημερίδα Ζαμάν που φιλοξένησε τις δηλώσεις γράφει:

"Στην Αθήνα που είναι η μόνη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που δεν έχει τζαμί, οι μουσουλμάνοι υποχρεώνονται να κάνουν μεγάλο μέρος από τις προσευχές τους σε γκαράζ ή υπόγεια διαμερίσματα που έχουν μετατραπεί σε λατρευτικούς χώρους. Το θέμα της κατασκευής τζαμιού στην πρωτεύουσα που ενίοτε επανέρχεται στην επικαιρότητα, επανήλθε και πάλι με την δήλωση του πρωθυπουργού Τσίπρα που δήλωσε πως ¨Προχωράμε ώστε την επόμενη περίοδο να κατασκευαστούνε στην Αθήνα τζαμί και νεκροταφείο¨."

Σε δήλωση του στον ανταποκριτή του ΑΑ, ο Σερίφ είπε πως το θέμα της κατασκευής τζαμιού σέρνεται για πολλά χρόνια. O Σερίφ ανέφερε πως το θέμα του τζαμιού ήταν στην επικαιρότητα και πριν από ένα χρόνο, αλλά τότε καμία εταιρία δεν πήγε να μετάσχει στον διαγωνισμό για την κατασκευή του και πρόσθεσε πως ¨Στο μέρος όπου υπάρχει φανατισμός, μέχρι να το δω δεν πιστεύω¨.

Ο Σερίφ υπενθύμισε πως κάτω από την Ακρόπολη στην Αθήνα υπάρχει το Τζαμί της Κατάκτησης (Φετχιγιέ) το οποίο χρησιμοποιείται ως μουσείο, πως άλλα τζαμιά κρατούνται σε καθεστώς επισκευής και ότι ενώ σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας υπήρχαν οθωμανικά τζαμιά, αυτά με τον καιρό καταστράφηκαν.

Ο Σερίφ είπε πως στην Δυτική Θράκη υπάρχουν περίπου 320 ενεργά τζαμιά, αλλά ότι στην Αθήνα δεν υπάρχει ούτε καν ένα. Ο Σερίφ δήλωσε πως ο αριθμός των μη Τούρκων μουσουλμάνων στην Αθήνα είναι ιδιαίτερα μεγάλος και πρόσθεσε πως ¨ Η Αθήνα δεν έχει ανάγκη από ένα τζαμί, αλλά από αρκετά όπως συμβαίνει και στις άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες¨

¨Η Ελλάδα δεν θέλει ένα τζαμί-τουρκικό μνημείο στην μέση της Αθήνας¨

Ο Μέτε, αναφερόμενος στις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για την κατασκευή τζαμιού είπε πως ¨ Η Ελλάδα είναι ένα ορθόδοξο κράτος. Μακριά από το Ισλάμ και εχθρός των οθωμανικών μνημείων. Δεν θέλει ένα ενεργό τζαμί-τουρκικό μνημείο στην μέση της Αθήνας όπου ζούνε αυστηροί Ορθόδοξοι¨.

Πηγή "Τουρκικά Νέα"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. 1/ Έχουν έτσι τα πράγματα;
    AΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΠΑΝΟΥΤΣΟΥ, 21/9/2011:
    http://kostasxan.blogspot.com/2011/09/blog-post_9564.html
    Η Αθήνα σύμφωνα με πολλούς αναλυτές και τους εκπροσώπους Μουσουλμανικών οργανώσεων είναι η μοναδική ευρωπαϊκή πρωτεύουσα στην οποία δεν λειτουργεί επίσημο Ισλαμικό Τέμενος. Είναι όμως ακριβής αυτός ο ισχυρισμός; Στην Αθήνα ήδη από τον Ιούνιο του 2007 λειτουργεί λατρευτικός χώρος χωρητικότητας περίπου 3.000 ατόμων( σύμφωνα με την κα Χάλα Ακάρι εκπρόσωπο του Ελληνο-Αραβικού Μορφωτικού και Πολιτιστικού Κεντρου) μέσα στο κτίριο που στεγάζει το Ελληνο-Αραβικό Μορφωτικό και Πολιτιστικό κέντρο στο Μοσχάτο. Το Ελληνο-Αραβικό Μορφωτικό και Πολιτιστικό Κέντρο λειτουργεί νόμιμα από το 2001 και το 2007 μετεγκαταστάθηκε από τους Αμπελόκηπους στο Μοσχάτο σε κτίριο που αγόρασε και ανακαίνισε έναντι 2,5 εκατ. Ευρώ Σαουδάραβας επιχειρηματίας. Επομένως αναρωτιέται κανείς γιατί όλη αυτή η προπαγάνδα ότι δεν υπάρχει στην Αθήνα νόμιμος χώρος λατρείας για τους Μουσουλμάνους. Εξυπηρετούνται κάποιες σκοπιμότητες ή απλά επικρατεί άγνοια;
    Εκτός αυτού λειτουργούν περισσότερα από 100 άτυπα τζαμιά σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Τα τζαμιά αυτά βέβαια λειτουργούν ημι-παράνομα και αυτό είναι και ένα από τα βασικά επιχειρήματα που επικαλούνται όσοι προκρίνουν την κατασκευή του επίσημου Ισλαμικού Τεμένους Αθηνών. Όμως θα μπορούσαν οι ελληνικές αρχές εφόσον τηρούνται οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας να νομιμοποιήσουν ένα μεγάλο μέρος αυτών των άτυπων τζαμιών και να μην χρειαστεί να κατασκευαστεί ένα μεγάλο Τέμενος που μπορεί να οδηγήσει σε δημιουργία Ισλαμικού γκέτο, όπως η εμπειρία από άλλα ευρωπαϊκά κράτη μας έχει διδάξει.
    2/ Επίσης ακούστε την ουσιαστική παρέμβαση μουσουλμάνου θεολόγου στην Αθήνα γιατί δεν πρέπει να γίνει το τζαμί:
    http://ahmadeldin.org/2014/09/03/muslims-greece-lecture/

    ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΣΙΩΠΕΙΤΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]