Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η χειραφέτηση των πατρίδων


Σε όλους όσοι παρακολουθούν τη διαδικασία του ξεφλουδίσματος της δύσκαμπτης υπερεθνικής κατασκευής που αποκαλείται Ευρωπαϊκή Ενωση έχει γίνει κατανοητό το γεγονός ότι αυτό οφείλεται και σε μια κάστα Γερμανών σαν τον κ. Σόιμπλε. Τούτη η «παρέα» δεν είναι ευάριθμη στην οικονομική, στην πνευματική και την πολιτική ελίτ της χώρας. Αντιθέτως, θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος ότι οι δυστοπικοί άνθρωποι είναι πλειοψηφία στην άρχουσα τάξη της «ατμομηχανής» της Ευρώπης.

Αυτοί συμπεριφέρονται σαν να έχουν αναρίθμητα απωθημένα. Οι πράξεις τους, οι απόψεις τους αλλά και το ύφος τους μαρτυρούν ότι πάσχουν από κρίσεις... μεγαλείου και διαθέτουν σε πλεόνασμα τοξικές απόψεις για την κοινωνία και την πολιτική.

Σε παρελθόντες αιώνες το προαναφερθέν ύφος και ήθος εξουσίας μπορούσε να... αντέξει για πολύ καιρό. Η Ιστορία δεν «έτρεχε» με τους σημερινούς ρυθμούς, εκείνους τους φρενήρεις τους οποίους επιβάλλουν η ταχύτητα στην επικοινωνία και η αλματώδης πρόοδος της τεχνολογίας.

Στον 21ο αιώνα οι εξελίξεις συχνά είναι ταχύτερες από τη δυνατότητα περιγραφής τους και εμπέδωσης των νέων δεδομένων από το κοινό. Μια σημαντική εξέλιξη στο ευρωπαϊκό σίριαλ της απελευθέρωσης δυνάμεων και συνειδήσεων από τα δεσμά της μοναδικής αλήθειας της γερμανικής ηγεμονίας είναι το ουγγρικό δημοψήφισμα το οποίο θα γίνει στις 2 Οκτωβρίου.

Η πρωτοβουλία της διεξαγωγής ανήκει στον πρωθυπουργό Βίκτορ Ορμπάν και το ερώτημα που θα κληθούν να απαντήσουν οι πολίτες αφορά το μεταναστευτικό ζήτημα και είναι το εξής: «Θέλετε η Ευρωπαϊκή Ενωση να θεσπίσει την υποχρεωτική μετεγκατάσταση μη Ούγγρων πολιτών στην Ουγγαρία χωρίς την έγκριση του ουγγρικού Κοινοβουλίου;»

Η ελληνική περιπέτεια, η έλλειψη δημοκρατικής νομιμοποίησης των θεσμών της Ε.Ε., το Brexit και η άκαμπτη στάση του Βερολίνου έχουν προβληματίσει εκατοντάδες εκατομμύρια Ευρωπαίους, που θέλουν να ξαναγίνουν αφεντικά στον τόπο τους και να ορίζουν εκείνοι και οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποί τους τις μοίρες των χωρών τους.

Ενός δημοψηφίσματος μύρια άλλα παρόμοια νέα έπονται. Η χειραφέτηση πατρίδων και λαών δεν απέχει πολύ.

Πηγή "Δημοκρατία"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]