Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πρωτοφανείς μαζικές εκκαθαρίσεις από τον Ερντογάν

Σαρωτικές εκκαθαρίσεις από τον Ερντογάν 
50.000 άνθρωποι «φεύγουν»

Σημαντικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν σήμερα στις 11 το πρωί κατά τις συνεδριάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου αλλά και του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας όπου ο τούρκος πρόεδρος πιθανότατα θα ανακοινώσει αποστρατεύσεις ανώτατων αξιωματικών και πιθανώς αντικαταστάσεις υπουργών.

Πρωτοφανείς διαστάσεις παίρνουν οι σαρωτικές εκκαθαρίσεις στις οποίες προχώρησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στον απόηχο του πραξικοπήματος. Σχεδόν 50.000 ανθρώπους έχει απομακρύνει μέχρι στιγμής ο τούρκος πρόεδρος, ενώ 100 αξιωματούχοι παύθηκαν χθες από τις μυστικές υπηρεσίες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και στην Παιδεία 1.500 Έλληνες, Ισπανοί και Ιταλοί καθηγητές πανεπιστημίων 15.200 εκπαιδευτικοί που εργάζονταν σε δημόσια σχολεία και 21.000 από την ιδιωτική εκπαίδευση ειδοποιήθηκαν με επιστολή να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους ως ύποπτοι για σχέσεις με τους πραξικοπηματίες

Ανακλήθηκαν οι άδειες ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών που φέρονται να πρόσκεινται στον Φετουλάχ Γκιουλέν τον οποίο ο τούρκος Πρόεδρος κατηγορεί ως υποκινητή του πραξικοπήματος. Απαγορεύτηκε επίσης κάθε θρησκευτική τελετή στις κηδείες όσων φέρονται να έλαβαν μέρος στο πραξικόπημα.

Σημαντικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν σήμερα στις 11 το πρωί κατά τις συνεδριάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου αλλά και του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας όπου ο τούρκος πρόεδρος πιθανότατα θα ανακοινώσει αποστρατεύσεις ανώτατων αξιωματικών και πιθανώς αντικαταστάσεις υπουργών.

υτοσυγκράτηση ζήτησε ο αμερικανός πρόεδρος κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε εχθές με τον Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου η τουρκική κυβέρνηση έστειλε στην Ουάσινγκτον σε ηλεκτρονική μορφή υλικό σχετικά με τον Γκιουλέν το οποίο εξετάζουν αμερικανοί αξιωματούχοι. Πρόσθεσε επίσης ότι μόλις υποβληθεί το αίτημα έκδοσης από την Τουρκία, θα αξιολογηθεί βάσει της συμφωνίας έκδοσης που έχουν συνάψει τα δύο κράτη.

«Καλώ την αμερικανική κυβέρνηση να απορρίψει κάθε προσπάθεια κατάχρησης της διαδικασίας έκδοσης που στοχεύει να εξυπηρετήσει πολιτικές βεντέτες», δήλωσε ο Γκιουλέν σε ανακοίνωση που εξέδωσε οργάνωση προσκείμενη σε αυτόν.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]