Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στις καλένδες το θέμα της σύστασης ρωσικού υποπροξενείου στην Αλεξανδρούπολη


Με αφορμή την εκδήλωση που διοργανώθηκε από το κίνημα Ελληνορωσικής Συμμαχίας στο εμπορικό επιμελητήριο της Αλεξανδρούπολης και στο οποίο παρευρέθη πλήθος κόσμου παρουσιαστήκανε προτάσεις σύσφιξης σχέσεων των δυο χωρών σε όλα τα επίπεδα.
Η περιοχή της Θράκης είναι μια περιοχή που για τον ρωσικό παράγοντα είναι υψίστης γεωπολιτικής σημασίας και παράλληλα η παρουσία της Ρωσίας σε αυτή την ελληνική ακριτική περιοχή είναι μείζονος εθνικής σημασίας για την χώρα μας.
Η επενδυτική και οικονομική παρουσία των ρώσων στην Θράκη, πέραν της αναπτύξεως που μπορεί να επιφέρει, είναι και το αντιστάθμισμα των επιβαλλόμενων πολιτικών.
Μέσα στα πλαίσια αυτής της δραστηριότητος που επιδιώκουν όλοι οι Θρακιώτες ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθετήσεως σχεδιάστηκε εκ μέρους της Ρωσικής διπλωματικής αρχής η σύσταση Ρωσικού υποπροξενείου στην Αλεξανδρούπολη…

Η υπόθεση της συστάσεως του εν λόγω υποπροξενείου δεν είναι ένα θέμα που συζητάται προσφάτως, αλλά επί πολλών ετών δεν υπήρξε πολιτική βούληση εκ μέρους των κυβερνήσεων επί του συγκεκριμένου θέματος.
Με την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και την υποτιθέμενη μεταστροφή στην εξωτερική πολιτική ευελπιστούσαμε στην άμεση επίλυση της σύστασης του υποπροξενείου.
Εγκαίρως, όμως είχαμε εντοπίσει την απροθυμία εκ μέρους του αρμοδίου υπουργού εξωτερικών κυρίου Κοτζιά στην άμεση επίλυση του εν λόγω ζητήματος και απευθύναμε δημόσια ανοιχτή επιστολή προς αυτόν και προς τους αρμοδίους υπουργούς.

Προ ενός έτους κατόπιν δικής μου παρεμβάσεως κατατέθηκε σχετική ερώτηση στη βουλή δια του εκπροσώπου της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και η απάντηση του αρμοδίου υπουργού ήταν πως το θέμα θα επιλυθεί εντός ολίγων ημερών…
Να τονίσω πως το ίδιο διάστημα πιέζαμε και τον αρμόδιο υφυπουργό επικρατείας κύριο Τέρενς Κουίκ επί του ιδίου θέματος και η δέσμευση του ήταν ταυτόσημη .

Ένα χρόνο μετά ο εμπαιγμός της κυβερνήσεως έναντι της Ρωσικής διπλωματικής αρχής συνεχίζεται και μέσα στα πλαίσια της εκδήλωσης που διοργάνωσε το κίνημα της Ελληνορωσικής Συμμαχίας μας αποκαλύφθηκε με τον πιο επίσημο τρόπο δια του προέδρου του πως το θέμα πλέον δεν υφίσταται εκ μέρους της κυβερνήσεως.
Ήτοι σημαίνει πως η υπόθεση σύστασης Ρωσικού υποπροξενείου στην Αλεξανδρούπολη δεν υφίσταται σε επίπεδο πολιτικής προθέσεως…

Οι πολιτικές κυβιστήσεις αυτής της κυβέρνησης δεν υφίστανται απλώς σε όλα τα επίπεδα, υφίστανται και σε κρίσιμα «πεδία», τα οποία άπτονται είτε της άμυνας της χώρας είτε της δημιουργίας βάσεων για μία μελλοντική ισχυρή διπλωματική και όχι μόνο συνεργασία με την Ρωσία. Κάτι, που όπως όλα δείχνουν, δεν επιθυμεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αφού οι εξαρτήσεις της πέραν του Ατλαντικού είναι κατά πολύ ισχυρότερες (κομματικό συμφέρον) έναντι των αυτονόητων (εθνικό συμφέρον).

Λελιάτσος Παναγιώτης
Πολιτευτής Έβρου



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]