Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τι σημαίνει η υπαγωγή της Γερμανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών στην CIA;

Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδαDeutsche Wirtschafts Nachrichten,οι διεργασίες αυτές εντάσσονται προφανώς στις προετοιμασίες της Δύσης για ένα νέο παγκόσμιο πόλεμο”, αφού ταυτόχρονα “συμβάλλουν στην αποξένωση της Γερμανίας από τον ενεργειακό εταίρο της, την Ρωσία”.
Ανάλυση: Russia Insider με πληροφορίες από την Deutsche Wirtschafts Nachrichten και την Guardian
Απόδοση: "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"

Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας “Deutsche Wirtschafts Nachrichten” (“Γερμανικά Οικονομικά Νέα”), με τίτλο “Η Μέρκελ καταργεί την BND: οι μυστικές υπηρεσίες της Γερμανίας υπό τον έλεγχο των ΗΠΑ”, μια νέα νομοθεσία πρόκειται σύντομα να ψηφιστεί στη γερμανική Βουλή και θα εγκριθεί από την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, μέσω της οποίας η Γερμανική Υπηρεσία Πληροφοριών, Bundesnachrichtendienst  (BND), θα μετατραπεί σε ένα απλό “υποκατάστημα” της CIA.

Η υπαγωγή της BND στην CIA θα γίνει σε τέτοιο ακραίο βαθμό, που ακόμη και η διαχείριση πληροφοριών, οι οποίες θα προκύπτουν από την κατασκοπεία αμερικανικών εταιρειών εις βάρος γερμανικών εταιρειών, θα γίνει μέρος αυτής της νέας, μόνο κατ’ όνομα πλέον, γερμανικής υπηρεσίας. Οι ανεξάρτητες αρμοδιότητες της BND θα αποδυναμωθούν και δεν θα είναι πλέον λειτουργικές, σύμφωνα με την νέα αυτή νομοθεσία.

Το γερμανικό δημοσίευμα τονίζει ότι, “στην πράξη, αυτό σημαίνει ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ [ουσιαστικά, η NSA] θα επιτρέπεται να συνεχίσουν να παρακολουθούν κρυφά κάθε επιχείρηση και κάθε πολίτη στη Γερμανία”.

Στους πολίτες αυτούς συμπεριλαμβάνεται και η ίδια η καγκελάριος, τις τηλεφωνικές συνομιλίες της οποίας παρακολουθούσε η NSA, όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, με την αποκάλυψη στοιχείων, τα οποία προκάλεσαν αμηχανία στις γερμανικές αρχές, και παράλληλα ντροπή και οργή στους Γερμανούς πολίτες. Η πρακτική αυτή σύντομα θα είναι νόμιμη.

“Προφανώς, οι διεργασίες αυτές εντάσσοναι στις προετοιμασίες της Δύσης για ένα  νέο παγκόσμιο πόλεμο”, αφού ταυτόχρονα “συμβάλλουν στην αποξένωση της Γερμανίας από τον ενεργειακό εταίρο της, την Ρωσία”, επισημαίνει η εφημερίδα “Deutsche Wirtschafts Nachrichten”.

Το αγγλοαμερικανικό σχέδιο αποξένωσης της Γερμανίας από τη Ρωσία, μέσω της δημιουργίας μιας ζώνης βάσεων σε χώρες ανάμεσά τους, των οποίων θα ηγούνται κυβερνήσεις που διάκεινται εχθρικά προς τη Ρωσία, δημοσίευσε με χάρτη (δεξιά) η ίδια η αμερικανική εταιρεία που έγινε γνωστή ως "Ινστιτούτο Stratfor":


Σύμφωνα με άλλο άρθρο της ίδιας γερμανικής εφημερίδας, που δημοσιεύθηκε στις 6 Ιουνίου, η γερμανική κυβέρνηση ετοιμάζεται να προχωρήσει σε πόλεμο εναντίον της Ρωσίας και έχει ήδη στα χέρια της, υπό μορφή σχεδιάσματος, έκθεση του γενικού επιτελείου της Bundeswehr (Γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων),  στην οποία αναφέρεται ότι η Ρωσία είναι “εχθρός του έθνους”. Σύμφωνα με το ίδιο άρθρο της γερμανικής εφημερίδας:

“Οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες έχουν προφανώς μελετήσει σε βάθος την εν λόγω έκθεση των Γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων. Πριν από τη δημοσίευσή της, η Μόσχα έστειλε ένα αυστηρό μήνυμα διαμαρτυρίας στο Βερολίνο: Ο επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Ρωσικής Κρατικής Δούμας, Αλεξέι Πουσκώφ, ανάρτησε στο Twitter το εξής μήνυμα:  “Η απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης να κατονομάσει την Ρωσία ως εχθρό της Γερμανίας δείχνει την υποταγή της Μέρκελ στην κυβέρνηση Ομπάμα”.

Ήδη από τις 17 Φεβρουαρίου, η εφημερίδα “Deutsche Wirtschafts Nachrichten” είχε αναφέρει ότι η Γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ “πρόκειται να αναπτύξει ένα νέο στρατιωτικό δόγμα”, μέσω του οποίου θα δηλώνεται ρητά ότι “η προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία είναι η βάση για την ανάληψη στρατιωτικής δράσης εναντίον της Μόσχας”.

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις πληροφορίες από όλα αυτά τα δημοσιεύματα της γερμανικής εφημερίδας, δεν είναι δύσκολο να συμπεράνει κανείς, ότι διαφαίνεται μια σαφής υπαγωγή της γερμανικής κυβέρνησης στην κυβέρνηση των ΗΠΑ, σε μια περίοδο κλιμακούμενης προετοιμασίας για έναν γενικευμένο πόλεμο του ΝΑΤΟ εναντίον της Ρωσίας.


Ωστόσο, δεν αναφέρεται καθόλου στα άρθρα της DWN - ούτε πουθενά αλλού στα Δυτικά μέσα ενημέρωσης - ένα άλλο, κρίσιμης σημασίας δεδομένο, το οποίο ο πρόεδρος της αμερικανικής εταιρείας Stratfor, επίσης γνωστής ως “ιδιωτική CIA”, παραδέχθηκε μόνο κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε ρωσόφωνο ακροατήριο, αφού αποκαλύπτει το ψεύδος των υποτιθέμενων αιτιολογιών των ΗΠΑ για το σύνολο των οικονομικών (και τώρα επίσης στρατιωτικών) δράσεών τους εναντίον της Ρωσίας. Το γεγονός αυτό είναι, ότι η ανατροπή του προέδρου της γειτονικής προς την Ρωσία Ουκρανίας, τον Φεβρουάριο του 2014, ήταν, σύμφωνα με το αμερικανικό ιστολόγιο "Washington’s Blog", “το πιο κραυγαλέο πραξικόπημα στην ιστορία”. Το πραξικόπημα αυτό, εν συνεχεία, οδήγησε στον διαχωρισμό από την Ουκρανία των δύο περιφερειών της Ουκρανίας που είχαν ψηφίσει κατά συντριπτική πλειοψηφία, υπέρ του προέδρου τον οποίο ο Ομπάμα μόλις είχε ανατρέψει. Υπάρχουν πάρα πολλά στοιχεία, σε βίντεο, τα οποία αποδεικνύουν ότι η ανατροπή ήταν πραξικόπημα, καθώς και το γεγονός ότι η κυβέρνηση Ομπάμα είχε προεπιλέξει τον ηγέτη που θα κυβερνούσε την Ουκρανία μετά το πραξικόπημα, 22 ημέρες πριν από τον επίσημο διορισμό του από το ουκρανικό κοινοβούλιο.

Καμία από αυτές τις πληροφορίες δεν έχει δημοσιευθεί ευρέως στα ΜΜΕ της Δύσης. Αν και το κοινό το οποίο δυνητικά θα ενδιαφερόταν να τις μάθει είναι τεράστιο (ειδικά επειδή οι πολίτες των χωρών αυτών πληρώνουν ένα μεγάλο μέρος του "λογαριασμού" για τις επιχειρήσεις αυτές), υπάρχει σχεδόν μηδενική προθυμία για την δημοσίευσή τους.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Η ΙΣΤΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ.......
    ΕΜΕΙΣ ΤΗ ΖΗΤΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΑΝΉΚΟΜΕΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΔΥΣΗ?
    ΜΑ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΠΑΣ ΒΡΕ ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΥ???????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]