Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Γερμανία ανησυχεί για τη δράση των "Γκρίζων Λύκων"

Φόβοι για ριζοσπαστικοποίηση στην τουρκική κοινότητα

Εδώ και χρόνια έχουμε καταγράψει την ύπαρξη και οργανωμένη λειτουργία των "Γκρίζων Λύκων" στην Γερμανία. Δεν ήταν λίγες οι αναφορές μας στις σχέσεις που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ των τουρκοφρόνων μουσουλμάνων της Ελληνικής Θράκης και των "Γκρίζων Λύκων" της Γερμανίας. Μάλιστα, έχουμε καταγράψει με απόλυτη σαφήνεια πως η Γερμανία έχει μετατραπεί σε χώρο επιλογής και εκπαίδευσης προσώπων σε εγκαταστάσεις των "Γκρίζων Λύκων". Και όλα αυτά τα καταγράφαμε για να αποδώσουμε το μέγεθος των δραστηριοτήτων που έχουν αναπτύξει οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίεες, χρησιμοποιώντας εθνικιστικές, εγκληματικές, παρακρατικές και παραστρατιωτικές ομάδες, τις οποίες αναπτύσσουν στους "χώρους ενδιαφέροντος" των τουρκικών συμφερόντων...

Οι μέχρι πρότινος (ημέρα ψήφισης και αναγνώρισης από το γερμανικό κοινοβούλιο της αρμενικής γενοκτονίας από την Τουρκία) άριστες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, βρίσκονται σήμερα σε (τουλάχιστον δημοσίως) σημείο καμπής. Και σε αυτό ακριβώς το σημείο άρχισαν οι Γερμανοί να αντιλαμβάνονται πως είναι πάρα πολύ πιθανό να προστάτευαν λίαν επικίνδυνες δραστηριότητες και συμπεριφορές μερίδας της Τουρκικής κοινότητας. Και πως αυτές οι συμπεριφορές απειλούν τώρα την τάξη και την ασφάλεια στο εσωτερικό της Γερμανίας.

Έτσι, για τον κίνδυνο ενεργοποίησης ριζοσπαστικών δυνάμεων στην τουρκική κοινότητα της Γερμανίας προειδοποίησε η Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος του κρατιδίου Βάδης-Βυρτεμβέργης, μετά το ψήφισμα για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο.

"Αντιλαμβανόμαστε αυξανόμενη δραστηριότητα προπαγάνδας", δήλωσε εκπρόσωπος της Υπηρεσίας σε τοπικά ΜΜΕ, τονίζοντας ότι η "κλιμακούμενη ένταση" θα μπορούσε να οδηγήσει σε περαιτέρω αντιδράσεις στην εξτρεμιστική "σκηνή" της περιοχής.

Η Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος εστιάζει την προσοχή της στην οργάνωση των "Γκρίζων Λύκων", η οποία αριθμεί περί τα 7.000 μέλη στη Γερμανία και περί τα 2.100 μέλη μόνο στην περιοχή Βάδης-Βυρτεμβέργης.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]