Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ψηφίζουν την δική σου καταστροφή, όχι την δική τους…

Τα προκλητικά προνόμια των «300» στην Ελλάδα της κρίσης

Του Γιάννη Παπαδημητρίου

Φόροι, χαράτσια, εισφορές, ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ, χρέη, απογοήτευση και απόγνωση.
Είναι λίγες μόνο από τις λέξεις που περιγράφουν την ζωή του μέσου ελληνικού νοικοκυριού.

Είναι λέξεις που δομούν πλέον κάθε πρόταση στις καθημερινές συζητήσεις των πολιτών που βάζουν συνεχώς πλάτη για να βγει η χώρα από την κρίση αλλά ακούν κάθε κυβέρνηση να τους ζητά επιπρόσθετες θυσίες.
Οι λέξεις που περιγράφουν την ζοφερή πραγματικότητα και το ακόμα πιο θολό και ανέλπιδο μέλλον. Αν οι σημερινοί 40άρηδες συντηρούν με εξαιρετική δυσκολία τις οικογένειές τους, πως θα είναι η κοινωνία όταν τα δικά τους παιδιά κληθούν να τα βγάλουν πέρα μόνα τους;

Την ίδια ώρα ωστόσο στο κέντρο της Αθήνας εξακολουθεί να λειτουργεί μια «όαση» για λίγους.

Η Βουλή σαν μια offshore εταιρεία εξακολουθεί να παρέχει προκλητικά προνόμια και υψηλούς μισθούς στα μέλη της εθνικής αντιπροσωπείας.

Οι βουλευτές που ψηφίζουν τα «αιματηρά» μέτρα για τους άλλους, διατηρούν για τους εαυτούς τους αφορολόγητη αποζημίωση άνω των 5.000 ευρώ το μήνα, επιδόματα αρκετών χιλιάδων ευρώ, δωρεάν ΙΧ, τσάπα αεροπορικά εισιτήρια κ.α.

Οι «εθνοπατέρες» που πρόσφατα αποφάσισαν το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και την δημιουργία «κόφτη» δημόσιων δαπανών, φρόντισαν να αφήσουν σχεδόν απείραχτο τον δικό τους «προνομιακό παράδεισο».

Τι απολαμβάνει όμως ένας Έλληνας βουλευτής και πόσο κοστίζουν οι 300 στους Έλληνες φορολογούμενους;

Η μηνιαία βουλευτική αποζημίωση μετά και την τελευταία περικοπή από τον νυν πρόεδρο της βουλής Νίκο Βούτση ανέρχεται σε περίπου 5.200 ευρώ. Σε αυτά προστίθενται τα ποσά που κάθε βουλευτής εισπράττει από την συμμετοχή στις διάφορες κοινοβουλευτικές επιτροπές.

Κάθε συμμετοχή πληρώνεται με 75 ευρώ που σημαίνει ότι στο τέλος του μήνα μπορεί να βγει ποσό από 700 έως 1000 ευρώ έξτρα εισόδημα. Οι περισσότεροι δε εισέρχονται στην αίθουσα των συνεδριάσεων των επιτροπών μόνο για να υπογράψουν το παρουσιολόγιο και στην συνέχεια αποχωρούν.

Το άθροισα των παραπάνω ποσών διαμορφώνει ένα μέρος μόνο από τα βουλευτικά εισοδήματα τα οποία φορολογούνται σε ποσοστό μόλις 25%-35%!

Κατά μέσο όρο κάθε βουλευτής λαμβάνει το χρόνο περίπου 93.000 ευρώ από βουλευτική αποζημίωση, αποζημίωση για συμμετοχή σε κοινοβουλευτικές επιτροπές και διάφορα «χρυσά» επιδόματα.

Για το συγκεκριμένο ποσό πληρώνει φόρο περίπου 5.500 ευρώ! Λιγότερα δηλαδή από όσα θα κληθεί να πληρώσει ένας μισθωτός ή συνταξιούχος με ετήσιο εισόδημα 25.000 ευρώ μετά την περαιτέρω περικοπή του αφορολόγητου ορίου.

Εκτός αυτών, στο χέρι ο κάθε βουλευτής εισπράττει και το επίδομα οργάνωσης γραφείου. Ανάλογα με την εκλογική περιφέρεια , το ποσό που λαμβάνει στο χέρι κυμαίνεται από 738,88 ευρώ έως 923,74 ευρώ.

Επίσης, σε κάθε βουλευτή εκτός από το ΙΧ που παρέχεται δωρεάν δίνεται και το επίδομα κίνησης που κυμαίνεται από 291 ευρώ έως 648 ευρώ ανάλογα με την χιλιομετρική απόσταση της εκλογικής περιφέρειας.

Σαν να μην έφτανε αυτό με πρόσφατη απόφαση οι διελεύσεις από διόδια δεν θα επιβαρύνουν την βουλευτική τσέπη, αλλά την Βουλή και άρα τον Έλληνα φορολογούμενο.

Επιπροσθέτως, ο κάθε βουλευτής λαμβάνει 909,31 ευρώ το μήνα για έξοδα ταχυδρομείου!

Πηγή ΤηλεγράφημαΟι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]