Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Φτάνει το τέλος του κόσμου!

Γράφει ο Γιώργος Μαλούχος

Λοιμοί, σεισμοί και καταποντισμοί. Μυθικά τέρατα με οχτώ κεφάλια. Δράκοι που ξερνούν θάνατο. Εισβολή εξωγήινων. Η Αποκάλυψη με τις εφτά σάλπιγγες πλησιάζει, είναι μια ανάσα μακριά από τη Γηραιά Αλβιώνα, έτοιμη να την καταπιεί για πάντα, αν οι άφρονες πολίτες της ψηφίσουν αύριο την έξοδό τους από την Ευρωπαική Ενωση. Ναι, το τέλος του κόσμου φτάνει γι αυτούς πρώτα και, σιγά σιγά, για όποιον άλλον τους αντιγράψει…

Ενταξει. Δεν είναι αυτές οι λέξεις, αλλά είναι ακριβώς αυτό το πνεύμα της πιο μαζικής επιχείρησης διεθνούς προπαγανδιστικής τρομοκρατικής επίθεσης που έγινε ποτέ: της καμπάνιας για την αποτροπή ενός ενδεχόμενου «έξω» ως αποτέλεσμα στο αυριανό δημοψήφισμα στη Μεγάλη Βρετανία.

Είναι να χάνει κανείς το μυαλό του. Τέτοιου είδους και κλίμακας επίθεση ψυχολογικής βίας δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στην ιστορία. Και μάλιστα στηριγμένη 100% σε υποθέσεις, σε σενάρια μονομερή και αστήρικτα, σε φαντασίες…

Όμως, όλο αυτό που συμβαίνει – και μάλιστα μετά από μία ειδεχθή πολιτική δολοφονία που, κατά κοινή ομολογία είχε ως άμεσα μετρήσιμο αποτέλεσμα τη συγκράτηση της ψήφου υπέρ της εξόδου – ξεπερνάει κάθε φαντασία.

Ολο αυτό, ξεπερνάει κατά πολύ το μικρό προηγούμενο του γνωστού μας Grexit. Τόσο ποσοτικά, καθώς η Βρετανία είναι εντελώς άλλο μέγεθος, όσο και ποιοτικά καθώς δεν απευθύνεται σε πολίτες μιας χώρας πτωχευμένης και υπό πλήρη διεθνή οικονομικό έλεγχο, αλλά μιας μεγάλης πολιτικής και οικονομικής δύναμης που παρουσιάζεται εν τέλει ανύπαρκτη, ανίσχυρη και ετοιμοθάνατη αν τολμήσει να αμφισβητήσει.

Προφανώς, το οικοδόμημα Βρυξελλών – Βερολίνου που σήμερα κυριαρχεί στην Ευρώπη (και, είναι αλήθεια, όχι μόνον αυτό) δεν αντέχει το ενδεχόμενο μιας τέτοιας ψήφου.

Αλλωστε, από όλη αυτή την καταιγίδα τρόμου, απουσιάζει τελείως το θετικό επιχείρημα: κανείς δεν λέει ουσιαστικά ότι η Βρετανία πρέπει να μείνει γιατί αυτό είναι θετικό για το μέλλον της. Ολη η πολεμική έχει στηθεί πάνω στο «επιχείρημα» ότι το να φύγει θα είναι, υποτίθεται, καταστροφή.

Τώρα, μένει να δούμε πώς θα απαντήσουν σε όλα αυτά οι ίδιοι οι Βρετανοί πολίτες.

Θα νικήσει ο τρόμος;

Αύριο το βράδυ, θα ξέρουμε.

Πηγή "Το Βήμα"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Αύριο το βράδυ, θα ξέρουμε.

    κχ
    Δεν χρειάζεται να "νυχτωθούμε" για να μάθουμε. Είτε φύγει, είτε μείνει, αυτό που είναι αδιαπραγμάτευτο και εκτός δημοψηφίσματος και δημοψηφισμάτων, είναι το ΝΑΤΟ ! Το οποίο εντός ολίγου θα γίνει και οικονομικό ΝΑΤΟ.

    Εντάξει ; Καταλάβαμε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η τέχνη της Διπλωματίας είναι να κάνει ΝΑΙ το ΟΧΙ και ΟΧΙ να κάνει το ΝΑΙ. Οι μειοψηφίες να αναγορεύονται σε πλειοψηφία και η πλειοψηφία να γίνεται μειοψηφία.

    Και πώς γίνεται ; θα ρωτήσετε, λησμονόντας τις Τράπεζες. Μειοψηφία είναι, αλλά αυτές - γράψτε Αυτή - μας κυβερνούν.

    Ξημέρωσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]