Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Τσίπρας έπαιξε κι έχασε

Γράφει ο Γιώργος Μαλούχος

«Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» έσκουζε από μικρόφωνα και ντουντούκες ο Τσίπρας όταν γυρνούσε πάνω κάτω την Ελλάδα και έχτιζε μέρα με τη μέρα τα ψέματα που τον έκαναν πρωθυπουργό. Όπως και όλα τα άλλα, ήρθε η ώρα και αυτό το ψέμα να φανεί: η περήφανη συγκυβέρνηση Τσίπρα – Καμένου έδωσε μαζί με όλα τα άλλα και τα σπίτια: οι προστασίες, δεν υπάρχουν πια...

Όμως, παρά τους φόρους, παρά τα μέτρα, παρά τις εκποιήσεις, παρά την απόλυτη και πλήρη υποταγή σε όλα όσα οι δανειστές απαίτησαν, η δόση ακόμα δεν ήρθε. Αντίθετα, ήρθαν νέες προειδοποιήσεις στις οποίες τώρα περιλαμβάνεται και εκείνη του Ντράγκι που έβαλε άγριο πάγο στην Ελληνική κυβέρνηση που πανηγύριζε για μία απόφαση της ΕΚΤ η οποία τελικά δεν ελήφθη.

Η στάση των δανειστών, ιδίως του Βερολίνου που για μία ακόμη φορά έχει επιβάλλει πλήρως τη γραμμή του, ένα και μόνον προμηνύει: ότι η κυβέρνηση Τσίπρα βρίσκεται ήδη στην πορεία προς την έξοδο. Ότι ήταν να τους κάνει τους το έκανε. Από εδώ και πέρα, τους είναι, ουσιαστικά, παντελώς άχρηστη. Νομοθέτησε τα πάντα, αλλά δεν μπορεί να φέρει εις πέρας τίποτα. Γι αυτό και η χώρα εισέρχεται πλέον σταδιακά στο επόμενο στάδιο, το οποίο ήδη ξεκίνησε με τις προαναφερθείσες έμπρακτες, από την πλευρά των δανειστών, αμφισβητήσεις.

Η «απάντηση» που σκοπεύει να δώσει ο πρωθυπουργός σε αυτή την κατεύθυνση που ήδη έχει αρχίσει και εκδηλώνεται, φάνηκε χθες στο υπουργικό συμβούλιο – κηδεία το οποίο συγκάλεσε: θα ανοίξει ζήτημα εκλογικού νόμου και συνταγματικής αναθεώρησης.

Και μόνον το γεγονός ότι ανεβάζει αυτά τα δύο θέματα τώρα στην πολιτική ατζέντα, δείχνει ξεκάθαρα ότι βλέπει το τέλος να έρχεται γοργά.

Όμως, όλα αυτά, δεν θα του δώσουν τη σανίδα σωτηρίας που πλέον όλο και πιο αγχωμένα αναζητεί. Αλλά ούτε και το πώς πάει ή δεν πάει η Ν.Δ. θα τον βοηθήσει: η πτώση δεν θα έρθει από την αντιπολίτευση.

Θα έρθει από το βάρος της συσσωρευμένης πολιτικής απάτης που μάλιστα συνεχίζεται, αλλά και, κυρίως, από τη σαφή διαδικασία με την οποία οι δανειστές, αφού τους έκανε όλη τη δουλειά, θα του τραβήξουν το χαλί κάτω από τα πόδια.

Κι εκείνος θα σκούζει πάλι από μικρόφωνα και ντουντούκες για την… Αριστερά κοκ, μόνον που, αυτή τη φορά, δεν θα τον ακούει κανείς…

Ο άνθρωπος έπαιξε, και μάλιστα έπαιξε βρώμικα, με χαρτιά σημαδεμένα, και έχασε.

Τώρα πια, είναι απλώς θέμα (λίγου) χρόνου κι ας πιστεύουν ακόμα πολλοί ότι είναι κυρίαρχος.

Δεν είναι πια.

Πηγή "Το Βήμα"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

9 σχόλια :

  1. "Ελεύθερο Βήμα" της κατοχής, δεν θα λυπηθώ για το πολιτικό πτώμα του 41χρονου, ας λυπηθεί ο ίδιος τον εαυτό του.
    Ο ρόλος του τελείωσε, σειρά τώρα έχει ο επόμενος, που μη μπορώντας να κάνει διαφορετικά θα εφαρμόσει αυτά που ψήφισε αυτό το κυβερνητικό εθνικοαναρχικό μόρφωμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ. Θα σε παρακαλούσα όμως να μη χαρίζεις τη λέξη-ιδέα εθνικό στο μόρφωμα ΣΑΝΕΛ που μας κυβερνάει. Στους μεν προκαλεί αναφυλακτικό σοκ. Οι άλλοι απλώς ευτελίζουν την ιδέα που καπηλεύθηκαν και χρησιμοποίησαν για να εξαπατήσουν το λαό (που προφανώς και έχει τις ευθύνες του για τις επιλιγές του τελικά). Οι περιβόητες κόκκινες εθνικές γραμμές ξεπλήθηκαν για τα καλά με χλωρίνη προς χάρη της εξουσίας-καρέκλας.

      Διαγραφή
    2. Απλά με την λέξη εθνικό ήθελα να δείξω ότι μας συγκυβερνά ένα κόμμα που χρησιμοποίησε πατριωτική ρητορική. Πλέον οι λέξεις μ' αυτούς τους απατεώνες και οι λέξεις έχουν χάσει την έννοια τους.

      Διαγραφή
  2. ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΕΠΑΙΞΕ, ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΙΖΕΙ ΒΣ ΤΟ 2019 ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ.
    ΜΟΡΦΟΠΟΙΗΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΣΚΑΤΟΧΑΒΟΥΖΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΑΠΟ ΔΙΑΛΥΜΕΝΟΥΣ ΥΠΑΜΘΡΩΠΟΥΣ ΣΕ ΜΠΕΤΟΝΑΡΙΣΜΕΝΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΩΜΑ-ΠΕΛΑΤΕΙΑ.
    ΕΒΑΛΕ ΠΛΑΤΗ ΚΑΙ ΚΑΛΥΨΕ-ΔΙΚΑΙΩΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΘΕ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕ ΜΙΣΕΛΛΗΝΑ (ΑΠΟ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΗΣΤΑΡΙΟ ΕΩΣ ΚΟΥΛΗ) ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΦΟΡΜΗ ΝΑ ΠΥΚΝΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΕΤΕΡΟΥ ΝΕΟΥ ΠΟΛΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ.
    Ο ΙΔΙΟΣ, Ο ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΛΙΓΟΥΡΗΔΕΣ ΚΑΡΑΝΙΚΑΙΟΙ ΒΟΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥΣ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΗ ΜΑΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΩΦΕΛΗΘΟΥΝ ΤΑ ΜΕΓΙΣΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΑΡΧΕΣ ΤΟΥΣ..
    ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ 2019 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΑΝΑΤΕΙΛΕΙ ΚΙ ΕΠΙΣΗΜΑ Η ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΜΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ....ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ.
    ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΠΑΙΖΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΡΟΛΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΝΕΘΕΣΑΝ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΔΩΣΕ Ο ΓΙΓΑΣ ΛΑΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι!
      Ο...Καραμανλής του 21ου αιώνα!

      Διαγραφή
    2. Νομίζω, και πιθανόν να κάνω λάθος ότι δεν θα φτάσει ως εκεί. Συμφωνώ με την εκτίμηση του αρθρογράφου ότι θα φύγει σύντομα όχι από εμάς αλλά από την Γερμανία για τους απλούστατους λόγους ότι με τα μέτρα έχει φθαρεί αλλά κυρίως επειδή με τον ψευτοτσαμπουκά του πήγε να το παίξει μάγκας διαπραγματευτής. Δε νομίζω επίσης να έχουν ξεχάσει τα όσα έλεγε για ναζί, τοκογλύφους, νταούλια, ... μάλλον περιμένουν την κατάλληλη στιγμή να τον βάλουν να φιλήσει χώμα για το θράσος του. Είναιζήτημα γοήτρου για ανθρώπους που οι συμπεριφορές τους είναι τύπου μαφίας να τον "βγάλουν από τη μέση" αφού πρώτα τον αποδόμησαν στα μάτια του κόσμου.


      Αν είναι σωστή η σκέψη αυτή θα φανεί σύντομα αν δεν έχουμε εκταμίευση της δόσης αλλά αντιθέτως ζητηθούν νέα μέτρα.

      Διαγραφή
  3. Ο κύριος Τσίπρας έθεσε πλέον τον ήρωα Πινόκιο στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.
    Ο Αίσωπος με αυτόν ως ήρωα θα δημιουργούσε ακόμη μεγαλύτερο έργο.
    Ο Μινχάουζεν επίσης.
    Ο Καραγκιόζης ακόμη και αυτός θα μπερδευόταν μιάς και αυτός αναγκάζονταν απο την πείνα να λέει ψέμματα και γίνεται μικροαπατεώνας απέναντι στο σινάφι εξουσίας του Μπέη!!!
    Η απόλυτη γελοιοποίηση ενός πρωθυπουργού σε θεσμικό,ιδεολογικό,πολιτικό,και εντέλει και ηθικό επίπεδο δέν μας αφήνει κανένα περιθώριο αισιοδοξίας στο άμεσο μέλλον.
    Το μόνο ίσως ενθαρρυντικό είναι πως επιτέλους μοιραία θα αναγνωρίσουμε εμείς οι νεοέλληνες πως είχαμε υπερεκτίμηση την αξία του αδιαμφισβήτητου κεφαλαίου των προγόνων μας διαχρονικά από το 1821 έως και τώρα όπου η γύμνια της κρίσις μας σε συλλογικό και ατομικό επίπεδο αποδείχθηκε καταστροφική για της επόμενες τουλάχιστον τρεις γενεές.
    Όσο αφορά τα περί έθνους των παρά πάνω σχολιαστών καλά θα κάνουν αυτοί που ακόμη πιστεύουν σε έθνη να διαβάσουν πιά είναι τα έθνη που αποτελούν το "Συμβούλιο Κηδεμονιών " του Ο.Η.Ε. και πόσα είναι όλα κι όλα;
    Ο τίτλος και μόνο σημαίνει πάρα πάρα πολλά.
    Επίσης μιας και καταπιάστηκα με τον Ο.Η.Ε.καλά είναι να ειπωθεί σε αυτόν μου τον σχολιασμό πως η "Παγκόσμια Τράπεζα" είναι θεσμικό όργανο του Ο.Η.Ε. ,και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο λογοδοτεί και είναι βασικό συστατικό του (δικαίου)όπως το ορίζει ο Ο.Η.Ε.!!!!!
    Εν ολίγοις τα περί έθνους αφήστε πατριώτες μιας και η ΓΕΛΛΑΔΑ αποφασίσθηκε απο το κέντρο ότι ανήκει στην περιφέρεια που θα κάνει για τα επόμενα 100 χρόνια η Τουρκία.
    Κλείνοντας τον σχολιασμό μου θα ήθελα να δώσω και έναν τόνο αισιοδοξίας με το εξής σκεπτικό,ας γίνουμε περισσότερο γνώστες των υλιστών μας αρχαίων φιλοσόφων και ας σταματήσουμε να κράζουμε ο ένας τον άλλον.
    Τότε ένα είναι σύγουρο πως σε ατομικό επίπεδο θα κατανοήσουμε τί συμαίνει να είσαι ενημερομένος Έλληνας και όχι Ιδεαλιστής αμόρφωτος Εθνικιστής.

    Π.Τ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ολα λες εισαι λαθος . Βαριεμε να σου απαντησω αναλυτικα για να καταλαβεις τι λες .
      Η Ελλας θα αναστηθει , διχως εσας . Εσεις δεχθηκατε τον θανατο σας και μιλατε για τι θα γινει το `19 και φθανετε να μεχρι τουλαχιστον τρεις γενεες ! Κουνια που σας κουναγε εαν νομιζετε οτι η προδοσια και των 300+1 αντιπροσωπων ΣΑΣ θα φερει ...καρπους .
      Απλα καθαριζει η ηρα απο το σιταρι και των φρονημων τα παιδια , ΠΡΙΝ πεινασουν μαγειρευουν . Και απο οτι φανηκε , το σιταρι τουτη την φορα θα ειναι λιγο ...πολυ λιγο .
      Η Τουρκια δεν υπαρχει , ουτε ΕΕ , ουτε κυβερνησεις . Αλλου ειναι ο εχθρος που μας κατακτησε και μας Εθνοκτονη . Μην πολεματε τις σκιες .

      Λυκουργος .

      Διαγραφή
    2. Εάν πιστεύεις πως και οι τριακόσιοι βουλευτές του κοινοβουλίου όλοι ανεξαιρέτως είναι προδότες.
      Εάν βαριέσαι να μου απαντήσης αναλυτικά.
      Και εάν βλέπεις σκιές στα γραφόμενα τα οποία είναι με ονοματεπώνυμο.
      Τότε εσύ τί σκιά είσαι.
      Μήπως κάποιος απο τους χιλιάδες χαφιέδες πολιτικούς απογόνους των Γερμανοτσολιάδων της Ναζιστικής κατοχής;
      Μήπως απο αυτούς τους χουντικούς πατριδοκάπηλους οι οποίοι ξεπούλησαν σε συνεργασία με την CIA την Κύπρο ;
      Η μήπως είσαι απο όψιμους δολοφόνους του Φίσσα ;
      Επειδή εγώ δεν βαριέμαι να σκέπτομαι μου είναι πολύ εύκολο να λέω την γνώμη μου και να ακούω την διαφορετική άποψη αρκεί να μήν εδράζεται αυτή σε Φασιστικές - Ρατσιστικές καταβολές.
      Εάν λοιπόν έχεις να αντιτάξεις οποιοδήποτε επιχείρημα είμαι έτοιμος να το διαβάσω.

      Π.Τ.

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]