Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έφυγε ενοχλημένος ο Ερντογάν από την κηδεία του Αλι

Πολιτικοί αρχηγοί, διασημότητες και θαυμαστές συγκεντρώθηκαν χθες στους δρόμους του Λούιβιλ, της γενέτειρας πόλης του Μοχάμεντ Άλι, για να τιμήσουν τον θρυλικό μποξέρ, ο οποίος απεβίωσε την περασμένη εβδομάδα σε ηλικία 74 ετών από σηπτικό σοκ. Η νεκρική πομπή ξεκίνησε στις εννέα το πρωί τοπική ώρα, με προορισμό το εθνικό νεκροταφείο Κέιβ Χιλ.

Την Πέμπτη, περίπου 14.000 άτομα παρευρέθησαν στη μουσουλμανική κηδεία του Μοχάμεντ Άλι, αφού ο ίδιος ασπάσθηκε το Iσλάμ το 1964, αλλάζοντας το όνομά του. Οι παριστάμενοι προσευχήθηκαν πάνω από το σώμα του, ενώ οι θαυμαστές τον επαινούσαν ως «πρωταθλητή του λαού». Την ίδια ημέρα, ο Μπαράκ Ομπάμα απέτισε φόρο τιμής στον πυγμάχο σε ζωντανή μετάδοση από τον Λευκό Οίκο.

Την Παρασκευή, το μνημόσυνο για τον Μοχάμεντ Άλι έλαβε χώρα το μεσημέρι στο κέντρο KFC Yum, όπου, ενώπιον χιλιάδων ατόμων, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον και ο κωμικός Μπίλι Κρίσταλ εγκωμίασαν τον αθλητή, που έχαιρε μεγάλης εκτίμησης για τον πολιτικό ακτιβισμό του και την αφιέρωσή του στους ανθρωπιστικούς σκοπούς. Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ήταν, επίσης, ο βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντουλάχ και ο δήμαρχος του Λούιβιλ Γκρεγκ Φίσερ.

Με επεισοδιακό τρόπο έδωσε το «παρών» και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος αποχώρησε από το Κεντάκι νωρίτερα, αρκετά ενοχλημένος με την υποδοχή που του επιφύλαξαν οι διοργανωτές. Ο Ερντογάν συμμετείχε στην αγρυπνία της Πέμπτης υπό τη συνοδεία του γαμπρού του, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, υπουργού Ενέργειας της Τουρκίας.
Η δυσαρέσκειά του φέρεται να προκλήθηκε, επειδή δεν του επιτράπηκε (επισήμως από την οικογένεια του Μοχάμεντ Άλι) να αποθέσει στο φέρετρο του μποξέρ ένα κομμάτι μαύρου υφάσματος που έφερε στίχους από το Κοράνι, ενώ του είχε ήδη γνωστοποιηθεί ότι δεν θα μπορούσε να πάρει τον λόγο κατά την τελετή της Παρασκευής.
Εξάλλου, διένεξη φέρεται να υπήρξε ανάμεσα στους σωματοφύλακες του Τούρκου προέδρου και στις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες στο περιθώριο της κηδείας, όπως ανέφερε το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ντογκάν.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί πως κανένας αμερικανός αξιωματούχος δεν εκδήλωσε ενδιαφέρον να συναντήσει τον τούρκο πρόεδρο, σηματοδοτώντας με αυτόν τον τρόπο τις σχέσεις που υπάρχουν μεταξύ των δύο χωρών (τουλάχιστον αυτές που "αναπτύσσονται" δημοσίως)...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]