Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

1.000% αύξηση των παρακολουθήσεων επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ!!!

Τσίπρας - Καμμένος παρακολουθούν τους σχεδόν τους πάντες
Ρεκόρ άρσης απορρήτου τηλεφωνικών συνομιλιών το 2015

Της Μαριάννας Τζάννε

Κατακόρυφη αύξηση παρουσίασαν πέρσι τα αιτήματα εισαγγελικών παραγγελιών για άρση απορρήτου τηλεφωνικών επικοινωνιών, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) Χρήστο Ζαμπίρα. Όπως αναφέρθηκε πέρυσι υπήρξαν 4.871 διατάξεις για περιπτώσεις άρσης του απορρήτου για λόγους εθνικής ασφάλειας και περίπου 2.304 βουλεύματα για άρση απορρήτου που συνδέεται με διακρίβωση εγκλημάτων.

Μολονότι η ΑΔΑΕ δεν εξετάζει την ουσία των εισαγγελικών βουλευμάτων, το πλήθος των αιτημάτων συνδέονται με περιπτώσεις τρομοκρατίας, εγκλημάτων, παράνομης λαθρεμπορίας, ναρκωτικών κ.α.

Η διοίκηση της Ανεξάρτητης Αρχής υποστήριξε πως υπάρχει σοβαρό ζήτημα με συστήματα παρακολούθησης που κυκλοφορούν στην αγορά και χρησιμοποιούνται από ιδιώτες. Γι' αυτό το λόγο έχει προχωρήσει και σε κατάθεση νομοθετικών προτάσεων επί του θέματος, χωρίς όμως να έχουν βρει ανταπόκριση.

Σε ερωτήματα για τη χρήση των γνωστών συστημάτων της ΕΥΠ και της Αντιτρομοκρατικής ο κ. Ζαμπίρας υποστήριξε πως η ΑΔΑΕ ελέγχει και τα συγκεκριμένα συστήματά, αλλά μεγαλύτερο πρόβλημα θεωρεί την κατάχρηση αντίστοιχων συστημάτων που αξιοποιούνται από ιδιώτες άνευ αδείας. Μιλώντας σε δημοσιογράφους η νέα διοίκηση επισήμανε ότι η ΑΔΑΕ λειτουργεί σήμερα με 38 άτομα προσωπικό, ωστόσο τόνισε την ανάγκη να αυξηθούν κατά 50% ώστε να γίνει αποτελεσματικότερη η λειτουργία της και να γίνονται πιο συχνά οι έλεγχοι στους τηλεπικοινωνιακούς, ταχυδρομικούς και διαδικτυακούς παρόχους που σήμερα γίνονται κάθε δύο χρόνια.

Πέρυσι, επιβλήθηκαν κυρώσεις σε δύο παρόχους ηλεκτρονικών επικοινωνιών για παραβάσεις της νομοθεσίας περί απορρήτου των επικοινωνιών. Στη μία περίπτωση ήταν απλή σύσταση στην άλλη πρόστιμο ύψους 40.000 ευρώ. Οι εταιρείες έχουν ασκήσει αιτήσεις ακυρώσεων και αναμένεται η εκδίκασή τους.

Η νέα διοίκηση που ανέλαβε καθήκοντα πριν δύο μήνες τόνισε ότι πέρα από την ενίσχυση προσωπικού, η ΑΔΑΕ αναζητά πόρους μέσω ΕΣΠΑ ώστε να αναβαθμίσει την υλικοτεχνική υποδομή της. Προωθείται αντίστοιχα εκσυγχρονισμός νομοθετικού πλαισίου που διέπει τη λειτουργία της αρχής και διασφάλιση της ανεξαρτησίας στο πλαίσιο της συνταγματικής αρχής για κοινοβουλευτικό έλεγχο.

Πέρυσι η ΑΔΑΕ πραγματοποίησε 15 τακτικούς ελέγχους και 24 επισκέψεις σε παρόχους ηλεκτρονικών επικοινωνιών για διερεύνηση καταγγελιών καθώς και 9 έκτακτους ελέγχους σε ηλεκτρονικές υπηρεσίες μετά από καταγγελίες. Το 2015 οριστικοποιήθηκε το πρόστιμο των 50,16 εκατ. Ευρώ που είχε επιβληθεί από την ΑΔΑΕ το 2013 στη Vodafone.

Πηγή NewMoney


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]