Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Der Spiegel: Γερμανική βάση στην Τουρκία θέλει η Μέρκελ: Διαπραγματεύεται με Άγκυρα

Η Γερμανία επιδιώκει να δημιουργήσει δική της στρατιωτική βάση επί τουρκικού εδάφους με επίσημη δικαιολογία τον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Αυτό υποστηρίζει το Der Spiegel, όπως αναφέρουν τουρκικά μέσα. Το κόστος δημιουργίας της βάσης θα ανέλθει στα 65 εκ. ευρώ και ουσιαστικά θα αποτελεί επέκταση της βάσης του Ιντσιρλίκ, από την οποία επιχειρούν τώρα τα Νατοϊκά αεροσκάφη κατά των τζιχαντιστών.

Θα δημιουργηθεί νέο κέντρο ελέγχου πτήσεων, αρχηγείο επιχειρήσεων και οικήματα για το προσωπικό. Επίσης θα δημιουργηθεί διάδρομος αποπροσγείωσης. Στη βάση θα μπορούν να σταθμεύουν 400 Γερμανοί στρατιωτικοί.

Η βάση θα πρέπει να είναι έτοιμη πριν το τέλος του 2017. Γερμανικά μέσα αναφέρουν επίσης ότι το Βερολίνο διαπραγματεύεται με την Άγκυρα την παραμονή Γερμανών στρατιωτών στο τουρκικό έδαφος για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αυτή την στιγμή επιχειρούν από το Ιντσιρλίκ γερμανικά μαχητικά Tornado και αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού, υποστηριζόμενα από 200 περίπου άνδρες.

Der Spiegel
MIgnatiou


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]