Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

«Δώρο» το όνομα «Μακεδονία» στα Σκόπια για να ανοίξουν τα σύνορα

Μια πολύ δύσκολη και εθνικά οριακή απόφαση έλαβε η κυβέρνηση σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να αντιμετωπίσει το Προσφυγικό που παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και μετατρέπεται σε πυρηνική βόμβα για τη χώρα και την ελληνική κοινωνία...

Οπως αναφέρουν διασταυρωμένες πληροφορίες της «δημοκρατίας», σε μυστική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις αρχές της εβδομάδας στο Μέγαρο Μαξίμου ερρίφθη ο κύβος για τη σύναψη οριστικής συμφωνίας με τα Σκόπια, όσον αφορά το πρόβλημα της ονομασίας. Με βάση τη συμφωνία αυτή, η Ελλάδα αποδέχεται τον όρο «Μακεδονία» χωρίς καμία άλλη λέξη με αντάλλαγμα το άμεσο άνοιγμα των ελληνοσκοπιανών συνόρων από τη γειτονική χώρα.

Παράλληλα, η κυβέρνηση των Σκοπίων αναλαμβάνει τη δέσμευση να διευκολύνει και όσους από τους πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο ελληνικό έδαφος να εγκαταλείψουν, δίχως πολλές διατυπώσεις και κωλυσιεργίες, τη χώρα μας.

Η απόφαση ήταν δύσκολη, καθώς στην κεκλεισμένων των θυρών κυβερνητική σύσκεψη εκφράστηκαν αρκετές ενστάσεις για τον αντίκτυπο που θα έχει και τη θύελλα που θα ξεσηκωθεί λόγω της υποχώρησης σε ένα κορυφαίο εθνικό θέμα. Ομως πρυτάνευσε η άποψη ότι μπροστά στο θετικό αποτέλεσμα για το Προσφυγικό οι αντιδράσεις αυτές σταδιακά θα ατονήσουν, ακόμη και στον χώρο της Δεξιάς.

Η συνεδρίαση κράτησε περίπου τρεις ώρες, δεν τηρήθηκαν πρακτικά καθώς δεν ήταν επίσημη και στο τέλος της ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εξουσιοδότησε τον υπουργό Εξωτερικών Ν. Κοτζιά, που ήταν και ο βασικός εισηγητής της συμφωνίας, να προχωρήσει στις λεπτομέρειες με τον Σκοπιανό ομόλογό του Νίκολα Πόποσκι.

Πηγή "Δημοκρατία"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

6 σχόλια :

  1. Αλήθεια είναι αυτά ή φούμαρα; Με ποιο δικαίωμα τα αφήνουμε να γίνουν; Το αίμα των Μακεδόνων επί τα τέκνα αυτών και όλων μας; Δε γνωρίζουν τίνος μαθητές είναι οι πολιτικοί των Σκοπίων; ότι και το όνομα θα τους δώσουν οι ελληνοφονιάδες και τους ασεβείς δήθεν πρόσφυγες θα εγκλωβίσουν στην αληθινή Μακεδονία, για να επαναλάβουν ό,τι έκαναν και οι ομόπιστοί τους στους αληθινούς Μακεδόνες για 550 χρόνια...Η Παναγία βοήθειά μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στο ονομα του "ανθρωπισμου" ξεπουλανε την Ιστορια μας,υιοθετουνε την

    προπαγανδα των παραχαρακτων της Ιστοριας μας και θα τους ευχαριστησουμε

    κι απο πανω !!

    Κανανε την Ελλαδα -κι αυτοι - μπαχαλο για να λυθει το Σκοπιανο ως

    "αμεση αναγκη" για το "προσφυγικο"!! Το τελειο "αλλοθι"!!

    Κανας εισαγγελεας θα τους καταγγειλει για εθνικη προδοσια αραγε;

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κύπρος, νησιά Αιγαίου, Θράκη και Μακεδονία είναι τελειωμένες υποθέσεις. Αποφάσισαν για εμάς, χωρίς εμάς. Τα έχουν ψηφίσει όλα 14-08-2015 στο 3ο μνημόνιο.
    Νεφελίμ και Ελοχίμ φταίνε και όχι ότι είναι απόγονοι του Εφιάλτη! Ας έρθουν τώρα οι "υπερπατριώτες" που κάνουν ανέξοδες και εκ του ασφαλούς επαναστάσεις και πολέμους μέσω των Η/Υ και τα υπόλοιπα όρνια που τόσα χρόνια στήριζαν και προωθούσαν αυτά τα όρνια που μας οδηγούν σε σφαγή να πουν το οτιδήποτε. Είναι τόσο εγωιστές που πέρα από τον εαυτούλη τους δεν βλέπουν τίποτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό είναι πολύ σοβαρή κατηγορία για ένα μείζον εθνικό θέμα.. έχετε αποδείξεις για αυτά που λέτε? δεν μπορεί ο καθένας να λέει ότι θέλει για τους δικούς του λόγους χωρίς αποδείξεις... εάν ισχύει τότε μιλάμε για εσχάτη προδοσία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιστεύεις ότι δεν υφίσταται εθνική προδοσία με όλα αυτά που γίνονται; Είδες η κυβέρνηση να αρνείται το δημοσίευμα ή να υποβάλει καμία μήνυση στην εφημερίδα που το έγραψε;

      Διαγραφή
    2. Εσυ παλι απο που μας ηλθες ...Ακου ...εαν εχετε αποδειξεις ! Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΧΕΙ ΤΟΥΜΠΑΝΟ ΚΑΙ ΣΥ...τρια πουλακια καθονται !

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]