Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Που θα πάει, που θα βγει, η κατάσταση αυτή;

Γράφει ο Δημήτριος Κ. Φίλιππας
κατά κόσμον Διογένης ο Κυνικός

Ίσως οι παλιότεροι από εμάς να γνωρίζουν τους στίχους του τραγουδιού “Που θα πάει”. Ο στιχουργός του, ο Τ. Οικονόμου έγραψε μεταξύ άλλων στο συγκεκριμένο τραγούδι: Πού θα πάει πού θα πάει πού θα βγει, θα γυρίσεις και για μας παλιοζωή... Αλλά σαν πολύ δεν αργεί το γύρισμα αυτό; Τι αργεί; Εδώ κοντεύουμε να ξεχάσουμε πως ζούσαμε! Σε λίγο, οι πιο ηλικιωμένοι θα διηγούνται στις νέες γενιές το πως ήταν η ζωή Ελλάδα αρχίζοντας με την φράση των παραμυθιών... μια φορά και έναν καιρό... Γιατί ως παραμύθι θα φαντάζει σύντομα το πως ήταν κάποτε η ζωή στην χώρα μας!

Το μόνο που δυστυχώς αλλάζει σε αυτή την χώρα είναι η ζωή της πλειοψηφίας των Ελλήνων προς το χειρότερο! Όλα τα άλλα μένουν ίδια... Και κυρίως η διαφθορά, η σαπίλα, η ατιμωρησία... Άμα δε είναι και λίγο άνθρωπος κάποιος, ακόμη δε χειρότερο και λίγο ρομαντικός άνθρωπος πιστεύει ότι, ότι έγινε σε αυτή τη χώρα έγινε, όσοι έφαγαν έφαγαν, δεν πάει άλλο θα διορθωθούν τα κακώς κείμενα, πλανάται πλάνην οικτρά! Η απληστία κάποιων κυρίες και κύριοι δεν έχει όρια!!!

Η κυβέρνηση, το έχουμε γράψει πολλάκις, θα το επαναλάβουμε όμως για άλλη μία φορά και ας γινόμαστε κουραστικοί. Ένα μόνο χαρτί της έχει απομείνει να παίξει και αυτό είναι της κάθαρσης από την διαφθορά. Σε όλα τα άλλα δυστυχώς απέτυχε. Επειδή δεν έχουμε λόγο να υποστηρίξουμε ή να αντιπολιτευτούμε κανέναν, μα κανέναν, είναι σαφές ότι το κόμμα της Κουμουνδούρου δεν τήρησε τον λόγο της σε τίποτα από αυτά που υποσχέθηκε. Δεν γράφουμε ότι μπορούσε και δεν το έκανε... Είναι σαφές ότι δεν υπήρχε η παραμικρή διάθεση από τους δανειστές να της επιτρέψουν να πάρει οποιοδήποτε φιλολαϊκό μέτρο! Από την άλλη πλευρά όμως και η κυβέρνηση δεν προχώρησε σε κανένα εκσυγχρονισμό τους κράτους, καμία σοβαρή μεταρρύθμιση.

Έχουμε υποστηρίξει την άποψη ότι η τρομοκρατία στην Ελλάδα ήταν συμβόλαια θανάτου, εκκαθάρισης λογαριασμών με τον μανδύα της τρομοκρατίας. Η καλύτερη κάλυψη... Το ίδιο πιστεύουμε και για τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα από τους δανειστές... Οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα είναι τα σχέδια που έχουν κάποιοι για να προωθήσουν τα σχέδια τους για ακόμη περισσότερα κέρδη! Όχι ότι δεν χρειάζεται η χώρα μεταρρυθμίσεις... Χρειάζεται και πάμπολλες. Για παράδειγμα στην ίδρυση εταιρείων. Είδατε καμία αλλαγή; Είδατε να γίνεται πιο γρήγορη η ίδρυση τους; Να μειώνεται η γραφειοκρατία; Που τέτοια τύχη...

Μεταρρύθμιση είδαμε να γίνεται με την διάρκεια ζωής του γάλακτος, όπου καταστράφηκαν οι Έλληνες κτηνοτρόφοι, όπου πίνουμε γάλα αγνώστου προέλευσης που βαπτίζεται Ελληνικό. Μπορεί και με καρκινογόνα συστατικά μέσα σε αυτό, όπως διαβάσαμε πρόσφατα. Και η τιμή τιμή φυσικά!!!

Άλλη σημαντική μεταρρύθμιση ήταν η ιδιωτικοποίηση, η πώληση ακινήτων του δημοσίου από την θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος (ΕΤΕ) ΠΑΝΓΑΙΑ. Πωλήθησαν σε ιδιώτες, με δάνειο από την ίδια την ΕΤΕ, και νοικιάστηκαν πάλι από το δημόσιο με συμβάσεις που έχουν αποικιοκρατικούς όρους προς 80 εκατομμύρια ευρώ κατ’ έτος!!! Να σκεφθεί κανείς ότι την εποχή εκείνη ο μέσος όρος του επιτοκίου δανεισμού των τραπεζών ήταν στο 6% και η ΕΤΕ έδωσε δάνειο στο fund που αγόρασε το 66% της Πανγαίας με 2,7%!!! Για να μην αναφέρουμε άλλες μεθοδεύσεις που έγιναν για να μην πληρωθούν διάφοροι φόροι. Ωραίο πράγμα, δηλαδή... Για τους ιδιώτες...

Μα έτσι και η κυρά-Κατίνα γίνεται επιχειρηματίας!!! Για να δείτε πόσο μπροστά είμαστε ως χώρα!!! Δεν χρειαζόμαστε επενδυτές εδώ στην χώρα μας... Μυαλά χρειαζόμαστε... Για την ακρίβεια σάπια μυαλά, που να κατεβάζουν κάθε είδους κομπίνα, για να κονομήσουν οι υμέτεροι!!!

Αλλά στην Ελλάδα δεν έχουμε ανάγκη τα ξένα fund! Ξέρετε αυτά που πολλές φορές δεν γνωρίζουμε ούτε ποιος είναι ο ιδιοκτήτης τους ή ποιος κρύβεται στην πραγματικότητα πίσω από αυτά. Έχουμε και τα δικά μας μυαλά!!! Έτσι διαβάσαμε χθες στα ΜΜΕ ότι κομπίνα με εισιτήρια φέρονται ότι είχαν στήσει επίορκοι υπάλληλοι του Μετρό, και ότι η ζημιά ανά έτος για τα δημόσια ταμεία ανέρχεται στα 15 εκατομμύρια ευρώ. Συγκεκριμένα, τα εισιτήρια αποσύρονταν ως «ελαττωματικά» και στη συνέχεια οι εμπλεκόμενοι υπάλληλοι τα προωθούσαν οι ίδιοι προς πώληση... Μάλιστα στην παράλληλη έρευνα με τον Εσωτερικό Έλεγχο της εταιρείας του Μετρό που κάνουν οι επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης προκύπτουν ενδείξεις ότι επιχειρήθηκε "κουκούλωμα" της υπόθεσης!!! Καλή μπάζα... Δεν μπορεί να πει κανείς...

Αλλά έχουμε και το περίφημο “Ελληνικό”... Ξέρετε για αυτό που ωρύονται κάποιοι γιατί έχει γεμίσει από πρόσφυγες και μετανάστες και έχει δημιουργηθεί μια κατάσταση διόλου κολακευτική για την χώρα μας... Βγαίνουν λοιπόν κάποιοι “αγανακτισμένοι” που λένε δεξιά και αριστερά (κυρίως) ότι δεν σας άρεσε ο Λάτσης με την επένδυση του... Πάρτε τώρα τους αλλοδαπούς και την βρώμα και όλα!!! Η κακεντρέχεια σε όλο της το μεγαλείο!

Ευτυχώς ανήκουμε σε εκείνους που υποστηρίζουν τις ιδιωτικοποιήσεις προς αμοιβαίο όφελος, δημοσίου και επενδυτών... Εδώ στην Ελλάδα η ιδιωτικοποίηση είναι συνώνυμο της σκανδαλώδους εξυπηρέτησης φίλων και τρέχα γύρευε τι άλλο! Και αισθανόμαστε δικαιωμένοι για τα όσα έχουμε γράψει μέχρι σήμερα για το σκάνδαλο αυτό. Γιατί αναδείξαμε με άρθρα μας την απόφαση του Ζ’ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Μια απόφαση καταπέλτη την οποία βεβαίως αργότερα ακύρωσε το 6ο Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με πρόεδρο την κ. Σωτηρία Ντούνη, που έκρινε πως πληρούνται όλοι οι κανόνες νομιμότητας της διαδικασίας δίνοντας έτσι το «πράσινο φως» για να προχωρήσει η επένδυση! Για να δούμε τώρα... Θα αναζητηθούν τυχόν ευθύνες από την κα Ντούνη και τους άλλους δικαστές αν η σύμβαση αποδειχθεί είναι σκάνδαλο;

Τώρα λοιπόν μαθαίνουμε ότι σύμφωνα με έκθεση επιτροπής ειδικών που συστάθηκε με εντολή του υπουργού Επικρατείας κ. Φλαμπουράρη, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «το ελληνικό Δημόσιο και ο πωλητής (σ.σ. ΤΑΙΠΕΔ) επιβαρύνονται με δυσανάλογο τρόπο και αναλαμβάνουν υπερβολικές δεσμεύσεις και υποχρεώσεις απέναντι στον αγοραστή, ώστε να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος η επένδυση στο μέλλον να τους επιβαρύνει υπέρμετρα». Η σύμβαση διασφαλίζει, σε κάθε περίπτωση, τη Lamda, παρέχοντάς της πλήθος δικαιωμάτων, σε αντίθεση με το ελληνικό Δημόσιο, το οποίο αναλαμβάνει πλήθος υποχρεώσεων για καταβολή αποζημιώσεων. Παράλληλα, εντοπίζονται όροι που αντίκεινται στη νομοθεσία της Ε.Ε. περί «κρατικών ενισχύσεων»!!!

Δεν θα ξεχάσουμε τα λόγια στην απόφαση του Ζ’ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου όπου μεταξύ άλλων έγραφε “Κατά παράβαση των αρχών της διαφάνειας, της ίσης μεταχείρισης και του ανταγωνισμού, σύμφωνα με όσα έγιναν δεκτά... περιόρισαν τη συμμετοχή στη διαδικασία μόνο σε οικονομικούς φορείς που διαθέτουν νομική προσωπικότητα και σε ενώσεις ή κοινοπραξίες τους, απαγορεύοντας και παρεμποδίζοντας πλήρως τη συμμετοχή.... χωρίς μάλιστα από τα στοιχεία του φακέλου να προκύπτει η επίκληση ή η συνδρομή συγκεκριμένου λόγου δημόσιας τάξης ή δημόσιας ασφάλειας ή δημόσιας υγείας ή άλλου επιτακτικού λόγου δημοσίου συμφέροντος που να δικαιολογεί έναν τέτοιας έντασης περιορισμό...”. Τώρα, ένας κακοήθης θα σκεφθεί ότι να με ποιο τρόπο που “καθάρισαν” κάποιοι για να περιορίσουν την συμμετοχή στον διαγωνισμό για το Ελληνικό... Αλλά γίνονται αυτά στην Ελλάδα; Ποτέεεεε!!!

Κατά τα άλλα σφαγή με την αξιολόγηση και τα μέτρα που προτείνουν οι δανειστές. Η δε αντιπολίτευση σύσσωμη κατηγορεί την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της όταν και η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ υπέγραψαν το Μνημόνιο 1,..2, ...3, ...4, ...5, συγνώμη έχουμε χάσει τον λογαριασμό σε ποιο βρισκόμαστε...!!! Αλλά τουλάχιστον έχει μέλλον ο τόπος με το παρόν πολιτικό προσωπικό... Το άφθαρτο!!!! Θα φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ να έρθει η Νέα Δημοκρατία με την ΟΝΝΕΔ μαζί!!! Σωθήκαμε!!! Πάντως ο πρόεδρος της ΝΔ κος Μητσοτάκης, έλαβε αμέσως μέτρα και προς τιμήν του. Χωρίς καμία δόση ειρωνείας αυτό. Μόνο που ξέχασε να διώξει από το κόμμα του και τις θέσεις τους και αυτούς που οδήγησαν τους νεολαίους σε αυτά τα αίσχη που έγιναν... Ή αυτοί δεν πειράζει γιατί είναι δικοί μας...

Υπάρχει κανένας καινούργιος πολιτικός αδέλφιααααα; Κανένας που να είναι και να νιώθει Έλληνας; Από τους άλλους χορτάσαμε...

Και κλείνουμε με τα λόγια του Αμερικανού Νομπελίστα John Steinbeck:«η εξουσία δεν διαφθείρει. Ο φόβος διαφθείρει. Ίσως ο φόβος απώλειας της εξουσίας». Έτσι είχαμε κλείσει και το άρθρο μας για το Ελληνικό στις 16/9/2014! Μετά από τόσο καιρό εξακολουθούν τα λόγια αυτά να είναι τόσο επίκαιρα... Για αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ αν δεν θέλει να έχει την ίδια τύχη με τις προηγούμενες κυβερνήσεις ας καθαρίσει τα σκάνδαλα, ας φορολογήσει τα 300 δις των εμβασμάτων, τις τόσες λίστες και λίστες μεγάλων φοροφυγάδων γιατί μέχρι στιγμής, βλέπουμε να “συλλαμβάνει” καστανάδες, τυροπιττάδες, την καρκινοπαθή που πωλούσε χόρτα και κάτι άλλους. Δεν θα σωθεί το δημόσιο από αυτούς.... Από τα μεγάλα ψάρια θα σωθεί! Αλλιώς θα ψάλλουμε όλο τον χρόνο οι Έλληνες και όχι μόνο την Μεγ. Παρασκευή το εγκώμιο “η ζωή εν τάφω”!!!


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]