Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το αληθινό κίνητρο του Μεγάρου Μαξίμου ίδιο με το παρελθόν

Τραγική είναι η θέση της Ελλάδας στο θέμα της κρίσης χρέους, αφού δυστυχώς γι’ αυτήν, αυτοί που με δημοκρατικές διαδικασίες έχουν κληθεί να τη διαχειριστούν δεν στέκονται στο ύψος των περιστάσεων και επιχειρούν με τακτικές κινήσεις που έχουν καταστρέψει την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό, με αποτέλεσμα οι πάντες να τη θεωρούν αναξιόπιστη, να προστατεύσουν τον μεγάλο ασθενή, την ιερή αγελάδα, που τάιζε όλο το πολιτικό σύστημα της Μεταπολίτευσης που καταρρέει. Τον Δημόσιο Τομέα.

Του Μιχαήλ Βασιλείου

Είναι αυτοί που παριστάνουν τους «αντιστασιακούς» απέναντι στον αδηφάγο καπιταλισμό και το σύστημα το οποίο χαρακτηρίζουν άδικο, αλλά την ίδια ώρα ανέχονται και χρηματοδοτούν από την τσέπη του Έλληνα πολίτη που υποφέρει από τη βαρύτατη φορολογία και οδεύει νομοτελειακά στη χρεοκοπία, εκατοντάδες Οργανισμούς που αρνούνται να απογραφούν και να ενημερώσουν για τα ποσά που πληρώνουν τους εργαζόμενούς τους.

Αντί να συλληφθούν αμέσως οι διοικούντες και να σταματήσει πάραυτα η χρηματοδότηση των Οργανισμών αυτών, πολλοί εκ των οποίων υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν θα έπρεπε καν να υπάρχουν. Σε τόσο δύσκολη συγκυρία, ακόμα κι αν κάποιοι Οργανισμοί παράγουν έργο, τα να αποφάσιζε η κυβέρνηση να απαλλάξει την κοινωνία από τα έξοδα λειτουργίας τους, πέραν της μισθοδοσίας, θα αποτελούσε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού που θα εντυπωσίαζε ακόμα και τους «θεσμούς».

Δεν το κάνουν όμως, διότι χωρίς το Δημόσιο και τα κλειδιά του, οι ίδιοι είναι το απόλυτο τίποτα, εντελώς ανίκανοι να παράξουν πολιτική και να καθοδηγήσουν τη χώρα στο πιο απαιτητικό διεθνές – παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον. Και αυτό είναι μια κριτική που δεν αφορά μόνο τον Τσίπρα με την αστεία παρέα που έχει μαζέψει και κυβερνά τη χώρα, κάτι που δεν αφορά τον κάθε Καρανίκα, αφορά μεγαλόσχημους υπουργούς…

Αφορά και τα υπόλοιπα κόμματα που κυβέρνησαν μέχρι τώρα τον τόπο. Απλά, παρά το κρατικοδίαιτη νοοτροπία του, από τον ΣΥΡΙΖΑ περίμενε κανείς, όταν ανακαλύψει την πραγματικότητα, διότι αυτό συμβαίνει νομοτελειακά όταν έρθει η ώρα να επιχειρήσεις να κάνεις τις θεωρίες και τα ιδεολογήματα, εφαρμοσμένη πολιτική, να βρει το σθένος και να αλλάξει κάποια κακώς κείμενα. Όχι να αντιμετωπίζει όσους εισπράττουν πάνω από 20.000 ευρώ τον χρόνο ως… μεγαλοκαρχαρίες.

Δυστυχώς, θα επαληθευθούν όσοι υποστήριζαν πως η καταστροφή ολοκληρώνεται μόλις έρθει στα πράγματα η αριστερή ιδεοληψία και εξαερώσει όσα είχαν μαζέψει οι πολίτες, με τον άλφα ή βήτα τρόπο. Ολοένα και θα κατεβαίνει το όριο όσων θεωρούνται πλούσιοι και στο πλαίσιο αυτού που θεωρείται ως «αναδιανομή», να τους ληστεύουν κατάσχοντας τουλάχιστον τα μισά με διάφορα προσχήματα.

Διότι τους το έλεγαν ότι όσοι έχουν λεφτά δεν θα κάτσουν να τους δουλεύει και να τους ληστεύει η παρέα των αγραμμάτων που έχει μαζέψει ο Αλέξης να μας κυβερνήσει, ως ένας από αυτούς και ο ίδιος. Οπότε, ήρθε πλέον η ώρα, «ταξικοί εχθροί» να γίνουν και όσοι αφελείς τον πίστεψαν, χωρίς να καταλαβαίνουν ότι εάν υπήρχε μαγική συνταγή να μοιραστεί χρήμα, θα την είχαν ανακαλύψει οι προηγούμενοι για να συνεχίσουν να κυβερνάνε.

Δεν περίμεναν τους επαγγελματίες των καταλήψεων, της κοπάνας και των πανεπιστημιακών πτυχίων που τα έλαβαν με τον γνωστό τρόπο που τα λάμβαναν οι συνδικαλιστές φοιτητές, να τους μάθουν τα κόλπα. Ας προσέχαμε όλοι μας. Άλλος λιγότερο κι άλλος περισσότερο.

Πηγή Defence-Point


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. " να προστατεύσουν τον μεγάλο ασθενή, την ιερή αγελάδα, που τάιζε όλο το πολιτικό σύστημα της Μεταπολίτευσης που καταρρέει. Τον Δημόσιο Τομέα." Τον Δημόσιο Τομέα πού τάιζε όλα αυτά τα χρόνια τα λαμόγια τού ιδιωτικού τομέα. Αλλά ξεχνάτε το "ο αναμάρτητος να ρίξει πρώτος την πέτρα" καί σπέρνεται καί πάλι την διχόνοια. Κανένας σας δεν κοιτάζει τι θα κάνει να βοηθήσει την χώρα μας αυτή την πολύ δύσκολη στιγμή. Ο ένας φτιάχνει ένα κομματικό κράτος γιά να κρατηθεί στην εξουσία καί οι καλοί ιδιώτες, σαν γύπες, ορμάνε στο πτώμα της πατρίδας μας να ξεσκίσουν ότι μπορούν περισσότερο, ώσπου να έρθουν οι μεγάλοι γύπες τού εξωτερικού...
    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχουν ηδη ερθει οι γυπες του εξωτερικου και μυριστηκαν και το

      χρημα κατω απο τα στρωματα!!

      http://www.greekmoney.gr/%CE%BC%CE%B5-%CE%BD%CF%8C%CE%BC%CE%BF-%CE%B7-%CE%BA%CF%85%CE%B2%CE%AD%CF%81%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%B8%CE%B1-%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%87%CF%81%CE%B5%CF%8E%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82/

      Κρυμμένα χρήματα, τιμαλφή και άλλα αντικείμενα αξίας, ακόμα και δάνεια από τράπεζες και διοικητικά πρόστιμα πρέπει πλέον να αναφέρονται στη δήλωση της περιουσιακής κατάστασης.

      Σύμφωνα με την εφημερίδα «Παραπολιτικά», η Γενική Γραμματεία Διαφθοράς, σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία, ετοιμάζει εκτεταμένες τροποποιήσεις που θα θωρακίσουν το σύστημα από απώλειες και θα αποτελέσουν το νέο όπλο στη φαρέτρα της κυβέρνησης κατά της φοροαποφυγής.

      Το ρεπορτάζ αναφέρει πως οι τροποποιήσεις του νόμου για το πόθεν έσχες είναι σαρωτικές καθώς ο έλεγχος για ορισμένες κατηγορίες γίνεται υποχρεωτικός σε όλες τις δηλώσεις ενώ μπαίνει απαγορευτικό σε πολιτικά πρόσωπα- και όχι μόνο- για συμμετοχή σε εξωχώριες εταιρείες.

      Με την ψήφιση του νέου νόμου για το πόθεν έσχες οι φορολογούμενοι θα είναι υποχρεωμένοι να δηλώνουν και τη μίσθωση θυρίδων σε τράπεζες, ταμιευτήρια και πιστωτικά ιδρύματα εντός κι εκτός συνόρων. Σημαντική αλλαγή αποτελεί η υποχρέωση δήλωσης χρημάτων που δεν περιλαμβάνονται σε καταθέσεις τραπεζών και ταμιευτηρίων και δεν αποτελούν χρηματιστηριακά ή ασφαλιστικά προϊόντα και συμμετοχές σε funds και trusts.

      Με άλλα λόγια, τα λεφτά «κάτω από το στρώμα» εφόσον το συνολικό ποσό υπερβαίνει τις 15.000 ευρώ αλλά και κινητά περιουσιακά στοιχεία μεγάλης αξίας εφόσον είναι ασφαλισμένα ή ο νόμος προβλέπει να είναι και η εκτιμώμενη αξία τους υπερβαίνει τα 30.000 ευρώ, θα πρέπει να δηλώνονται.

      Σύμφωνα με την εφημερίδα, τα ποσά αυτά αφορούν αθροιστικά τον υπόχρεο, τον ή τη σύζυγό του και τα ανήλικα τέκνα.


      ΓΜ

      Διαγραφή
  2. Κατάπτυστο και διχαστικό άρθρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εξαίρετο άρθρο αναδεικνύει την πραγματικότητα και το αληθινό πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, αυτών δηλ. που βουλιμικά όρμησαν στην εξουσία κραυγάζοντας ένα σωρό ψέμματα, που δίχασαν τον Ελληνικό λαό αφού κόλλησαν στους μισούς Έλληνες τον χαρακτηρισμό του Προδότη και του Γερμανοτσολιά, που εκμεταλλέυτηκαν το Πατριωτικό συναίσθημα και την οικονομική απόγνωση του Λαού για να φερουν μια οικονομική καταστροφή πρώτα με την "ψυχωσική" διαπραγμάτευση και μετά με εντελώς παράλογα φορολογικά μέτρα για να σιτίζουν το κομματικό στρατό των εγκάθετων , των επίορκων, των ανεπάγγελτων των τρολλς, γεμίζοντας τη χώρα με λαθρομετανάστες και με κάθε καρυδιάς καρύδι ισλαμιστών λιποτακτών του ISΙS...

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]