Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κάτι άλλο κρύβεται πίσω από τις παταγώδεις, συνεχείς αποτυχίες της κυβέρνησης

Γράφει ο Βασίλης Βιλιάρδος

Υπογράφουμε τη συμφωνία στις 20 Φεβρουαρίου του 2015, για να μην κλείσουν οι τράπεζες. Στη συνέχεια δεν την τηρούμε, διαπραγματευόμαστε τα ήδη υπογραφέντα, αρνούμαστε τη διεξαγωγή της αξιολόγησης, κλείνουν οι τράπεζες, ψηφίζουμε εναντίον των μνημονίων, φτάνουμε στα όρια της χρεοκοπίας και τελικά υπογράφουμε με πολύ χειρότερους όρους το τρίτο μνημόνιουποχρεώνοντας τα άλλα κόμματα, καθώς επίσης τους Πολίτες να το εγκρίνουν, με την πλάτη στον τοίχο (=έξοδος από την Ευρωζώνη και ανεξέλεγκτη χρεοκοπία).
Εκείνη την εποχή, αυτό που κρυβόταν πίσω από τις παταγώδεις αποτυχίες της κυβέρνησης ήταν το παράλληλο νόμισμα – το οποίο τελικά δεν τόλμησε να δρομολογήσει ο πρωθυπουργός, θυσιάζοντας άδικα τον υπουργό οικονομικών του που προφανώς δεν σχεδίαζε μόνος του το ηλεκτρονικό τραπεζικό σύστημα.    

Περαιτέρω, δεν τηρούμε όλους τους όρους του τρίτου μνημονίου, ξεπουλάμε τις τράπεζες, τα αεροδρόμια και τον ΟΛΠ, δεν κλείνει η αξιολόγηση, διαπραγματευόμαστε ξανά τα υπογραφέντα, προσπαθούμε να διώξουμε το ΔΝΤ, δημοσιοποιούμε τις υποκλοπές, αρνούμαστε μέτρα ύψους 5,4 δις € και μας επιβάλλονται επί πλέον 3,5 δις € μαζί με το ΔΝΤ – όπου λέμε εκ των προτέρων πως δεν θα τα σεβαστούμε, αφού τα αποδεχθήκαμε για τυπικούς λόγους!
Φυσικά δεν εξηγούμε στον ανόητο λαό ότι, τα νέα μέτρα επιβάλλονται από το ΔΝΤ επειδή η ευρωπαϊκή Τρόικα δεν συμφωνεί με την διαγραφή του χρέους – την οποία το ΔΝΤ θεωρεί απαραίτητη για τη βιωσιμότητα του προγράμματος, αναγκαζόμενο να αποδεχθεί εναλλακτικά την επί πλέον επιβάρυνση των Ελλήνων με τα 3,5 δις €. Σε κάθε περίπτωση δεν πρόκειται να βγουν τα μέτρα, το δημόσιο χρέος δεν είναι βιώσιμο, ούτε το ιδιωτικό, ενώ χωρίς ονομαστική διαγραφή μέρους και των δύο δεν υπάρχει μέλλον.  
Την ίδια στιγμή προγραμματίζουμε την κατάθεση δύο σημαντικών νομοσχεδίων, για τα οποία δεν έχουμε την έγκριση ούτε του κουαρτέτου, ούτε της κοινωνίας – ενώ παράλληλα παραδεχόμαστε (εννοούμε πάντοτε την κυβέρνηση) ότι, ασκούμε μόνο εν μέρει εξουσία.
Φυσικά ούτε αυτό είναι αληθινό, αφού δεν ασκούμε καθόλου εξουσία, έχοντας χάσει εντελώς την εθνική μας κυριαρχία – ενώ εκείνο που θα συμβεί, εάν συνεχιστεί η διαπραγμάτευση, θα είναι η πλήρης καταστροφή της ελληνικής οικονομίας, επειδή η κυβέρνηση έχει τοποθετήσει όσο περισσότερες βόμβες μπορούσε στα θεμέλια της. Σκόπιμα μήπως;  

Ειδικότερα, όλα αυτά που συμβαίνουν είναι τόσο παράλογα, ώστε δεν μπορεί να είναι αληθινά – αφού ακόμη και η ανικανότητα, καθώς επίσης η ανοησία έχουν τα όρια τους, τα οποία έχουν ξεπεραστεί προ πολλού. Ως εκ τούτου, υποθέτουμε πως κάτι άλλο κρύβεται πίσω από τις συνεχείς αποτυχίες της κυβέρνησης – καθώς επίσης πίσω από τις συνεχώς αυξανόμενες φορολογικές και λοιπές επιβαρύνσεις της ελληνικής κοινωνίας.
Με δεδομένο δε το ότι, αυξάνεται διαρκώς η εχθρότητα απέναντι στο ευρώ, στην Ευρωζώνη και στην ΕΕ, είναι μάλλον φανερό το τι κρύβεται – αν και δεν πιστεύουμε πως θα μπορούσε ποτέ να επιβληθεί στην Ελλάδα ένα τέτοιου είδους καθεστώς, ακόμη και αν υποθέσουμε πως έχει τη δυνατότητα να παραπλανήσει με τόσο πονηρό τρόπο τους Έλληνες η κυβέρνηση τους.

Πηγή Analyst


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Η συνεχιση της εθνοπροδοσιας και της καταστροφης της Ελλαδας μας συνεχιζεται με αυξανομενη ταχυτητα και απο τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ως συνεχεια των προηγουμενων πουλημενων προδοτων, αφου οποιος δεν συμφωνει με τα σκοτεινα ανθελληνικα ξενα και ντοπια συμφεροντα απλα δεν βγαινει στην εξουσια. Ας αντιληφθουμε επιτελους οτι δεν βγαζει ο Ελληνικος λαος κυβερνησεις αλλα οσοι με διαστροφη αποφασιζουν για τις τυχες του πλανητη κατα το συμφερον τους. Οταν ο Τσιπρας πηγε προεκλογικα στις ΗΠΑ και συναντουσε αλλες σκοτεινες φιγουρες στην Ευρωπη, συμφωνησε με την συνεχιση της υλοποιησης του εθνομηδενισμου και ανενδοιαστα δουλευε τον κοσμο για να παρει ψηφους. Ηταν αλλος ενας λυκος με μορφη προβατου που τωρα ξεσκιζει τις τελευταιες σαρκες της Ελλαδας μας. Εμεις βλεπουμε πλεον να υλοποιει οσα δεσμευθηκε να κανει υπερ των ξενων και εναντιον της Ελλαδας και των Ελληνων. Το θεμα ειναι τι κανουμε εμεις, θα παραμεινουμε με σκυμμενο κεφαλι να μας οδηγουν ως προβατα στην σφαγη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οδηγουμαστε σε ηθελημενο αδιεξοδο απο το αθλιο πολιτικο 'μας' συστημα.Σκοπος τους ειναι εκτος των αλλων και το ΣΒΗΣΙΜΟ ΤΩΝ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΩΝ τους.Κυριος οιδε αν μπει ενα συνταγμα λογιστων-ελεγκτων του ιδιωτικου τομεα τι εχει να βρει αν ξεσκονισει τα κιταπια και τα λογιστικα βιβλια του κρατους- συμμορια σε βαθος δεκαετιων.Μην εχετε αυταπατες.Οι κρατικοδιαιτοι εχουν φαει τον αγλεουρα.Αυτα που βλεπουμε στον τυπο ειναι η κορυφη του παγοβουνου.Μια πατριωτικη και Ελληνικη διακυβερνηση ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΛΕΙΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΦΥΛΑΚΗ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ.Γιαυτο και δημιουργουν εσκεμμενα τα αδιεξοδα.Οσο και να κοιμαται ο λαος εχει δειξει στην τρισχιλιετη του και βαλε ιστορια οτι πολλες φορες ΞΥΠΝΑ απροβλεπτα εντελως ζοχαδιασμενος .Μπορει να μη τους βγει τιποτα και να βρουν μπροστα τους το τυφλο πληθος τιμωρο.Επι δικαιων και αδικων.Καποτε ο Σαλαντιν οταν ζοριστικε πολυ απο τους σταυροφορους και δεν μπορουσε να ξεχωρισει φιλους και εχθρους ειπε.... Σφαξτε τους ολους!!Ο Αλλαχ θα ξεχωρισει τους δικους μας!!!Η ιστορια ΔΕΝ ειναι γραμμικη.Ειναι ασυμμετρη και σκιωδης.Οι μεταβλητες της ουσιαστικα δεν ελεγχονται απο την ανθρωπινη οιηση και ειναι θυγατερες του χαους και της εντροπιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]