Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Telegraph: Η ΕΕ θα «πουλήσει την ψυχή της» για συμφωνία με Τουρκία

Σύμφωνα με το προσχέδιο του κοινού ανακοινωθέντος, οι «παράνομες ροές μεταναστών κατά μήκος του διαδρόμου των δυτικών Βαλκανίων τελειώνουν. Αυτός ο δρόμος είναι τώρα κλειστός. Η ΕΕ θα σταθεί δίπλα στην Ελλάδα σε αυτή τη δύσκολη στιγμή και θα κάνει το καλύτερό της».

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση "θα πουλήσει την ψυχή της" για συμφωνία με την Τουρκία περί άμεσης και ευρείας κλίμακας μετεγκατάστασης προσφύγων, αναφέρει ρεπορτάζ της βρετανικής Telegraph για όσα αναμένεται να συμφωνηθούν στη σημερινή Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών για το προσφυγικό.

Οι ευρωπαίοι εταίροι θα επιχειρήσουν να πιέσουν τον τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου να βάλει τέλος στις επικίνδυνες διελεύσεις μεταναστών προς τα ελληνικά νησιά και να αποδεχτεί την μετεγκατάσταση δεκάδων χιλιάδων προσφύγων που έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα το προσχέδιο του κοινού ανακοινωθέντος που κυκλοφόρησε στις Βρυξέλλες την Κυριακή αναφέρει ότι οι «παράνομες ροές μεταναστών κατά μήκος του διαδρόμου των δυτικών Βαλκανίων τελειώνουν. Αυτός ο δρόμος είναι τώρα κλειστός. Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα σταθεί δίπλα στην Ελλάδα σε αυτή τη δύσκολη στιγμή και θα κάνει το καλύτερό της προκειμένου να τη βοηθήσει να διαχειριστεί την κατάσταση που έχει προκληθεί ως συνέπεια αυτής της εξέλιξης».

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες θα πρέπει να είναι σε ετοιμότητα προκειμένου να δημιουργηθούν ανάλογοι τέτοιοι «διάδρομοι».

Η βρετανική εφημερίδα σημειώνει ότι μέχρι στιγμής το σχέδιο μετεγκατάστασης προσφύγων έχει αποτύχει καθώς έχουν μετακινηθεί μόλις λίγες εκατοντάδες ενώ ο στόχος έκανε λόγο για 160.000.

Αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι αυτό συνέβη γιατί ο δρόμος απο τα Βαλκάνια αποθάρρυνε τους πρόσφυγες από το να συμμετέχουν σε αυτή τη διαδικασία.

Την ίδια ώρα τα Σκόπια έχουν ζητήσει από κράτη μέλη της ΕΕ ενίσχυση σε επίπεδο εξοπλισμού προκειμένου να ενισχύσουν τα μέτρα φύλαξης των συνόρων με έναν νέο φράχτη μήκους 300χλμ.

Πηγή Real


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Απο τη μια

    "οι «ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΡΟΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ κατά μήκος του διαδρόμου των δυτικών Βαλκανίων τελειώνουν. ..."

    και απο την αλλη
    "Η βρετανική εφημερίδα σημειώνει ότι μέχρι στιγμής το σχέδιο μετεγκατάστασης ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ έχει αποτύχει'

    Τελικα αποφασιστε κυριοι της ΕΕ,διοτι αυτοαναιρειστε:

    Αναφερεστε σε προσφυγες ή παρανομους μεταναστες;

    Παρανομες ροες στο Αιγαιο δεν υπαρχουν;


    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]