Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι αγρότες στην Αθήνα - Ντου από παντού!


10:06 «Απαράδεκτα» χαρακτήρισε την Παρασκευή ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Τόσκας, σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ, τα επεισόδια έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, καθώς και την απαίτηση των αγροτών από την Κρήτη να προχωρήσουν σε κατάληψη, κάτι το οποίο δε μπορούσε να γίνει αποδεκτό.

«Η προσπάθειά μας είναι να διαφυλάξουμε το δημοκρατικό δικαίωμα στη διαμαρτυρία και προσβλέπουμε σε μία ήρεμη διαμαρτυρία» υπογράμμισε ο κ. Τόσκας, προσθέτοντας ότι «δεν δίνονται έτσι οι κοινωνικοί αγώνες». Επίσης, ανέφερε ότι ως δείγμα καλής θέλησης της κυβέρνησης, αποδέχθηκε ένα μικρό αριθμό τρακτέρ να συμμετάσχουν στην πορεία στο κέντρο της Αθήνας «εφόσον το γενικότερο κλίμα είναι ήρεμο».

Ο κ. Τόσκας σημείωσε ότι κατά τη διάρκεια των επεισοδίων συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, ενώ τραυματίστηκαν δέκα αστυνομικοί, οι οποίοι διακομίστηκαν στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο. Επιπλέον, τόνισε ότι είναι ανακριβές αυτό που ειπώθηκε από αγρότες της Πελοποννήσου, πως επετράπη σε 35 τρακτέρ να περάσουν από τον Ισθμό της Κορίνθου, διότι δεν υπήρξε τέτοια συμφωνία. Εξέφρασε, δε, την εκτίμηση ότι οι αγρότες θα διαδηλώσουν ειρηνικά, ενώ η ΕΛΑΣ θα υλοποιήσει τον σχεδιασμό για το παρκάρισμα των αυτοκινήτων τους και θα διαφυλάξει το κέντρο.

12:45
Πετροπόλεμος μεταξύ αστυνομίας και αγροτών στο Χαϊδάρι όπου η ΕΛΑΣ δεν επιτρέπει τη διέλευση των αγροτικών αυτοκινήτων. Ρίψη χημικών από τα ΜΑΤ

12:39 Μπλόκο των τρακτέρ από την αστυνομία στο Κορωπί

12:27
Μπλοκαρισμένη η πορεία των αγροτών της Πελοποννήσου στο Δαφνί από την αστυνομία που επιτρέπει να περάσουν μόνο τα λεωφορεία και όχι τα αγροτικά

12:24 Δηλώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελου Αποστόλου για τα επεισόδια νωρίτερα έξω από το υπουργείο. Για «μαύρες σελίδες» στην ιστορία του αγροτικού κινήματος έκανε λόγο ο υπουργός. «Οι σκηνές έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης είχαν στόχο να αμαυρώσουν τον αγώνα των αγροτών» είπε ο κ. Αποστόλου, σημειώνοντας ότι το κτίριο του υπουργείου έχει υποστεί ζημιές. «Ευτυχώς που δεν υπήρξαν τραυματισμοί εργαζομένων» σημείωσε.  Ο υπουργός τόνισε ότι οι εκπρόσωποι των συντονιστικών επιτροπών «θα πρέπει να απομονώσουν και να καταδικάσουν τις ακραίες αυτές συμπεριφορές». «Είναι κρίμα για την ιστορία του αγροτικού κινήματος να υπάρχουν αυτές οι μαύρες σελίδες» είπε και επανέλαβε ότι ο μόνος δρόμος είναι ο διάλογος με την κυβέρνηση.

12:01 Οι πρώτοι αγρότες στην πλατεία Συντάγματος όπου έχουν στηθεί και οι πρώτες σκηνές - Οι αγρότες αναφέρουν ότι θα παραμείνουν στην πλατεία την Παρασκευή και το Σάββατο το βράδυ

12:00 Κλειστός ο κόμβος Μαρκοπούλου - Μόνο η αττική οδός ανοιχτή προς το αεροδρόμιο

11:51 Μικροεντάσεις σε Ελευσίνα και Ασπρόπυργο μεταξύ αγροτών και δυνάμεων της αστυνομίας σε προσπάθεια να τους σταματήσουν

11:50
Κλειστοί οι δρόμοι γύρω από την πλατεία Καραϊσκάκη - Προβλήματα κυκλοφορίας στο κέντρο της Αθήνας

11:33 Ηρεμα τα πνεύματα έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης - Κύματα αγροτών φτάνουν στην Αθήνα για το μεγάλο συλλαλητήριο της πλατείας Συντάγματος

11:24 Η αστυνομία προχώρησε σε τέσσερις προσαγωγές για τα επεισόδια στο υπουργείο Ανάπτυξης.


11:12 Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Χανίων εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται;
«Καταγγέλουμε την χωρίς αιτία σύλληψη του προέδρου του Αγροτικού Συλλόγου πρώην Δήμου Κρυονερίδας Γιώργου Μαριδάκη καθώς και του συνάδελφου Νίκου Μπουρμπάκη από τις αστυνομικές αρχές. Κατασχέθηκε επίσης και το αγροτικό όχημα με τις προμήθειες των διαδηλωτών από τα Χανιά. Ο αυταρχισμός και η προσπάθεια δημιουργίας κλίματος τρομοκρατίας δεν θα περάσει.
Απαιτούμε να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι ο συνάδελφοι που κρατούνται στο Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως καθώς και το αγροτικό αυτοκίνητο με τις προμήθειες μας».
11:04 Προσωρινή ηρεμία αλλά πολύ ηλεκτρισμένη η ατμόσφαιρα στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

10:55 Δεκαεπτά τρακτέρ από το μπλόκο της Νίκαιας, συνοδευόμενα από τρία έως τέσσερα μικρότερα αγροτικά οχήματα και αυτά υπό τη συνοδεία περιπολικών θα επιτραπεί να κάνουν συμβολική διέλευση από την πλατεία Συντάγματος την Παρασκευή από τις 16.00 έως τις 18.00.
Αυτό προτάθηκε και έγινε αποδεκτό προκειμένου να μην υπάρξουν εντάσεις.
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη πρόταση για συμβολική διέλευση αγροτικών οχημάτων έγινε και προς τους εκπροσώπους και άλλων μπλόκων, όπως της Κορίνθου, ωστόσο εκείνοι αρνήθηκαν επιμένοντας στην ικανοποίηση των αιτημάτων τους, να «κατασκηνώσουν» δηλαδή, μαζί με τα οχήματά τους, επί δύο ημέρες στο Σύνταγμα.
10:52 Προσαγωγές από την αστυνομία

10:50 Επεισόδια στη συμβολή Αριστοτέλους και Μάρνης και στην οδό Λιοσίων

10:48 Αυξάνεται η ένταση έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης - Χρήση χημικών και κρότου-λάμψης από τις αστυνομικές δυνάμεις

10:47 Ξεκίνησαν με πούλμαν οι αγρότες της Πελοποννήσου από τον Ισθμό προς την Αθήνα

10:36 Συνεχίζεται η επίθεση των αγροτών με πέτρες εναντίων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης

10:35 Συνεχίζεται η ένταση μπροστά από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με πέτρες και ντομάτες από την πλευρά των αγροτών και χημικά και χειρομβοβίδες κρότου-λάμψης από την πλευρά των δυνάμεων της αστυνομίας

10:30 Μεγάλη ένταση στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης - Οι αγρότες πετούν πέτρες προς το υπουργείο και τα ΜΑΤ - Σπάνε τζάμια, ενώ πέφτουν καπνογόνα

10:22 Οι αγρότες από την Κρήτη ζητούν να αποχωρήσουν τα ΜΑΤ από την είσοδο του υπουργείου Ανάπτυξης - Διαβουλεύσεις με τους επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων

10:10
Ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα μπροστά από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης όπου αγρότες πετούν ντομάτες και πέτρες στα ΜΑΤ

09:45
Ένταση επικρατεί στη Μάρνη, καθώς οι αγρότες κατευθύνονται προς την πλατεία Καραϊσκάκη για να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό που είχε εγκλωβίσει φορτηγό με αγροτικά προϊόντα.

09:15 Οι αγρότες έχουν συγκεντρωθεί έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Το κτίριο του υπουργείου έχει περικυκλωθεί από ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ.

09:00 Οι αγρότες φωνάζουν συνθήματα και επιδιώκουν να προσεγγίσουν την είσοδο του υπουργείου. Στη συνέχεια κατευθύνονται προς το Σύνταγμα για να πάρουν μέρος στο πανελλαδικό συλλαλητήριο. Κάποιοι από αυτούς, μάλιστα, έχουν ήδη φτάσει στο Σύνταγμα.

08:45 Κλειστές είναι αυτή την ώρα οι οδοί Αθηνάς, Πειραιώς και Αγίου Κωνσταντίνου, λόγω των συγκεντρώσεων των αγροτών. Σε  λίγη ώρα, αναμένεται να κλείσουν οι περισσότεροι κεντρικοί δρόμοι της Αθήνας.
08:00 Οι αγρότες της Κρήτης έφτασαν τα ξημερώματα στο λιμάνι του Πειραιά. Συγκεκριμένα από το Ηράκλειο κατέπλευσαν τα ξημερώματα τα πλοία «Κύδων» και «Κνωσός Παλλάς» και από τη Σούδα έφτασε στις 05:40 το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Blue Star Galaxy»..

07:30 Το ταξίδι τους για Αθήνα έχουν ξεκινήσει και οι αγρότες της Θεσσαλονίκης.  Ακόμη, όμως, δεν έχουν προσεγγίσει τις κύριες εισόδους της πρωτεύουσας.

Τα Τέμπη θα είναι ανοικτά μέχρι τις 12 το μεσημέρι προκειμένου να διευκολύνουν την μετάβαση των αγροτών στην πρωτεύουσα.

Στην Αττική κλειστός θα είναι ο κόμβος Μαρκόπουλου από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 8 το βράδυ.

07:00 Στα διόδια των Αφιδνών έχουν στηθεί αστυνομικά μπλόκα που ελέγχουν τις νταλίκες προκειμένου να διαπιστώσουν εάν μεταφέρουν τρακτέρ.

Οι αγρότες της Πελοποννήσου επιμένουν να κατέβουν στην Αθήνα με τα τρακτέρ τους, ωστόσο στον Ισθμό της Κορίνθου βρίσκονται παραταγμένες κλούβες των ΜΑΤ για να τους εμποδίσουν.

Με λεωφορεία και αυτοκίνητα αναχωρούν αγρότες από την Αχαΐα, την Ηλεία και την Αιτωλοακαρνανία, με προορισμό την Αθήνα. Σχεδόν όλοι οι δρόμοι σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία είναι ανοικτοί, ενώ στις 10:30 το πρωί θα ανοίξει και η εθνική οδός Αντιρρίου - Ιωαννίνων, στον κόμβο του Κεφαλόβρυσου.

Μεγάλο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

Στην πλατεία Συντάγματος θα βρεθούν οι αγρότες από τουλάχιστον 68 μπλόκα από όλη την Ελλάδα.

Το αγροτικό συλλαλητήριο θα έχει χαρακτήρα διαμαρτυρίας όλων των επαγγελματικών κλάδων ενάντια στο Ασφαλιστικό, αφού συμμετοχή έχει δηλώσει η ΑΔΕΔΥ, ενώ συγκεντρώσεις στο υπουργείο Εργασίας και στην Κλαυθμώνος έχουν προγραμματίσει γιατροί, δικηγόροι και άλλοι ελεύθεροι επαγγελματίες.

Η ΑΔΕΔΥ προγραμματίζει στις 5 το απόγευμα συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια πορεία προς τη Βουλή. Την ίδια ώρα, συνδικάτα θα συγκεντρωθούν στην Κάνιγγος. Νωρίτερα στις 2 το μεσημέρι θα γίνει η συγκέντρωση των επιστημονικών φορέων.

Σήμερα, Παρασκευή και αύριο Σάββατο η Αθήνα θα είναι πόλη υπό πολιορκία, αφού το Σάββατο εκτός από τους αγρότες που θα παραμένουν στο Σύνταγμα, όπως τουλάχιστον έχουν σχεδιάσει, συλλαλητήριο έχει προγραμματίσει και το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Οι αγρότες διεκδικούν μεταξύ άλλων απόσυρση του σχεδίου για το ασφαλιστικό, κατάργηση της φορολόγησης από το πρώτο ευρώ, κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί, καθιέρωση αφορολόγητου πετρελαίου αλλά και αποτροπή κατάσχεσης πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή εκτάσεων εξαιτίας δανείων που βρίσκονται στο «κόκκινο».
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]