Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το πειραματόζωο Ελλάς

Του Παναγιώτη Μποκοβού
Διδάκτωρ Οικονομικών Επιστημών
Πρώην υφυπουργός Οικονομικών


Η χώρα μας κατάντησε τα πειραματόζωο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των εκπροσώπων των δανειστών μας. Ο κάθε αξιωματούχος βγάζει τα απωθημένα του, ξεσπώντας κατά της χώρας μας, για πραγματικές και φανταστικές αιτίες, ενώ οι διάφοροι πρόθυμοι ακόλουθοι του γερμανού υπουργού Οικονομικών, υπουργικού και πρωθυπουργικού επιπέδου, τον μιμούνται στις γνωστές πλέον επιθέσεις κατά της Ελλάδας, μέχρι του σημείου να ζητούν την έξοδό της από το ευρώ.
Ήδη είναι της μόδας στα πλαίσια της Ε.Ε. να ζητείται η αποπομπή της από τη συνθήκη Σένγκεν, αν και αυτό δεν είναι νομικώς δυνατό, όπως τόνισαν πολλάκις οι πλέον αρμόδιοι της Ε.Ε., όπως ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζ. Κλ. Γιούνκερ και ο επίτροπος Δ. Αβραμόπουλος και όπως γνωρίζει ο κάθε καλά πληροφορημένος ευρωπαίος πολίτης. Αλλά η φράξια των τεσσάρων πολιτικών ηγετών της Ουγγαρίας, Πολωνίας, Τσεχίας, Σλοβακίας, επιμένει στην έξοδό μας, γιατί λένε δεν φυλάσσουμε καλά τα θαλάσσια προς την Τουρκία σύνορά μας και αφήσαμε το 2015 το τσουνάμι των 850.000 λαθραίων, που μας έστειλε η τουρκική κυβέρνηση, να φτάσει στα νησιά μας και από εκεί να περάσει στην κεντρική Ευρώπη. Γιατί, όμως, διαμαρτύρονται; Η Γερμανία δέχτηκε περίπου 1 εκατομμύριο λαθραίους το 2015, γιατί χρειάζεται φθηνά εργατικά χέρια, ενώ η φράξια των 4 –όπως και άλλες χώρες –μέλη της Ε.Ε.- αρνούνται να δεχθούν τον αριθμό λαθραίων που τους καθόρισε η Ε.Ε.
Αυτή είναι η Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη!!!

Τα θαλάσσια σύνορα, βέβαια, δεν μπορούν να φυλαχθούν παρά μόνο με όπλα, πράγμα που δεν μπορεί να γίνει κατά το διεθνές δίκαιο για πρόσφυγες και λαθρομετανάστες. Όμως αυτό μας συμβουλεύει η φράξια των τεσσάρων αυταρχικών καθεστώτων, καθώς και το Βέλγιο. Αλλά, επειδή δεν μπορούν να χτυπήσουν την Τουρκία, τον επίσημο διακινητή του 1 εκατομμυρίου λαθραίων το 2015, τα βάζουν με τη χώρα μας.
Προφανώς δεν μπορεί να καταργηθεί η συνθήκη Σένγκεν, δηλαδή η ελεύθερη διακίνηση των υπηκόων των 28 κρατών της ΕΕ, στα εδάφη της, γιατί αυτό θα σημάνει το τέλος της μεγάλης ενιαίας αγοράς, δηλαδή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εξάλλου, είναι σπασμωδικές οι προσπάθειες της φράξιας να κλείσουν τα σύνορα –και με δική τους βοήθεια- μεταξύ Ελλάδας – Σκοπίων – Βουλγαρίας. Κάτι τέτοιο θα σημάνει τον οικονομικό στραγγαλισμό των δύο αυτών χωρών, για να απολαμβάνουν τη ζωούλα τους οι βόρειοι εταίροι μας.

Σαν να μην μας έφταναν οι επιθέσεις των τεσσάρων της φράξιας και άλλων αξιωματούχων της Ε.Ε., μας προέκυψε και ο υπαλληλάκο του ΔΝΤ, που ζητεί με ηλεκτρονικό άρθρο του(!!!_) τη μείωση των συντάξεων και πρόσθετα μέτρα 9 δισεκατομμυρίων ευρώ, προφανώς για να καταστραφεί η χώρα μας εντελώς. Βέβαια, αυτά τα δυο μέτρα δεν προβλέπονται από το υπογραφέν το καλοκαίρι τρίτο Μνημόνιο και είναι αντιδεοντολογικό, ο πάσα ένας, που λέει ο λαός, να ζητεί στα καλά καθούμενα ό,τι του κατέβασε ο άρρωστος εγκέφαλός του.
Αυτά είναι ύποπτα, όπως εκείνη η απαίτηση του άλλου υπαλληλάκου να φορολογηθεί αγρίως η ελληνική ναυτιλία, που είναι καρφί στα μάτια των διεθνών ανταγωνιστών της (μα τι γίνεται; Παντού κυκλοφορούν φακελάκια;). Βέβαια, υπάρχουν και λογικοί στην Ε.Ε., πέραν των ήδη μνημονευθέντων: η καγκελάριος Α. Μέρκελ. Ο πρόεδρος Φρ. Ολάντ, που δεν δέχονται περιορισμό ή αναστολή της Σένγκεν, καθώς και ο αντικαγκελάριος Ζ. Γκάμπριελ, που τόνισε πρόσφατα ότι δεν μπορούν να υπάρξουν για την Ελλάδα άλλες περικοπές, γιατί υφίσταται κίνδυνος κοινωνικής αναταραχής.

Προφανώς για όλα αυτά ευθύνεται η κυβέρνηση, με την άγνοια, την έλλειψη εμπειρίας και την παροιμιώδη ανικανότητα των μελών της, που δεν μπορεί να τηρήσει εγκαίρως τα συμφωνηθέντα με τους εταίρους και τους δανειστές και δεν κατάφερε να στήσει στα νησιά κέντρα υποδοχής και καταγραφής των λαθραίων, όπως απαιτούσε η γραφειοκρατία των Βρυξελλών, ούτε κέντρα φιλοξενίας στο εσωτερικό.
Και τι να κάνει ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής(;) που είναι μόνος με λίγους συνεργάτες; Ευτυχώς που στο τέλος η κυβέρνηση ανέθεσε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, δηλαδή στις Ένοπλες Δυνάμεις, αυτά τα έργα που στήθηκαν ήδη, σε λίγες ημέρες, χρόνο ρεκόρ. Αλλά οι υπουργοί της κυβέρνησης ομιλούν πολύ και σκέφτονται αφού φλυαρήσουν στα κανάλια και εκτεθούν και δεν δουλεύουν.
Στον οικονομικό τομέα επικρατεί μία χαώδης κατάσταση που οφείλεται στην υπερπληροφόρηση και στην μη έγκαιρη λήψη των αναγκαίων μέτρων. Θυμηθείτε το χάος με τις αποδείξεις: τον Δεκέμβριο του 2015 μας ζητούσε ο αρμόδιος υπουργός να κρατούμε αποδείξεις, χωρίς να υφίσταται νομοθετική ρύθμιση, ενώ το 2016 μας βομβαρδίζει για την ανάγκη πληρωμών μέσω καρτών μόνο, χωρίς να υπάρχει η ανάλογη νομοθετική ρύθμιση και να είναι γνωστές οι λεπτομέρειες.
Προ ημερών κυκλοφόρησε ότι θα επιβληθεί έκτακτη εισφορά 10% στο φόρο εισοδήματος και προχθές διαψεύσθηκε.
Αλλά και τα δύο αυτά νομοσχέδια, το ασφαλιστικό και το φορολογικό, που ουσιαστικά είναι κάποια μέτρα προς συζήτηση, κατάφεραν να κάνουν όλους τους εργαζόμενους να απεργούν, τους επιστήμονες να απέχουν και τους αγρότες να αποκλείουν τις εθνικές οδούς, να πολιορκούν τελωνεία, εφορίες, υπουργούς και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και να παραλύουν τη χώρα επί ένα μήνα.

Το μόνο ευχάριστο, στο εφιαλτικό και χαοτικό περιβάλλον που κυρίευσε τη χώρα μας, είναι οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που δείχνουν τον ΣΥΡΙΖΑ να καταρρέει. Ο ψεύτης, ο λαϊκιστής, ο πολιτικός απατεώνας, αποκαλύφθηκε. Ας μην βιαστεί η αντιπολίτευση: Τις εκλογές δεν τις κερδίζει η αντιπολίτευση. Τις χάνει πάντα η κυβέρνηση…

Πηγή εφημ. «Εστία»


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Υπερανων ολων ειναι το Εθνος και το διεθνες δικαιο ειναι για τους προδοτες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιό διεθνές δίκαιο; Στη Χάγη προωθήθηκαν η Ώλμπράιτ και η Κοντολίζα Ράις! Ωραίο Δίκαιο θα απονείμουν!

      Διαγραφή
    2. Αυτο λεω . στημενα ειναι ολα και ολοι .

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]