Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Προσγειώσου στην πραγματικότητα και στη Ρόδο κ. Πρωθυπουργέ!

Του Πάρι Καρβουνόπουλου

Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος προσπάθησε με πολλά επιχειρήματα να δικαιολογήσει την απόφαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, να μην προσγειωθεί στη Ρόδο, όπως επί της ουσίας απαίτησαν οι Τούρκοι. Η απόφαση ήταν τελείως λανθασμένη και δεν μπορεί να δικαιολογηθεί με την εμμονική πολιτική που ακολουθούν συστηματικά όλες οι κυβερνήσεις από το 1996 και μετά: την “εξημέρωση του θηρίου” που λέγεται Τουρκία. Θα έπρεπε να έχουμε εδώ και πολύ καιρό καταλάβει ότι όλες οι τουρκικές ηγεσίες, ανεξαρτήτως προσώπων αποθρασύνονται όταν καταλαβαίνουν ότι εμείς απλά “σφυράμε αδιάφορα”.

Το τελευταίο διάστημα η Άγκυρα έχει προχωρήσει σε μια σειρά “σημαδιακών” προκλήσεων που δεν μπορούν να αγνοηθούν. Συστηματικά αμφισβήτηση νησιών και περιοχών του Αιγαίου. Επισήμανση της “αποστρατικοποίησης” των Δωδεκανήσων ακόμη και για το… πρωθυπουργικό Εμπραέρ! ΝΟΤΑΜ με τα οποία αμφισβητεί τα πάντα και κυρίως τη λογική στο Αιγαίο, ακόμη κι όταν η Ελλάδα ψάχνει να βρει τους νεκρούς της. Η Αθήνα από την πλευρά της με συνέπεια… σιωπά.

Για να προλάβουμε τους “θερμόαιμους” που πάντα είναι έτοιμοι να πιάσουν τα τουφέκια να επισημάνουμε ότι δεν ανήκουμε σ΄ αυτούς που θεωρούν ότι αυτή τη στιγμή η Ελλάδα πρέπει να εμπλακεί σε μια ελληνοτουρκική κρίση, έστω και χαμηλής έντασης. Η συγκυρία δεν μας ευνοεί και νομίζουμε ότι δεν χρειάζεται να επεκταθούμε σ΄ αυτό. Αλλά στην πολιτική που ο λογοπλάστης Βαγγέλης Βενιζέλος είχε “βαφτίσει” ως “στρατηγική ψυχραιμία” πρέπει να υπάρχουν και όρια! Η Ελλάδα είναι με την πλευρά του δικαίου. Αυτό δεν πρέπει ούτε να το ξεχνάμε, ούτε να το αγνοούμε. Και πρέπει σε κάθε ευκαιρία να το υπενθυμίζουμε στους υποκριτές Ευρωπαίους “συμμάχους” και “εταίρους”, οι οποίοι δεν μπορούν -κι ας θέλουν- να κλείνουν τα μάτια σε “τζιχαντιστικές” αποφάσεις και κινήσεις του “αγαπημένου τους μαντρόσκυλου” που λέγεται Τουρκία! Γιατί ακριβώς αυτός είναι ο ρόλος που της έχουν δώσει. Κοστίζει βέβαια λίγο ακριβά η “τροφή” του. Περίπου 3 δισ.!

Δεν μπορεί Έλληνας πρωθυπουργός “για να μην προκαλέσει” να αποφεύγει να προσγειωθεί σε ελληνικό νησί! Ο κ.Τσίπρας έπρεπε να αγνοήσει τελείως τον τουρκικό παραλογισμό και να προσγειωθεί στη Ρόδο. Τόσο απλά είναι τα πράγματα.

Τι θα έκαναν οι Τούρκοι;
Θα αναχαίτιζαν το πρωθυπουργικό Εμπραέρ;
Θα προκαλούσαν ελληνοτουρκική κρίση;
Ακόμη κι έτσι να γινόταν θα κέρδιζαν τι;

Πρέπει να βρούμε όλοι μας έναν καλό…εθνικό ψυχολόγο! Για να αντιμετωπίσουμε την “τουρκοφοβία” η οποία δεκαετίες τώρα μας κρατά πίσω σ΄ ότι έχει να κάνει με τον “τρομοκράτη” γείτονά μας. Δεν είναι δυνατόν για να μην …ερεθίσουμε την Άγκυρα να της κάνουμε μόνοι μας όλα της τα χατήρια. Δεν πρέπει να μας διαφεύγει το γεγονός ότι οι τουρκικές ηγεσίες έχουν διαχρονικά αποδείξει ότι εκτός όλων των άλλων έχουν ένα σύνδρομο θρασυδειλίας! Αν δεν είναι 150% ότι αυτό που έχουν στον μυαλό τους να κάνουν δεν θα έχει επιτυχία δεν το τολμούν. Κι όταν βρίσκουν αντίσταση και αντίδραση αναδιπλώνονται και σιωπούν.

Θα πρέπει επίσης να καταλάβουμε, ότι από το να υπάρξει η όποια ελληνική αντίδραση και αντίρρηση σ΄ όσα παράλογα υποστηρίζουν οι Τούρκοι, μέχρι να φθάσουμε σε “ελληνοτουρκική κρίση” ο δρόμος είναι μακρύς! Αρκεί να μην κάνουμε εμείς λάθη που μας οδηγούν σε αδιέξοδα.

Ας προσγειωθούμε λοιπόν όλοι μας και κυρίως οι πολιτικοί μας στην πραγματικότητα των ελληνοτουρκικών. Δεν είναι ευχάριστα τα πράγματα αλλά δεν αρκεί να μένουμε στις διαπιστώσεις και να σηκώνουμε τα χέρια ψηλά.
Ας προσγειωθούμε στον ρεαλισμό μήπως και αποφασίσει ο πρωθυπουργός μας να προσγειώνεται με το αεροσκάφος του στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου.

Πηγή Militaire.gr


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]