Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κάντε το όπως ο Τάσσος!


Του Στέλιου Παπαθεμελή

Οι ξένοι απεργάζονται, φανερά και στα παρασκήνια, μια νεοταξίτικη «λύση» του Κυπριακού. Αυτουργοί του σχεδιαζομένου εγκλήματος Τούρκοι, Άγγλοι, Αμερικανοί, συνεπικουρούμενοι από Βρυξέλλες-Βερολίνο με μαέστρο τον νεοταξίτη Νορβηγό πρώην Υπ.Εξ. Άιντε που εξ ονόματός τού κατά τα λοιπά αναξιόχρεου Ο.Η.Ε. διαδραματίζει τον πιο ύπουλο και σκοτεινό ρόλο. Τώρα δολοπλοκεί για 5μερή στο Νταβός.

Επειδή «ου γαρ εστί κρυπτόν ο εάν μη φανερωθή, ουδέ εγένετο απόκρυφον αλλ’ ίνα έλθη εις φανερόν» (Μάρκ.4,22) αποκαλύφθηκε η μυστική συνάντηση στο Λονδίνο με βρετανική πρωτοβουλία εκπροσώπων κυβερνήσεων και ευρωπαϊκών θεσμών που ορέγονται τουρκική λύση στην Κύπρο (Εφ. «Φιλελεύθερος» Λευκωσίας και ιδίως Π. Νεάρχου, «Επίκαιρα» 31/12/15).

Αγωνία της εγκληματικής παρέας η καταστρατήγηση του ευρωπαϊκού κεκτημένου. Και επειδή η κατασκευή περί «πρωτογενούς ευρωπαϊκού δικαίου» ενδέχεται να μην αντέξει, μηχανεύονται εναλλακτική δικλείδα ασφαλείας υπέρ του Αττίλα, τις «προσωρινές παρεκκλίσεις».

Το αποφώλιον τέρας που προωθεί ο κοπτόμενος υπέρ της ταχείας «λύσης» ξένος παράγων είναι η δυσώνυμη «διζωνική με πολιτική ισότητα», ψευδώνυμο της διχοτόμησης σίγουρα, αλλά και πέραν αυτής ολοκληρωτικής τουρκοποίησης της Μεγαλονήσου.

Εννοείται ότι όλο αυτό το αλισβερίσι τού Άιντε με την Ε.Ε. στρέφεται κατά 2 χωρών μελών Ε.Ε.-Ευρωζώνης, Ελλάδος, Κύπρου. Και κατευθύνεται από μία χώρα, την Βρετανία, που είναι ήδη με το ένα πόδι εκτός Ευρώπης και ετοιμάζεται με προεξαγγελθέν δημοψήφισμα να βγει και με το άλλο. Φυσικά εξυπηρετεί τα επεκτατικά συμφέροντα της Τουρκίας, χώρας που εκβιάζει συστηματικά Ευρωαμερικανούς οι οποίοι, όπως στη περίπτωση του προσφυγικού –λαθρομεταναστευτικού, υποκύπτουν ευκόλως. Νηφάλιες φωνές σαν του Γερμανού Επιτρόπου Γκίντερ Έτινγκερ στην Bild (30-12-15), που ξεκαθάρισε ότι στα επόμενα 20 χρόνια η Τουρκία δεν πρόκειται να μπει στην Ε.Ε., πνίγονται. Ίδωμεν!

Είναι αδιανόητο Ελλάδα-Κύπρος να ανήκουν σε Ε.Ε. –Ευρωζώνη και να έχει το πάνω χέρι σ΄ αυτές η Τουρκία!

Δυστυχώς πρώτοι εμείς ξεχνάμε ότι το Κυπριακό είναι πρόβλημα Εισβολής, Κατοχής, Εποικισμού. Αφού εμείς δεν επικαλούμεθα τα ψηφίσματα 365/74, 367/75, 541/83, 544/83 και 550/84, που καταδικάζουν την Κατοχή και το Ψευδοκράτος με το οποίο απαγορεύουν οποιαδήποτε σχέση. Γιατί τότε οι ξένοι να είναι «πιο Έλληνες» και να μην συναντούν τον Ακιντζί στο ενδιαίτημά του;

Οι Ανανιστές όπως το έπραξαν και το 2004 κατακλύζουν τα κυπριακά media δημιουργώντας ατμόσφαιρα τεχνητής ευφορίας για τάχα επικείμενη «λύση». Προσπαθούν να μεταλαμπαδεύσουν μια «κουλτούρα συμβίωσης» όχι με το σύνοικο στοιχείο, αλλά με τον κατακτητή και τα παρακολουθήματά του.

Το πρόβλημα είναι ο ανίατος ελλαδοκυπριακός ενδοτισμός. Αυτήν την ώρα η επίσημη Ελλάς λειτουργεί ως Πόντιος Πιλάτος. Αυτοπεριορίζεται στο ζήτημα εγγυήσεων, που οι ξένοι ετοιμάζονται να τις σερβίρουν ως «προσωρινές λύσεις» για να τις κάνουν εύπεπτες.

Ολόκληρο το υπόλοιπο πακέτο η Ελλάς το εμπιστεύεται στην κυπριακή ηγεσία όπου κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση (ΑΚΕΛ) είναι Ανανιστές.

Αυτοί κοντεύουν να… αγιοποιήσουν τον Μουσταφά Ακιντζί. Εκείνος όμως δεν ορρωδεί προ ουδενός. Τους δουλεύει αγρίως. Πρόσφατα στο CNN Turk, παρουσία του Προέδρου Aναστασιάδη, κράδαινε απειλές επιστροφής τού Barbaros αν επιχειρηθεί αξιοποίηση των υδρογονανθράκων από την Κυπριακή Δημοκρατία επικαλούμενος την στάση του ΝΑΤΟ. Η Άγκυρα ως γνωστόν ούτε υπέγραψε ούτε εκύρωσε την Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας. Προ ημερών μάλιστα αρνήθηκε να υπογράψει το Ψήφισμα 70/235 για τους Ωκεανούς και το Δίκαιο της Θάλασσας. Άρα εμμένει στο casus belli και τον στρατιωτικό εκβιασμό για να αποκτήσει παράνομα πλεονεκτήματα σε Κύπρο - Αιγαίο.

Οι ξένοι με τους ελληνόφωνους «Νενέκους» και την ανοχή μας, στήνουν χρονοδιαγράμματα για τεχνητές «λύσεις».

Για Κυπρίους και Ελλαδίτες πολιτικούς υπάρχει πρότυπο ηγέτη, ο Τάσσος. Κάντε το όπως ο Τάσσος! Ακούμε στο ΡΙΚ διαφόρους ρήτορες να δηλώνουν ότι δεν εμπιστεύονται την Τουρκία (πάλι καλά!), αλλά εμπιστεύονται τον …Ακιντζί (sic!). Παρανοϊκό αφού αυτός είναι η εγκυρότερη φωνή του Ερντογάν.

Το τραγελαφικό κατασκεύασμα των ξένων που ψευδεπιγράφεται λύση είναι για τα σκουπίδια. Λύση δεν υπάρχει αν δεν φύγει και ο τελευταίος Τούρκος στρατιώτης ή έποικος του Αττίλα, δεν εξαλειφθούν οι τουρκοαγγλικές εγγυήσεις (οι ελληνικές ακυρώθηκαν με το «η Κύπρος είναι μακρυά» και τη ματαίωση των S-300).

Η αγρίως χειμαζομένη σήμερα Ελλάς στα θέματα της οικονομίας πρέπει να αναστείλει κάθε διαδικασία που αφορά τα μείζονα εθνικά θέματα, εξαγοράζοντας χρόνο για ανάκτηση ισχύος.

Επ’ ευκαιρία ο αμερικανός νομπελίστας Stiglitz σε πρωτοχρονιάτικο άρθρο του (Νέα 02-01-16) αποκαθηλώνει την βερολίνεια λιτότητα επισημαίνοντας ότι καμία οικονομική ανάπτυξη δεν θα υπάρξει χωρίς τόνωση της ενεργού ζήτησης που βρίσκεται στον αντίποδα της λιτότητας.

Δεν τον ακούει κανείς. Αλλά «έσεται ήμαρ».

Μη σκύβετε! «Κανείς δε θα μπορέσει ν’ ανεβεί στην πλάτη σου, αν εσύ δεν σκύψεις» (Μάρτιν Λούθερ Κινγκ).


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. ΘΕΟΦΑΝΗΣ ΚΑΜΠΑΛΟΥΡΗΣ10 Ιανουαρίου 2016 στις 5:38 μ.μ.

    Η φερόμενη ως κυβέρνηση, που αυτοπροσδιορίζεται ως η "για πολλοστή φορά ξεφτίλα", θα εκστομίσει, για μια ακόμα φορά, το ναι σε όλα στους επικυρίαρχους της

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]