Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Θεατρική παράσταση: Μεταρρυθμίσεις και χρέος…


Γράφει ο Δημήτριος Κ. Φίλιππας
κατά κόσμον Διογένης ο Κυνικός


Δεν μπορεί, πρέπει θεωρούν τον Ελληνικό λαό όχι απλά ανόητο, όχι ηλίθιο, όχι μωρό, αλλά κουτορνίθι και ίσως ακόμη και πιο κάτω από αυτό! Και πιθανά έχουν δίκαιο!!! Αφού ένας ολόκληρος λαός κάθεται και ανέχεται αυτά που του σερβίρουν οι πάντες, από τους Έλληνες πολιτικούς, τους ολιγάρχες με τα ΜΜΕ τους μέχρι και τους ξένους πολιτικούς και αξιωματούχους καλά να πάθουμε!!!

Σκληρά λόγια αλλά εξ ίσου σκληρή είναι και η πραγματικότητα. Η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια πάσχει κυρίως από την έλλειψη πολιτικών με ανάστημα και που να είναι πάνω από όλα ΕΛΛΗΝΕΣ!!! Να αγαπάνε δηλαδή και να πιστεύουν σε αυτή την χώρα και τον λαό της… Έλεγε ο Γκαίτε ότι «πρέπει να είσαι κάτι, προτού γίνεις κάτι». Και οι πολιτικοί μας τι ήταν; Στην συντριπτική τους πλειοψηφία απόγονοι άλλων πολιτικών. Αυτό ήταν το μοναδικό τους προσόν όπως αποδείχθηκε στην πράξη. Και μην πει κανείς ότι μηδενίζουμε τα πάντα έτσι, γιατί το αποτέλεσμα, αυτό που ζούμε σήμερα δικαιώνει τις σκέψεις μας.

Δυστυχώς και ο κύριος Τσίπρας αποδεικνύεται κατώτερος των περιστάσεων και όχι για τους λόγους που πιστεύουν οι περισσότεροι. Όχι γιατί άλλαξε στάση. Όχι γιατί έγινε μνημονιακός. Όχι γιατί δεν τήρησε τις υποσχέσεις του… Αλλά γιατί παίζει ένα ρόλο που του επέβαλαν οι ξένοι στην θεατρική αυτή παράσταση που ονομάζεται «Η ελάφρυνση του χρέους και οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα»!!!

Πρώτα από όλα, για ποιες μεταρρυθμίσεις μιλάμε στην Ελλάδα; Είδατε εσείς καμία μεταρρύθμιση η οποία να έγινε και να ωφέλησε την χώρα; Τον λαό της; Όχι… Ούτε εμείς είδαμε. Α, καλέ ξεχάσαμε… Το ασφαλιστικό! Την εξαθλίωση του Ελληνικού λαού την ονομάζουν κάποιοι μεταρρύθμιση!!! Να και μια δεύτερη μεταρρύθμιση… Καλά που την θυμηθήκαμε!!! Το φορολογικό… Να έχει κάποιος μηδέν εισόδημα, να φυτοζωεί, να ζει με δανεικά από συγγενείς και φίλους και να πρέπει να πληρώσει και φόρους προφανώς γιατί απλά ζει και δεν πέθανε!!! Και αν είναι τυχερός και δουλεύει, θα ατυχήσει γιατί η εφορία θα του «πάρει και τα σώβρακα» με την υπέρμετρη φορολόγηση που εφαρμόζεται στην χώρα μας!!!

Βγαίνει ο Υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, ο κ. Λιού, φίλος της Ελλάδας όπως μας τον έχουν παρουσιάσει γιατί δεν ήθελε το GREXIT που ήθελε ο κύριος Σόιμπλε… Ξέρετε, ποιος είναι ο κύριος αυτός; Ο Σόιμπλε ντε… Ο διάσημος από χθες και για το ευφυολόγημα του «είναι η εφαρμογή ηλίθιε»… Κάτι που δεν ενόχλησε καν τον Έλληνα πρωθυπουργό… Βεβαίως θα μπορούσε να του απαντήσει ο κύριος Τσίπρας ότι «Ο φασισμός αρχίζει με τη σκέψη ότι όλοι οι άλλοι είναι ανόητοι» που είπε ο Γάλλος ποιητής Paul Valery. Αλλά τι ψάχνουμε και εμείς τώρα… Ζητά λοιπόν ο κύριος Λιού ελάφρυνση του χρέους και μεταρρυθμίσεις!!!

Έρχεται μετά η άλλη φίλη μας… Η κυρία Λαγκάρντ που και αυτή πασχίζει να μειωθεί το δημόσιος χρέος της Ελλάδος!!! Αλλά που ζητά όμως και άλλες μεταρρυθμίσεις… Δεν τις αρκεί το ασφαλιστικό που θέλει να γίνει ακόμη χειρότερο με άμεση περικοπή συντάξεων… Θέλει και άλλο αίμα. Η κυρία Κριστίν που κουβαλά και κάποιο σκανδαλάκι στην πλάτη της… Το έχουμε «πει» κατ’ επανάληψη: Στις μεγάλες θέσεις, στα αξιώματα, οι «μεγάλοι» θέλουν όχι καθαρά άτομα! Για ένα και απλό λόγο. Για να τους ελέγχουν!!! Πρέπει να πιάνουν τον Πάπα από τα γένια… Αλλιώς δεν γίνεται… Για δείτε τι έπαθε ο προκάτοχος της κυρίας Λαγκάρντ, ο Ντομινικ Στρος Καν; Δεν ήξερε καμία υπηρεσία ασφαλείας τις … αδυναμίες του. Και παρ’ όλα αυτά είχε τοποθετηθεί στο ύπατο αξίωμα του ΔΝΤ!!!

Αλλά για ποιο χρέος μιλάνε; Για αυτό το χρέος που διάφορες μελέτες όπως εκείνη της εταιρείας επενδύσεων Japonica Partners το υπολόγιζε το 2013 όχι στα 319 δισ. Ευρώ (175% του ΑΕΠ) αλλά μόλις 33 δις (18% του ΑΕΠ)!!! Και που έγκειται η διαφορά στον τρόπο υπολογισμού; Στο ότι κ. Paul B. Kazarian, ιδρυτής και επικεφαλής της επενδυτικής εταιρίας Japonica Partners, υπολογίζει το χρέος με τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα που εφαρμόζουν όλες οι σοβαρές χώρες και οργανισμοί και όχι με τα κριτήρια της Συνθήκης του Maastricht. Όπου σύμφωνα με αυτά, κάτι λογίζεται ως χρέος ακόμα και όταν δεν πρόκειται να αποπληρωθεί ποτέ. Επιπλέον, το 2013 η ελληνική κυβέρνηση διέθετε 91 δις Ευρώ σε χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία, τα οποία πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά τον υπολογισμό του καθαρού χρέους της χώρας, ενώ έχει να πληρώσει για τα δάνεια της χώρας το πολύ μικρό επιτόκιο του 0,6%!!!

Είναι λοιπόν εύκολο να αντιληφθεί κανείς, ακόμη και ο πλέον αδαής, το διεθνές παιχνίδι που παίζεται εις βάρος της χώρας μας και ημών των ιδίων. Μιλάνε να μας ελαφρύνουν από ένα ανύπαρκτο χρέος!!! Τουλάχιστον στα επίπεδα που το εμφανίζουν οι ξένοι και οι δικοί μας δωσίλογοι… Δωσίλογος δε, δεν είναι αυτός που θέλει να αλλάξει τα κακώς κείμενα στην χώρα μας. Δωσίλογος είναι αυτός που επιτρέπει να καταστραφεί μια χώρα ολόκληρη!

Το χρέος λοιπόν είναι στα χαρτιά, σε ένα τύπο υπολογισμού στην πραγματικότητα, και το όλο θέατρο που παίζεται αποσκοπεί στην αρπαγή του ανυπολόγιστης αξίας πλούτου της Ελλάδος, στην εξαθλίωση των Ελλήνων, προκειμένου να ασχολούνται οι «ιθαγενείς» αυτής της χώρας με το πώς θα εξασφαλίσουν το φαγητό της ημέρας και όχι με την ληστεία μετά φόνων που γίνεται σε βάρος τους.

Για αυτό κύριε Τσίπρα, αν πραγματικά επιθυμείτε να κάνετε μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα, κάντε αυτή. Την άμεση εφαρμογή από την χώρα μας των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων για το Δημόσιο Τομέα (International Public Sector Accounting Standards – IPSAS). Γνωρίζουμε ότι ήδη έχουν συσταθεί ομάδες εργασίας για τον σκοπό αυτό, αλλά επειδή έχουμε χορτάσει από λόγια και από επιτροπές και ομάδες εργασίας θέλουμε επιτέλους να δούμε να γίνεται ΠΡΑΞΗ η εφαρμογή των IPSAS!!!.

Είναι παγκοίνως γνωστό ότι η εφαρμογή τους πέρα από τον υπολογισμό του πραγματικού δημόσιου χρέους θα βοηθήσει σε εξοικονόμηση χρημάτων από την μείωση του κόστους λειτουργίας του κράτους, από την μείωση του δανεισμού, από την μείωση του κόστους των δημοσίων αγαθών και υπηρεσιών. Για να μην αναφέρουμε ότι θα βοηθήσει στην πάταξη της διαφθοράς στον δημόσιο τομέα, αφού θα αποκαλύπτονται όλες οι συναλλαγές, θα πληρώνονται αυτοί που πρέπει να πληρώνονται, άρα θα αυξηθεί και η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα. Και φυσικά αυτά είναι κάποια από τα οφέλη.

Για αυτό, όποιος πολιτικός πονά πραγματικά για τον τόπο του, ας βοηθήσει σε αυτό τον τομέα. Για να γίνουν οι πραγματικές μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος και όχι οι μεταρρυθμίσεις φτωχοποίησης του Ελληνικού λαού. Για την Πατρίδα όλοι να ‘χωμεν μια καρδιά όπως είπε και Ρήγας Φεραίος!

ΝΑΙ να πληρώνουν επιτέλους ΟΛΟΙ φόρους στην Ελλάδα. Και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, και οι αγρότες που φοροδιαφεύγουν και οι πάντες. ΟΧΙ όμως και στην φτωχοποίηση και των άλλων πέρα από τους συνταξιούχους και τους μισθωτούς απλά για να μην υπάρχουν …διακρίσεις στην χώρα μας!

Εδώ να δούμε λοιπόν πόσα απίδια πιάνει ο σάκος όλων των πολιτικών αρχηγών, βουλευτών κλπ. Όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού και αποσκοπούν μόνο για την επίτευξη προσωπικών στόχων και κερδών… Και μετά να δούμε ποιος θα τολμά να μιλά για μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα και να μας κουνά και το δάκτυλο…


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Πολυ ευστοχο το αρθρο, αλλα...αναφερεις Διογενη :

    "ΝΑΙ να πληρώνουν επιτέλους ΟΛΟΙ φόρους στην Ελλάδα. Και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, και οι αγρότες που φοροδιαφεύγουν και οι πάντες. ΟΧΙ όμως και στην φτωχοποίηση και των άλλων πέρα από τους συνταξιούχους και τους μισθωτούς απλά για να μην υπάρχουν …διακρίσεις στην χώρα μας!"

    Αυτο,Διογενη θα ειχε νοημα εαν δεν υπηρχε οικονομικη ομηρια λογω

    μνημονιου και δανειακης συμβασης!

    ΣΗΜΕΡΑ, ο,τι φορους και να σου βαλουν ,οτι περικοπες σου επιβαλλουν,

    δεν κερδιζει το κρατος μια, παρα ΜΟΝΟ οι τοκογλυφοι δανειστες!!

    Αυτο που κερδιζουμε ειναι ενα ακομα υπερχρεωμενο ψευδεπιγραφο δημοσιο

    χρεος που απο 120% του ΑΕΠ το 2010 ,εκτοξευτηκε σε 6 χρονια στο 180%

    για να πεσει μετα απο 5 χρονια ,στο 125% του ΑΕΠ!!

    Ειναι ασυλληπτο το μεγεθος της κοροϊδιας και της προδοσιας των

    πολιτικαντηδων!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]