Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Washington Times: “Καταστροφική η πολιτική Ομπάμα έναντι του ΙΚ”

«H πολιτική Ομπάμα υπήρξε εξαρχής καταστροφική, όσον αφορά το Ισλαμικό Κράτος», αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα Washington Times, σε άρθρο της αρθογράφου της Μόνικα Κρόυλι.

«Αποτέλεσμα αυτού; Ένας κόσμος φλεγόμενος, χαμένος μέσα στο χάος και τη βία, με τα πράγματα να βαίνουν προς το χειρότερο», αναφέρει η αρθρογράφος.

«Μετά από επτά χρόνια σκόπιμης αμερικανικής αδράνειας, το ΙΚ ηγείται πλέον της παγκόσμιας τζιχάντ και δεν αποτελεί έκπληξη ότι ο πρόεδρος Ομπάμα, ακόμα αρνείται να πολεμήσει πραγματικά εναντίο του, αν ήθελε και ποτέ», σημειώνει.
«Τον Αύγουστο του 2014 το ΙΚ αποκεφάλισε τον πρώτο Αμερικανό. Λίγο αργότερα το Πεντάγωνο και η στρατιωτική ηγεσία είχαν ενημερώσει για τον κίνδυνο που αντιπροσωπεύει η οργάνωση. Ωστόσο η προειδοποίηση αυτή απορρίφθηκε από τον πρόεδρο.

»Ο τότε υπουργός Άμυνας Χάγκελ έκρουσε κάθε διαθέσιμο κώδωνα κινδύνου, τονίζοντας πως το ΙΚ είναι κάτι πολύ παραπάνω από μια τρομοκρατική οργάνωση, καθώς συνδυάζει την ακραία ιδεολογία με στρατηγική και τακτική ισχύ και εξαιρετικά ισχυρή χρηματοδότηση.

»Είχε δίκιο, αλλά ο πρόεδρος δεν έκανε τίποτα παραπάνω από το να διατάξει μερικές αεροπορικές επιδρομές που είχαν ελάχιστα αποτελέσματα. Το ΙΚ ανενόχλητο κατέκτησε μεγάλες περιοχές της Συρίας και του Ιράκ, άρπαξε όπλα και ένα 1 δισ. δολάρια από τις ιρακινές τράπεζες, σιτηρά αξίας 200 εκ. δολαρίων και έχει ετήσια κέρδη 500 εκ. δολαρίων από τη λαθραία πώληση πετρελαίου, με τις ΗΠΑ μόνο τώρα να ξεκινούν επιθέσεις για την απαγόρευση του λαθρεμπορίου αυτού.

»Το ΙΚ είναι ζήτημα χρόνου να εκτελέσει μια τρομοκρατική επίθεση τύπου Παρισιού, Βηρυτού ή ρωσικού Airbus και στις ΗΠΑ, ενώ μέσω του εκτεταμένου δικτύου του μπορεί να υποστηρίζει τις επιχειρήσεις του, να στρατολογεί και να βρίσκεται πάντοτε ένα βήμα μπροστά, αν και έχει υποστεί πλήγματα από Αμερικανούς, Γάλλους και Ρώσους.

»Λίγοι θυμούνται τη ρήση του στρατηγού Ντέμπσεϊ που είχε πει πως το ΙΚ είναι μια οργάνωση με στόχο να φέρει την Αποκάλυψη. Την ίδια ώρα, μια μέρα πριν την σφαγή στο Παρίσι ο Ομπάμα υποστήριζε ότι η οργάνωση μπορεί να αντιμετωπιστεί. Ακόμα και μετά το Παρίσι η αμερικανική κυβέρνηση δεν άλλαξε στρατηγική.

»Δυστυχώς τις αδυναμίες της αμερικανικής κυβέρνησης δεν τις βλέπουμε μόνο εμείς, τις βλέπουν και οι τζιχαντιστές, οι οποίοι αντιλαμβάνονται ότι το μόνο που θα μπορούσε να τους σταματήσει, μια αποφασιστική αμερικανική ηγεσία, δεν ενδιαφέρεται να το πράξει», καταλήγει η αρθρογράφος.

Washingtontimes
Πηγή Mignatiou


 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]